Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jaką kamerkę wybrać?

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aro_40
Croentuzjasta
jaką kamerkę wybrać?

Nieprzeczytany postnapisał(a) aro_40 » 27.06.2010 20:49

Przejrzałem posty dotyczące wyboru kamer, niestety obawiam się, że wiedza w nich zawarta z lekka się zdezaktualizowała.
Nie jestem specem, a raczej niedzielnym amatorem. Do tej pory miałem kamerkę Sony typu Hi8. Niestety, odmówiła ostatnimi czasy posłuszeństwa :( i trzeba by czymś ją zastąpić. Zastanawiam się nad Sony HDR-CX 115EB, ale sprzedawca powiedział że nie jest to full HD :(
Moje ząłożenia: kamera HD lub full HD (preferowana), cena ok. 2.00) PLN, ważny zoom optyczny, możliwość nagrywania w pokoju (oświetlenie sztuczne, niezbyt dobre) oraz w pełnym słońcu, jakiś system redukcji drgań.

Pomoże ktoś i/lub doradzi?
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 27.06.2010 21:54

Byłem w tym roku na prezentacji nowych kamer SONY, z full HD również i mogę Ci je polecić z czystym sumieniem.
Nazw nie pamiętam, ale widziałem możliwości i róznice w stosunku do poprzedników.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 27.06.2010 22:02

aro_40 napisał(a): Zastanawiam się nad Sony HDR-CX 115EB, ale sprzedawca powiedział że nie jest to full HD :(

ja w tym roku kupiłem taka http://cyber-shop.pl/product_info.php?m ... ts_id=1218 i jestem zadowolony, jak na moje potrzeby wystarczy. :wink:
Cena troszkę większa niż 2,00zł :D

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

jaką kamerkę wybrać?
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone