Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 22.05.2013 23:17

będziemy na Ciovo od 2-go czerwca i jak pokazują wszelkie strony pogodowe będzie tak sobie albo jeszcze gorzej, mimo to jedziemy, bo innej opcji nie mamy, aczkolwiek martwi mnie to okropnie bo po raz pierwszy jedziemy z synem i jest cały nastawiony na siedzenie w wodzie i latanie w majtasach itp :cry:
Mikromir
Koneser
Re: początek czerwca czy jest szansa na poprawę ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 22.05.2013 23:30

Madzik68 napisał(a):będziemy na Ciovo od 2-go czerwca i jak pokazują wszelkie strony pogodowe będzie tak sobie albo jeszcze gorzej, mimo to jedziemy, bo innej opcji nie mamy, aczkolwiek martwi mnie to okropnie bo po raz pierwszy jedziemy z synem i jest cały nastawiony na siedzenie w wodzie i latanie w majtasach itp :cry:

E tam...

2 czerwca to zbyt odległy termin, żeby rzetelnie przewidzieć pogodę.
W zeszłym roku na początku lipca w północnej Dalmacji też miały być przelotne deszcze i poniżej 30 stopni - przez 2 tygodnie nie widzieliśmy ani kropli, a ochłodziło się w dniu wyjazdu - do 28 stopni :wink:

Nie ma się co martwić na wyrost.
wcilor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wcilor » 23.05.2013 10:17

Dokładnie. Nie ma się co martwić. Nie stoicie przed wyborem jechać, nie jechać więc nerwy w konserwy. Pogodynka mówi, że koło 29.05 już 23stopnie (chyba troszkę wróżenie z fusów na tydzień przed), więc do drugiego może być już 30st. :-) Morze macie już cieplejsze niż w Bałtyku w sezonie. A na pytanie czy jest szansa na poprawę odpowiadam: JEST :-)
pooja
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pooja » 24.05.2013 07:51

Witaj
Ja też jadę na początku czerwca do Chorwacji (Zaton) 1-10. 06 i też jestem przerażona tą pogodą. Codziennie śledzę portale pogodowe, mam jeszcze cichą nadzieje ze się poprawi :)
ale wiem co czujesz:) mam to samo :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.05.2013 08:10

Tydzień przed weekendem majowym twierdzili, że długi majowy weekend ma być upalny a jak było każdy wie...w Cro w tym terminie pogoda Cię nie zawiedzie więc spoko...nie narzekaj tylko na drobno zmieloną skałę na plaży co oblepia wszystko dookoła :D
Z tego co zauważyłem i tacy malkontenci istnieją :wink: :mrgreen:
ewwwa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewwwa » 24.05.2013 08:13

witam
ja również oglądam prognozy ale jedziemy dopiero 21 czerwca, spróbujcie tu:
http://www.accuweather.com/en/hr/trogir ... r=6/1/2013
nie jest tak źle :D
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 24.05.2013 08:14

co oni tam niby wiedzą na 2 tygodnie do przodu ... nic...niby w Breli od początku czerwca burze i deszcz. Byłem w Krk w środku sezonu w zeszłym roku( koniec lipca) na 8 dni 3 pochmurne i deszczowe
rafales
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafales » 24.05.2013 08:38

Madzik68 napisał(a):będziemy na Ciovo od 2-go czerwca i jak pokazują wszelkie strony pogodowe będzie tak sobie albo jeszcze gorzej, mimo to jedziemy, bo innej opcji nie mamy, aczkolwiek martwi mnie to okropnie bo po raz pierwszy jedziemy z synem i jest cały nastawiony na siedzenie w wodzie i latanie w majtasach itp :cry:

pooja napisał(a):Witaj
Ja też jadę na początku czerwca do Chorwacji (Zaton) 1-10. 06 i też jestem przerażona tą pogodą. Codziennie śledzę portale pogodowe, mam jeszcze cichą nadzieje ze się poprawi :)
ale wiem co czujesz:) mam to samo :)

Łącze się z Wami w bólu i przerażeniu, bo rzeczywiście prognozy nie są najlepsze, a również wybieramy się na początku czerwca. Co nam pozostaje? Przestać śledzić prognozy, zabrać letnie rzeczy i liczyć, że się przydadzą ;)
Ostatnio edytowano 24.05.2013 08:49 przez rafales, łącznie edytowano 1 raz
gastrol
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gastrol » 24.05.2013 08:49

ewwwa napisał(a):witam
ja również oglądam prognozy ale jedziemy dopiero 21 czerwca, spróbujcie tu:
http://www.accuweather.com/en/hr/trogir ... r=6/1/2013
nie jest tak źle :D

Na początku Maja, też tak pokazywali ze od 1.06 do 15.06 słonce i 27 stopni :? :(
W tym roku pogoda płata figle :| Znajomy był na weekend majowy w Tunezji to do basenu nie wlazł :) na 7 dni tylko 4 dni słońca - porażka....

Ja miałem jechać do Crikvenicy od 1.06 - 10.06 ale to chyba nie wypali :( szkoda ! :(
Czekam do przyszłego wtorku i podejmuję decyzje na tak lub nie - pożyjemy zobaczymy.....
1000km jechać żeby mieć to co w Jastrani ( chodzi o pogodę) to wole Jastarnie :)
pooja
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pooja » 24.05.2013 09:22

rafales napisał(a):
Łącze się z Wami w bólu i przerażeniu, bo rzeczywiście prognozy nie są najlepsze, a również wybieramy się na początku czerwca. Co nam pozostaje? Przestać śledzić prognozy, zabrać letnie rzeczy i liczyć, że się przydadzą ;)

http://www.accuweather.com/pl/hr/zaton/ ... 680?day=11

ta stronka spowodowała uśmiech na mojej twarzy w ten pochmurny dzień
pozostaje nam po prostu jechać i wierzyć w to ze to wkońcu Chorwacja - musi być ciepło :)))
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 24.05.2013 12:30

Też uważnie śledzę prognozy pogody bo za niewiele ponad 2tyg. startuję do Breli. Tydzień temu prognoza niezbyt zachęcająca :( ale dzisiaj doznałem szoku...oby się sprawdziła, oby oby oby...dla mnie ideał! (czerwona linia to mój urlop)

Obrazek
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 24.05.2013 12:43

Będzie jeszcze cieplej :-)
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 24.05.2013 12:44

no no, jeszcze niedawno widziałem w tym okresie burze :) mamusia sie ucieszy :D
caipirinha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caipirinha » 24.05.2013 14:42

W zeszłym roku, na końcówkę sierpnia i początek września tez były kiepskie prognozy,
i co, i się sprawdziły.

Niestety Chorwacja to nie Egipt, i pogodna nie jest gwarantowana.

Pozdrawiam, i słońca życzę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.05.2013 14:52

Ja wyjeżdżam na Brać 27 czerwca i też jestem pos..ny. Żona nie chciała jechać tak wcześnie a ja przekonałem że bedzie OK, a tu prawie zima. 8O
Następna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies