Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszpir
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszpir » 18.06.2014 08:57

pietja10 napisał(a):
kaszpir napisał(a):Co do pogody i czemu ludzie jadą w czerwcu lub we wrześniu ....

Tunezja nie jest dla mnie alternatywą dla Chorwacji. I nigdy nią nie będzie, a pogoda spierd..ć może się dokładnie wszędzie i wolę mieć popsutą pogodę w Cro, posiedzieć na zadaszonym tarasie pijąc wino i patrzeć w morze i na masyw Biokovo niż gnić w hotelu w którym wszyscy patrzą na mnie jak na chodzący portfel.

A widzisz , a dla mnie najważniejszy jest udany urlop.
Gdybym sam jechał to może i nie było by problemu ale powiedz to dzieciakom które przyjechały się pokąpać w morzu ...
Nie ukrywam że byłby maksymalnie wkurzony jakbym pokonał 1600km (2 dni jazdy) i przywitała by mnie temperatura 20 stopni i deszcz ...

A nie ma co zaklinać rzeczywistości co niektórzy tutaj robią. Poprzedni tydzień jak i obecny (no chyba że się pogoda zmieni) są bardzo nieudane jak na Chorwackie "standardy".
Pogoda niczym nie różni się od tej w Polsce obecnie ...

Ja nie narzekam :)
Mało ludzi , więc i nie ma problemu z dostaniem lezaka i parasola na plaży. Mało ludzi i możemy sami korzystać sobie z basenu na tym samym poziomie co nas pokój (2 piętro). Mamy do własnej dyspozycji basen :) fajnie sie pływa i widzi jak deszcz leje :)
Więc nawet jak była gorsza pogoda to tego zbytnio nie odczuliśmy ...
Nie ma zbytnio ludzi więc i nie trzeba stać w kolejce po jedzenie :)
Jesteśmy jedynymi polakami w hotelu :)

No cóż dla mnie liczy się pogoda. Nie po to czekamy cały rok na wakacje aby potem spędzić ten czas w swetrach na tarasie patrząc jak deszcz leje ...
Tak samo mogę spędzić urlop siedząc na tarasie w moim domu ...
pietja10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietja10 » 18.06.2014 09:11

kaszpir napisał(a):
pietja10 napisał(a):
kaszpir napisał(a):Co do pogody i czemu ludzie jadą w czerwcu lub we wrześniu ....

Tunezja nie jest dla mnie alternatywą dla Chorwacji. I nigdy nią nie będzie, a pogoda spierd..ć może się dokładnie wszędzie i wolę mieć popsutą pogodę w Cro, posiedzieć na zadaszonym tarasie pijąc wino i patrzeć w morze i na masyw Biokovo niż gnić w hotelu w którym wszyscy patrzą na mnie jak na chodzący portfel.

A widzisz , a dla mnie najważniejszy jest udany urlop.
Gdybym sam jechał to może i nie było by problemu ale powiedz to dzieciakom które przyjechały się pokąpać w morzu ...
Nie ukrywam że byłby maksymalnie wkurzony jakbym pokonał 1600km (2 dni jazdy) i przywitała by mnie temperatura 20 stopni i deszcz ...

A nie ma co zaklinać rzeczywistości co niektórzy tutaj robią. Poprzedni tydzień jak i obecny (no chyba że się pogoda zmieni) są bardzo nieudane jak na Chorwackie "standardy".
Pogoda niczym nie różni się od tej w Polsce obecnie ...

Ja nie narzekam :)
Mało ludzi , więc i nie ma problemu z dostaniem lezaka i parasola na plaży. Mało ludzi i możemy sami korzystać sobie z basenu na tym samym poziomie co nas pokój (2 piętro). Mamy do własnej dyspozycji basen :) fajnie sie pływa i widzi jak deszcz leje :)
Więc nawet jak była gorsza pogoda to tego zbytnio nie odczuliśmy ...
Nie ma zbytnio ludzi więc i nie trzeba stać w kolejce po jedzenie :)
Jesteśmy jedynymi polakami w hotelu :)

No cóż dla mnie liczy się pogoda. Nie po to czekamy cały rok na wakacje aby potem spędzić ten czas w swetrach na tarasie patrząc jak deszcz leje ...
Tak samo mogę spędzić urlop siedząc na tarasie w moim domu ...

100% racji. Założyłem tylko sytuację, że leje i w Chorwacji i Tunezji. Z dwojga złego wolałbym być w Cro bo mam szersze pole perspektyw na wykorzystanie czasu bez pogody, a i w apartamencie znajdzie się więcej do roboty dla dzieciaków niż w pokoju hotelowym w Tunezji.
Sam oczywiście też wybrałbym hotel w allinclusive jeśli mam gwarancję pogody nad deszczową Chorwację, ale TYLKO z powodu dzieci. Jestem typem człowieka, któremu niewiele trzeba do szczęścia a pogoda do dla mnie kwestia wtórna. Jednak dzieciaków faktycznie byłoby szkoda i tu się z Tobą zgodze.
grzesiek240
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek240 » 18.06.2014 09:30

witam od niedzieli jesteśmy w Omis za dnia chmury i pokrapuje deszcz od czasu do czasu wyjdzie słonce w nocy deszcz i burze na razie bez rewelacji
Maś
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maś » 18.06.2014 11:04

pietja10 napisał(a):
Lechoo napisał(a):
pietja10 napisał(a):Jeśli wierzyć accuweather:

to mój urlop zapowiada się przezacnie :D:D:D

Codziennie się zmienia, ostatnio w sobotę miało być już słonecznie, teraz lipa.

U mnie na Makarską nastawione i waha się między piątkiem a sobotą od kilku dni. Niech jest i od niedzieli. Ruszam 22.

Ja tez 22go w Makarskiej :D
pietja10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietja10 » 18.06.2014 13:05

Maś napisał(a):
pietja10 napisał(a):
Lechoo napisał(a):
pietja10 napisał(a):Jeśli wierzyć accuweather:

to mój urlop zapowiada się przezacnie :D:D:D

Codziennie się zmienia, ostatnio w sobotę miało być już słonecznie, teraz lipa.

U mnie na Makarską nastawione i waha się między piątkiem a sobotą od kilku dni. Niech jest i od niedzieli. Ruszam 22.

Ja tez 22go w Makarskiej :D

Ja w sumie od 23, ale 22 jedziemy na Węgry na jeden dzień na aquapark Annagora, potem z rana walimy prosto do Draśnic :).
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 18.06.2014 13:56

Przestańcie się już pucować z tą Tunezją !!!
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 18.06.2014 15:47

W moim przypadku to Tunezja całkowita lipa,byłem tam pod koniec kwietnia i więcej mnie tam nie zobaczą a co do tematu to od dwóch godzin zaczęło grzać w vodicach
Pampalini
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pampalini » 18.06.2014 16:39

Z napisał(a): co do tematu to od dwóch godzin zaczęło grzać w vodicach

To u mnie w Ustroniu od rana grzeje :D
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 18.06.2014 19:03

Jak na obrazku - Orebic godz. 19.00
Załączniki:
IMG_3171.JPG
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 18.06.2014 19:20

Obrazek
MarcelSz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcelSz » 18.06.2014 19:23

Jaka pogoda w Pakostane?
LFB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LFB » 18.06.2014 19:29

MWN napisał(a):Jak na obrazku - Orebic godz. 19.00

Określenie pogoda jak z obrazka nabiera zupełnie nowego znaczenia.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.06.2014 19:39

MarcelSz napisał(a):Jaka pogoda w Pakostane?

Jest pogoda :wink:

http://www.livecamcroatia.com/kamere/za ... streaming/
mirasowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirasowski » 18.06.2014 20:33

MWN napisał(a):Jak na obrazku - Orebic godz. 19.00

Potwierdzam , chmury nad Orebić. Lało popołudniu dzisiaj również w Mostarze i po drodze z.
glonik21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) glonik21 » 18.06.2014 23:03

W Pakostane dzisiaj troszku pokropilo ale tak tyci tyci, popołudniu cała plaża ludzi chodź słoneczka zero.. ;-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 57
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone