pietja10 napisał(a):kaszpir napisał(a):Co do pogody i czemu ludzie jadą w czerwcu lub we wrześniu ....
Tunezja nie jest dla mnie alternatywą dla Chorwacji. I nigdy nią nie będzie, a pogoda spierd..ć może się dokładnie wszędzie i wolę mieć popsutą pogodę w Cro, posiedzieć na zadaszonym tarasie pijąc wino i patrzeć w morze i na masyw Biokovo niż gnić w hotelu w którym wszyscy patrzą na mnie jak na chodzący portfel.
A widzisz , a dla mnie najważniejszy jest udany urlop.
Gdybym sam jechał to może i nie było by problemu ale powiedz to dzieciakom które przyjechały się pokąpać w morzu ...
Nie ukrywam że byłby maksymalnie wkurzony jakbym pokonał 1600km (2 dni jazdy) i przywitała by mnie temperatura 20 stopni i deszcz ...
A nie ma co zaklinać rzeczywistości co niektórzy tutaj robią. Poprzedni tydzień jak i obecny (no chyba że się pogoda zmieni) są bardzo nieudane jak na Chorwackie "standardy".
Pogoda niczym nie różni się od tej w Polsce obecnie ...
Ja nie narzekam
Mało ludzi , więc i nie ma problemu z dostaniem lezaka i parasola na plaży. Mało ludzi i możemy sami korzystać sobie z basenu na tym samym poziomie co nas pokój (2 piętro). Mamy do własnej dyspozycji basen fajnie sie pływa i widzi jak deszcz leje
Więc nawet jak była gorsza pogoda to tego zbytnio nie odczuliśmy ...
Nie ma zbytnio ludzi więc i nie trzeba stać w kolejce po jedzenie
Jesteśmy jedynymi polakami w hotelu
No cóż dla mnie liczy się pogoda. Nie po to czekamy cały rok na wakacje aby potem spędzić ten czas w swetrach na tarasie patrząc jak deszcz leje ...
Tak samo mogę spędzić urlop siedząc na tarasie w moim domu ...