crusher1988 napisał(a):Jak czytam wypowiedzi niektorych to mnie pusty smiech ogarnia.
"jak nie bedzie pogody to chce zwrotu pieniedzy" hahah dobre to.
Jak sie cos nie podoba to wybierajcie Egipt czy Turcje. Pamietajcie ze Chorwcja to Europa, klimat sie zmienia z roku na rok i mimo ze tutaj wiekszosc dni w roku to dni sloneczne to zdaza sie zalamanie pogody i moze popadac.
Ja jestem juz w Cro od 13 dni. Na poczatku patelnia ze nie szlo wysiedziec a od 4 dni niestety chmurki i deszcz, ale ciagle jest cieplo. Tutaj nie Afryka ...
Daniellos76 napisał(a):I tu kolega ma rację - kto liczy w Cro na 100% pogodę i słońce w czerwcu? Chyba ten, kto czyta przewodniki, które informują, że w Cro jest zawsze pogoda . Jak ktoś chce leżeć 14 dni w slońcu to o tej porze Egipt czy Cypr (choć też nie jestem na 100% pewien). Chorwacja, tak jak Włochy, srodkowa czy Pólnocna Hiszpania, południowa Francja to rejony Z REGUŁY słoneczne, ale gwarancji nikt nie da. Tak jak tym, którzy pojechali w tym tygodniu np. na 7 dni urlopu, z czego słońca jak na lekarstwo. Załamania pogody 4-6 dniowe to nic nienormalnego. Na 14 dni urlopu jakoś ujdzie, ale na 7?? .Ja bym nigdy nie rezerwował apartamentów na czerwiec/wrzesień w Cro - ryzyko za duże a pytanie po co skoro wieszość wolna?
coobah napisał(a):m@rek napisał(a):Ja to stanowczo wszystkim odradzam wyjazd do Cro.
Zimno, pada, komary, osy i inne plagi .... STANOWCZO odradzam
zapomniałeś dodać o kamieniach na plaży...
kaszpir napisał(a):Co do pogody i czemu ludzie jadą w czerwcu lub we wrześniu ....
Ja rok temu byłem w czerwcu w Tucepi (chyba 10-20 czerwca). Pogoda super , bardzo ciepło , zero deszczu.
Jeżdzę w czerwcu z rodzinką , bo nienawidzę korków i tłoku ...
I dodatkowo jest taniej ...
W tym roku miałem być w zbliżonym czasie w Chorwacji , ale trochę klima zaczęła mi w samochodzie szwankować i pomyślałem że może nie Chorwacja a ... Tunezja , tym bardziej że 2 razy byłem już w Tunezji
Okazało się że dostałem ofertę niedużo wyższą cenowo niż Chorwacja i wybraliśmy Tunezję ..
Przepadła mi zaliczka w Chorwacji , ale trudno ...
I tak się opłacilo ...
I widać że była to dobra decyzja , bo śledzę temperaturę i pogodę w Chorwacji (Brela) i widzę że byśmy od przyjazdu siedzieli cały tydzień w pokoju i bym chyba zwariował bo by mi dzieciaki żyć nie dały
A gorsza pogoda i przyszła nawet do Tunezji. Od piątku mieliśmy upał (około 34 stopnie w cieniu) , ale w niedzielę zaczeło się chmurzyć i wieczorem mieliśmy burzę i lało ...
W poniedziałek się rozpogodziło , ale też popadywało lekko , ale że jest tu około 30 stopni to szybko nie było śladów po deszczu ...
Wtorek był dośc brzydki bo od rano padało i było zachmurzone niebo i zimno (z 25 stopni) ale po południu przestało , wyszło słoneczko i wróciło ciepło ...
A dziś od rana - patelnia i ani jednej chmurki ...
Wygląda więc że w Tunezji już brzydsza pogoda odeszła , więc zapewne to samo za chwilę będzie w Chorwacji
Jackar napisał(a):jur3k napisał(a):Perna k/Orebica -w nocy burze, od okolo godziny 7 slonecznie. Tylko woda jeszcze 'chlodna'
Dzięki, akurat to mnie interesuję. Możesz nadawać codziennie?
Apartamenty czy kemping?
Lechoo napisał(a):pietja10 napisał(a):Jeśli wierzyć accuweather:
to mój urlop zapowiada się przezacnie :D:D
Codziennie się zmienia, ostatnio w sobotę miało być już słonecznie, teraz lipa.