Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 17.06.2014 08:33

woojtekg napisał(a):W Zivogosce pojawiają sie niebieskie plamy na niebie, prognozy tez są lepsze, mniej deszczu i trochę slonca, moze nieupalnie,ale na plaze mozna isc. Wczoraj juz byly pierwsze kąpiele.

I tak trzymać - pozytywne myślenie to połowa sukcesu :wink:
dorion
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorion » 17.06.2014 08:49

karin74 napisał(a):W Tucepi bylo slonce i opalanko

Też jestem w Tucepi i powiem że jak jeżdżę od 8 lat do Chorwacji to takiej pogody jeszcze tu nie widziałem. Dzień przed wyjazdem rozmyślałem nad przesunięciem wyjazdu o tydzień ale nie chciałem robić przykrości właścicielom, jeżdżę do nich już 5 rok. A co do wczorajszego słońca to faktycznie było z godzinę między 17-18 a na pewno już tak nie lało jak w niedzielę.
Na temperatury około 30 stopni musimy poczekać do soboty.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.06.2014 09:00

Info z Borka. Też wczoraj tam padało a dziś słońce z chmurami. Do czwartku kicha a później lampa w maxa. Mam nadzieję, że to sie spełni bo za dwa miechy jak tam będę to musi być pogoda. Jeśli nie będzie to żądam zwrotu kasy od właściciela. Nie dość, że ich powaliło z cenami to jeszcze pogody nie mają.
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 17.06.2014 09:06

Bocian napisał(a):Info z Borka. Też wczoraj tam padało a dziś słońce z chmurami. Do czwartku kicha a później lampa w maxa. Mam nadzieję, że to sie spełni bo za dwa miechy jak tam będę to musi być pogoda. Jeśli nie będzie to żądam zwrotu kasy od właściciela. Nie dość, że ich powaliło z cenami to jeszcze pogody nie mają.

Myślę , że za 2 m-ce może być różnie, ale dla pewności jest strona www na której zamawia się pogodę - wiec chyba tak muszę zrobić- tylko zapytam syna jak to się robi (on twierdzi, że wychowawczyni zamówiła im na necie piękną pogodę na wycieczkę klasową) - może się uda :wink:
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 17.06.2014 09:09

Bocian napisał(a):Info z Borka. Też wczoraj tam padało a dziś słońce z chmurami. Do czwartku kicha a później lampa w maxa.

I tak się planuje urlop, od piątku 20-ego jestem w Żuljanie :mrgreen:
pietja10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietja10 » 17.06.2014 09:10

Bez stresu :) Od 23.06 macie pewną pogodę w Chorwacji na dwa tygodnie, bo przyjeżdżam ze moim słoneczkiem :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.06.2014 09:10

Andzia* napisał(a):Myślę , że za 2 m-ce może być różnie, ale dla pewności jest strona www na której zamawia się pogodę - wiec chyba tak muszę zrobić- tylko zapytam syna jak to się robi (on twierdzi, że wychowawczyni zamówiła im na necie piękną pogodę na wycieczkę klasową) - może się uda :wink:

Ja już pisałem do ichniejszych gazet w temacie pogody, zamawiałem. Wspominałem o tym. Pisałem do Bravo i do Teen385.
Ostatnio edytowano 17.06.2014 09:12 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.06.2014 09:11

Maciej napisał(a):
Bocian napisał(a):Info z Borka. Też wczoraj tam padało a dziś słońce z chmurami. Do czwartku kicha a później lampa w maxa.

Ja pisałem o Borku :) W Žuljanie ma być zagłębie kiszy :)
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 17.06.2014 09:28

Bocian napisał(a):
Maciej napisał(a):

Ja pisałem o Borku :) W Žuljanie ma być zagłębie kiszy :)

:sm: no dobra to jadę pod Berlin na te baseny :lool:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.06.2014 09:29

No i to jest dobra decyzja. Chorwacja się skończyła także pogodowo...
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 17.06.2014 09:31

Bocian napisał(a):Jak zawsze jeździłem nad Bałtyk do spa to pogoda była murowana. I nie szkoda było tych kilku tysięcy.

Dobrze piszesz. :wink:
Kilka lat temu odwiedzając rodzinę na początku czerwca ..... w Krynicy Morskiej był upał. Tylko woda tylko taka jak z lodówki (ale też się nie kąpałem).

Odnośnie Chorwacji - nigdy w czerwcu nie byłem ( choć wiem, że ceny są o połowę mniejsze) ponieważ nie wierzę w ten okres. Prawa fizyki - woda nie może być ciepła.
Ci co tam obecnie są - musieli wiedzieć jakie ponoszą ryzyko, choć ...... w lipcu czy sierpniu też trafia się "załamanie słońca".
crusher1988
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) crusher1988 » 17.06.2014 09:38

Jak czytam wypowiedzi niektorych to mnie pusty smiech ogarnia.
"jak nie bedzie pogody to chce zwrotu pieniedzy" hahah dobre to.

Jak sie cos nie podoba to wybierajcie Egipt czy Turcje. Pamietajcie ze Chorwcja to Europa, klimat sie zmienia z roku na rok i mimo ze tutaj wiekszosc dni w roku to dni sloneczne to zdaza sie zalamanie pogody i moze popadac.

Ja jestem juz w Cro od 13 dni. Na poczatku patelnia ze nie szlo wysiedziec a od 4 dni niestety chmurki i deszcz, ale ciagle jest cieplo. Tutaj nie Afryka ...
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 17.06.2014 09:55

woka napisał(a):Odnośnie Chorwacji - nigdy w czerwcu nie byłem ( choć wiem, że ceny są o połowę mniejsze) ponieważ nie wierzę w ten okres. Prawa fizyki - woda nie może być ciepła.
Ci co tam obecnie są - musieli wiedzieć jakie ponoszą ryzyko, choć ...... w lipcu czy sierpniu też trafia się "załamanie słońca".

Bardzo ciekawe przemyślenia :lol: Od 98 roku co sezon z rocznymi przerwami rozrodczymi :mrgreen: spędzam na południu Europy. Najczęsciej Chorwacja ale też jakieś Sycylie czy inne Korsyki się zdarzyły. Zawsze czerwiec albo wrzesień, z dużą przewagą tego pierwszego tak z 9 do 5 dla czerwca. Po raz pierwszy w zesżłym roku był problem z temperaturą wody, długa zima i dość wietrzny czerwiec zrobiły swoje. Inna sprawa że było ciepło i taki tydzień jak jest obecnie nie wystąpił przez cały czerwiec.
Także Twoje prawa fizyki może sprawdzają się nad Bałtykiem ale nad morzem śródziemnym już niekoniecznie ;)
Ostatnio edytowano 17.06.2014 09:57 przez Maciej, łącznie edytowano 2 razy
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.06.2014 09:56

Nie po to płacę, żeby nie było słońca. Po to słońce tam sie jeździ. Bo przecież po nic innego. W konobach drogo i niesmacznie, kuchni regionalnej brak... Pizze tylko mają dobrą i frytki.
zack
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zack » 17.06.2014 10:03

Bocian napisał(a):Nie po to płacę, żeby nie było słońca. Po to słońce tam sie jeździ. Bo przecież po nic innego. W konobach drogo i niesmacznie, kuchni regionalnej brak... Pizze tylko mają dobrą i frytki.

Dlaczego nikt nie wyczuwa Twojego sarkazmu (podobnie jak u FUX-a) :P lubię to!
Popieram Cię Bocian w 100% ;-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 54
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone