Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 16.06.2014 08:26

Pogoda jak na razie nie rozpieszcza :( tak jest przynajmiej w Trogirze są znajomi i pojechali pierwszy raz ale są zadowoleni i dzieciaki też jest czas na zwiedzanie :)
Bo jak na razie mam lepszą pogodę w Mysłowicach :mrgreen:
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 16.06.2014 08:32

w Baśka Voda też pada, ale widzę, że nieugięci turyści nawet do wody wchodzą
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 16.06.2014 08:46

Jak się jedzie tyle km to i pogoda nie straszna żeby się wykąpać. Nad Bałtykiem nawet jak jest chłodno (nie wspominając o temp wody) to też się ludzie kąpią, przodują w tym Ślązacy :D
kaszpir
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszpir » 16.06.2014 08:47

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
Bocian napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):15 razy się zmieni .... A teraz po raz 1050 zapodam link, na którym możesz śledzić stan co godzinę .....

Kaśka, że Tobie sie chce? :D Przecież i tak nikt w tym wątku tego nie doceni i co minuta będą sie pytać czy jak teraz pada to we wrześniu też będzie. Z tym, że teraz pada w Zagrzebiu a oni będą w Dubrovniku...

Masz 100% racji...
Ale nie mogę wyjść z podziwu, co się z ludźmi porobiło... Czyżby już nie potrafili niczym się cieszyć? Wypisują: "na urlop czekam cały rok", a już na 3 tygodnie przed nakręcają się prognozami pogody, każdym spadkiem temperatury, każdą kroplą deszczu.

Taaaa ...

Nie po to człowiek męczy się dwa dni jazdą samochodem , czyli łącznie 4 dni jazdą samochodem , pokonuje tysiące kilometrów , płaci mnóstwo kasy za paliwo , winiety , autostrady i kwatery w Chorwacji , po to aby potem mieć pogodę jak nad polskim Bałtykiem ...

Ja miałem rezerwację w Chorwacji i powinienem byc do soboty w Chorwacji. W moim przypadku było do pokonania 1600km czyli 2 dni jazdy w jedną stronę.
Nad Bałtyk mam 2 godziny jazdy ...

Gdybym chciał sobie pospacerować , popatrzyć nad morze lub pokąpać się w zimnym morzu to wybrałbym polskie morze ...

I sądzę że tak samo większość. Nie po to spędza 4 dni w samochodzie , wydaje sporą kasę , aby potem "podziwiać" morze po burzy i spacerować ...

W tym roku pogoda się schrzaniła ...
W tamtym roku w tym samym terminie (a nawet chyba lekko szybciej) byłem w Tucepi i było gorąco cały czas i zero deszczu ani burz ...

W tym roku udało się Chorwację wymienić na Tunezję i od czwartku mam upał (34 stopnie) , choć też pojawiła się burza i deszcz , ale szybko się rozpogodziło i było ok.
Od piątku codziennie nad morzem. Morze cieplutkie. Dziś też padało , ale widzę już że słońce wychodzi i robię sie znów gorąco ...

Więc nie dziw się że ludzie chcą słońca i gorąca , bo po to jadą ...

Ja sam bym się załamał jakbym pojechał do Chorwacji i Chorwacja przywitała by mnie 20stopniami i deszczami , bo taka pogoda powoduje że morze się szybko wychładza , tym bardziej w Chorwacji jak wodą zacznie spływać z gór i z rzek do morza ...

Dobra spadam. Idziemy do parku rozrywki :)
mirasowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirasowski » 16.06.2014 08:53

Witam. Dzisiaj w Orebic znowu pada, wręcz leje. :!: :!: To jakieś anomalia są czy co :!: :!: :?: :?: . Depresja się pogłębia . :cry: :cry: :cry: :cry:
LFB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LFB » 16.06.2014 09:01

Faktem jest że dużo osób jadąc do Chorwacji liczy na słońce, faktem jest też że narzekanie że pada nic nie pomoże. O ile umiemy i chcemy warto sobie wówczas znaleźć inne przyjemności jak choćby kawa na tarasie czy czytanie książek. Jeśli komuś priorytetowo zależy na słońcu to w obliczu takich prognoz może jedynie zmienić plany. Wiem że to łatwo pisać bo często ze względów finansowych jest to po prostu nie możliwe. Wtedy pozostaje niestety pogodzić się z tym że tym razem się nie udało a na następny raz szukać jeszcze pewniejszych pogodowo miejsc. Jak pisałem parę dni temu prognozy na ten tydzień dla Czarnogóry były zdecydowanie lepsze niż dla Chorwacji więc ci którzy nie mieli z góry opłaconych kwater mogli podjąć decyzję i jechać w nieznane za słońcem. Sam nie raz przeżyłem gorycz deszczowych wakacji na które trzeba było rok czekać. Co więcej raz miało to miejsce w Chorwacji w szczycie sezonu. Do Chorwacji ruszam już 28 czerwca. Obecne prognozy mówią że będzie chłodniej niż się spodziewałem, zatem i woda będzie chłodniejsze, ale jeśli na dwa dni przed wyjazdem będę widział że ma do tego padać to zdecyduję się na Czarnogórę właśnie. Strata zaliczki za kwaterę będzie bolesna ale nie aż tak jak deszczowe wakacje. Puki co jestem jednak dobrej myśli i mam nadzieję że na owe dwa dni przed moim wyjazdem prognozy będą słoneczne :) .
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 16.06.2014 09:09

mirasowski napisał(a):Witam. Dzisiaj w Orebic znowu pada, wręcz leje. :!: :!: To jakieś anomalia są czy co :!: :!: :?: :?: . Depresja się pogłębia . :cry: :cry: :cry: :cry:

Z całego serca życzę wam poprawy pogody i dużoooooooooo słoneczka
kasiaa2604
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiaa2604 » 16.06.2014 09:12

Ja też zgadzam się z tym, iż wybierając wakacje w Chorwacji chciałoby się mieć to słońce. Jak pisze Kasia, czekam na urlop cały rok, w tym roku nawet dłużej, bo urlop mam znacznie później niż zawsze i naprawdę marzę o tym, aby było ciepło - nie oczekuję upałów, bo jadę w połowie września. Mamy do przejechania 1500 km, więc to nie mało - nie chciałabym spędzić tego urlopu na tarasie, albo pod parasolem. Mnie osobiście zachmurzone niebo dołuje, nie cieszy mnie nieustanne leżenie w łóżku, picie kawy czy wina, ciągłego grania w karty czy czytanie książki. Jadę po to, aby plackiem rozłożyć się na plaży, popływać na materacu, poszukać krabów, ponurkować a potem osuszyć się na słońcu w ciągu 30 sekund! Nie dziwcie się ludziom, którzy są załamani tym, że pada, jest zimno i nieprzyjemnie. Wystarczy, że w Polsce tak jest - gdyby chciało się spędzić urlop w deszczu i na spacerach to kierunek Zakopane, Bałtyk, albo swój ogródek.
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 16.06.2014 09:12

Gdzie można w miarę wiarygodną prognozę na 7-10 dni zerknąć ?

http://pogoda.interia.pl/prognoza-dlugo ... ,cId,78394 mam nadzieję, że się sprawdzi :idea:
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 16.06.2014 09:16

Lechoo napisał(a):Jak się jedzie tyle km to i pogoda nie straszna żeby się wykąpać. Nad Bałtykiem nawet jak jest chłodno (nie wspominając o temp wody) to też się ludzie kąpią, przodują w tym Ślązacy :D

A dziwisz im się ? ja nie , pojechali tyla kilometrów to się opluskają troszka :mrgreen:
Dan_78
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dan_78 » 16.06.2014 09:37

Z tego co zdążyłem doświadczyć to ogólnie z Górnego Śląska chłopaki twarde są ... w pozytywnym tego słowa znaczeniu :-).

Ja w 2009 od 21 czerwca na 13 dni pobytu przez pierwsze 4 miałem takie jakie obecnie są w Dalmacji i piszę szczerze miałem doła, ale później było już bardzo ok, dziękowałem, że było tych kilka słabych dni. Gdybym pojechał na 7 dni to pewnie byłbym rozczarowany.

W tym roku również melduje się 21 czerwca i napiszę może głupią rzecz, też poproszę kilka słabszych :-), natomiast jeżeli będzie lało całe 13 dni to faktycznie będę rozczarowany :-p.
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 16.06.2014 09:38

Chorwacja powitała nas ,,patelnią" :hut: .
Szukaliśmy cienia i pierwszy pochmurny dzień bardzo mnie ucieszył.
A teraz wypatrujemy słońca, choć prognozy nie są optymistyczne :roll:
Pozostaje taras i książka...
crusher1988
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) crusher1988 » 16.06.2014 10:26

w Baska Voda juz sie rozpogadza :)
zorro2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zorro2 » 16.06.2014 11:00

Na Korculi od wczoraj leje z małymi przerwami.Aktualnie burza :evil:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.06.2014 11:10

A czy ktoś wie jaka jest pogoda w Mužilovčicy? Będę tam za za niecałe dwa miesiące.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 51
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone