Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
glonik21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) glonik21 » 15.06.2014 21:32

W Pakostane dziś pada dopiero od 20 a tak to cały dzień można było spacerować .. oby tak było jutro .. lepsze to niż deszcz ..
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.06.2014 21:38

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):15 razy się zmieni .... A teraz po raz 1050 zapodam link, na którym możesz śledzić stan co godzinę .....

Kaśka, że Tobie sie chce? :D Przecież i tak nikt w tym wątku tego nie doceni i co minuta będą sie pytać czy jak teraz pada to we wrześniu też będzie. Z tym, że teraz pada w Zagrzebiu a oni będą w Dubrovniku...
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 15.06.2014 22:01

Bocian napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):15 razy się zmieni .... A teraz po raz 1050 zapodam link, na którym możesz śledzić stan co godzinę .....

Kaśka, że Tobie sie chce? :D Przecież i tak nikt w tym wątku tego nie doceni i co minuta będą sie pytać czy jak teraz pada to we wrześniu też będzie. Z tym, że teraz pada w Zagrzebiu a oni będą w Dubrovniku...

A jaka pogoda będzie od 21.06 w ID :?: :wink:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 15.06.2014 22:12

Bocian napisał(a):

Masz 100% racji...
Ale nie mogę wyjść z podziwu, co się z ludźmi porobiło... Czyżby już nie potrafili niczym się cieszyć? Wypisują: "na urlop czekam cały rok", a już na 3 tygodnie przed nakręcają się prognozami pogody, każdym spadkiem temperatury, każdą kroplą deszczu.
Ludzie! No przecież czekaliście na ten urlop cały rok i ciężko na niego zapracowaliście! Więc nie psujcie go sobie ani przed wyjazdem, ani w jego trakcie. Cieszcie się każdą chwilką i ani minuty nie marnujcie na malkontenctwo i zwieszanie nosa na kwintę! Jak spadnie deszcz, to możecie sobie poleniuchować! (czyż nie o tym marzycie, kiedy każdego ranka dzwoni Wasz budzik o 7.00 rano?) Spędźcie choć jeden dzień na "nic nie robieniu"... 2 h popijajcie kawę, poczytajcie książkę na tarasie, albo w łóżku. Czy nie potraficie się cieszyć tym, że nic nie musicie, tylko możecie; że nie trzeba się spinać? ganiać "jak kot z pęcherzem, jak to robicie przez cały rok?
Od samych siebie nie uciekniecie. Jeśli nie potraficie po prostu cieszyć się urlopem, to zawsze będzie coś nie tak; jak nie za zimno, to za gorąco, jak nie za drogo, to brudno, jak nie zbyt tłoczno, to znowu za pusto....
W j.chorwackim jest słówko "uživati", które właściwie nie ma swojego polskiego satysfakcjonującego mnie odpowiednika (wyjąwszy staropolskie "zażywać"), a znaczy tyle, co angielskie "enjoy". Najbliższe temu we współczesnej polszczyźnie byłoby właśnie "cieszyć się (czymś)" , choć moim zdaniem nie zupełnie oddaje głębie i szerokie znaczenie czasownika "uživati", które zawiera w sobie nie tylko radość z czegoś, co się przeżywa, nie tylko odprężenie, ale i poddanie się atmosferze i odczuwanie przyjemności.
Tego Wam właśnie życzę, bez względu na to, gdzie spędzacie swój urlop. Uživajte!
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 15.06.2014 22:21

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Wypisują: "na urlop czekam cały rok", a już na 3 tygodnie przed nakręcają się prognozami pogody, każdym spadkiem temperatury, każdą kroplą deszczu.
Ludzie! No przecież czekaliście na ten urlop cały rok i ciężko na niego zapracowaliście!

No właśnie dlatego się ludzie przejmują bo czekają i zbierają cały rok to i pogodę by chcieli mieć (ja też :lol: )
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 15.06.2014 22:24

Lechoo napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Wypisują: "na urlop czekam cały rok", a już na 3 tygodnie przed nakręcają się prognozami pogody, każdym spadkiem temperatury, każdą kroplą deszczu.
Ludzie! No przecież czekaliście na ten urlop cały rok i ciężko na niego zapracowaliście!

No właśnie dlatego się ludzie przejmują bo czekają i zbierają cały rok to i pogodę by chcieli mieć (ja też :lol: )

No właśnie.... bez sensu się produkuję... Nie ta sama częstotliwość....
Moja rada: Tropical Island pod Berlinem! Tam pogoda gwarantowana 365 dni w roku! Skoro tylko i wyłącznie o to chodzi.
JOKA78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JOKA78 » 15.06.2014 22:51

Będę informować jak wygląda sytuacja w Drveniku :) na moje oko (i prognoz) będzie pięknie :D
JOKA78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JOKA78 » 15.06.2014 23:00

Dokładnie takie Kasiu dzisiaj wnioski w mojej głowie zaświtały :)
2 dzień od przyjazdu spędzilam w większości na tarasie czytając książkę, pijąc kawkę i winko. Jadran mnie uspokaja swoim kołysaniem i czuję, że życie na chwilę zwolniło tempa ... bezcenne ... Tu wszystko ma swoje dobre strony nawet mniej słoneczna pogoda. Grunt to wypocząć a opcji jest wiele :)
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 16.06.2014 07:14

Nie piszcie bzdur, że jak pada deszcz i jest zimno to jest ok, 99,9% osób jadących ponad 1000km do Cro pragnie słońca, słońca i tylko słońca !!!
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 16.06.2014 07:34

Dziś w Vodicach lało całą noc zaczęło punkt 23 a skończyło koło 5.A z tą temperaturą z dhmz to coś nie tak nie ma bata żeby wczoraj było 27stopni w Zadarze skoro na autostradzie było góra 20.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.06.2014 07:50

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
Bocian napisał(a):

Masz 100% racji...
Ale nie mogę wyjść z podziwu, co się z ludźmi porobiło... Czyżby już nie potrafili niczym się cieszyć? Wypisują: "na urlop czekam cały rok", a już na 3 tygodnie przed nakręcają się prognozami pogody, każdym spadkiem temperatury, każdą kroplą deszczu.
Ludzie! No przecież czekaliście na ten urlop cały rok i ciężko na niego zapracowaliście! Więc nie psujcie go sobie ani przed wyjazdem, ani w jego trakcie. Cieszcie się każdą chwilką i ani minuty nie marnujcie na malkontenctwo i zwieszanie nosa na kwintę! Jak spadnie deszcz, to możecie sobie poleniuchować! (czyż nie o tym marzycie, kiedy każdego ranka dzwoni Wasz budzik o 7.00 rano?) Spędźcie choć jeden dzień na "nic nie robieniu"... 2 h popijajcie kawę, poczytajcie książkę na tarasie, albo w łóżku. Czy nie potraficie się cieszyć tym, że nic nie musicie, tylko możecie; że nie trzeba się spinać? ganiać "jak kot z pęcherzem, jak to robicie przez cały rok?
Od samych siebie nie uciekniecie. Jeśli nie potraficie po prostu cieszyć się urlopem, to zawsze będzie coś nie tak; jak nie za zimno, to za gorąco, jak nie za drogo, to brudno, jak nie zbyt tłoczno, to znowu za pusto....
W j.chorwackim jest słówko "uživati", które właściwie nie ma swojego polskiego satysfakcjonującego mnie odpowiednika (wyjąwszy staropolskie "zażywać"), a znaczy tyle, co angielskie "enjoy". Najbliższe temu we współczesnej polszczyźnie byłoby właśnie "cieszyć się (czymś)" , choć moim zdaniem nie zupełnie oddaje głębie i szerokie znaczenie czasownika "uživati", które zawiera w sobie nie tylko radość z czegoś, co się przeżywa, nie tylko odprężenie, ale i poddanie się atmosferze i odczuwanie przyjemności.
Tego Wam właśnie życzę, bez względu na to, gdzie spędzacie swój urlop. Uživajte!

Co jakiś czas powinni bujnąć się nad Bałtyk i tam posiedzieć :) Doceniliby każdą chwile w Cro :) A uzivajte ja to tłumacze jako używajcie radości :)
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 16.06.2014 07:57

W Tucepi pada....i znowu bedzie rakija :-)
carpic
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) carpic » 16.06.2014 08:11

Na Korculi pada, zaczelo w nocy a teraz doslownie lejeee.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 16.06.2014 08:13

Ja nie jeżdżę do Chorwacji po słońce i upał. Robię to tylko dla mojej żony. Teraz cieszę się, że wreszcie pada deszcz. Do kąpania pogoda wymarzona, jak pisze Kasia; wczoraj doskonale mi się pływało. Nawet fala nie była tak wielka jak można się było spodziewać sądząc po wietrze. Z niepokojem czekam na lampę od samego rana.
Dan_78
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dan_78 » 16.06.2014 08:21

bykman napisał(a):... 99,9% osób jadących ponad 1000km do Cro pragnie słońca, słońca i tylko słońca !!!

Zgadzam się z Tobą, niemniej czerwcowo-wrześniowe wyjazdy do Cro są obarczone pewnym ryzykiem, ba nawet w lipcu i sierpniu potrafi się przydarzyć kilka dni deszczowych, niestety klimat się nam trochę zmienia, chociaż czytając relacje np., z 2002 też można zauważyć, że były wpadki pogodowe czy woda była chłodna. Uważam, że jeżeli mamy możliwość należy zarezerwować przynajmniej 12-14 dni pobytowych, mamy pewność, że musimy trafić nawet jeżeli będzie chwilowe (czyt. kilkudniowe) załamanie pogody. Ja mam taką możliwość i tak właśnie robię. Jeżeli nie mamy takiej opcji to lepiej na 7 dni do Egiptu w All. (w sensie jeżeli zależy nam tylko i wyłącznie na smażingu i plażingu), a chyba nie do końca tylko o to chodzi na urlopie :wink: .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 50
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone