Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 02.06.2024 16:38

SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 02.06.2024 18:11

https://www.whatsupcams.com/en/webcams/ ... ajna-riva/ tak jest tam, gdzie w lipcu zawitam....nieciekawie dzisiaj .
migchel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) migchel » 03.06.2024 13:08

komaciek napisał(a):KRK podtopiony po ostatnich opadach....
https://wydarzenia.interia.pl/zagranica ... Id,7545989

Gdzie sprawdzić jak wyglada sytuacja obecnie ? i do kiedy sie z tym uporaja ? Mielismy wyjezdzac tam koncem tygodnia i na teraz nie wiem co robic , szukam apartamentu , ale teraz nie wiem czy nie zmienic planow i lokalizacji ?
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 03.06.2024 13:47

Nie panikujcie, ostatnio to zupełnie normalna sytuacja w tamtych rejonach o tej porze roku.

W tamtym roku też na koniec maja i na początku czerwca były ulewy, kilka miejscowości odciętych od świata. 2 tygodnie później byłem w jednej z nich - Obrovacu. Po powodziach prawie nie było śladu.
migchel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) migchel » 03.06.2024 15:21

Na której stronie najlepiej sprawdzac pogode wlasnie jesli chodzi o wyspe KRK ? co sie najlepiej sprawdza ? Dzieki !
jaro1959
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaro1959 » 03.06.2024 19:06

W Orebicu po południu zrobiło się pogodnie, od jutra ma być lampa.
migchel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) migchel » 06.06.2024 18:37

Na południu zapowiada sie cały czas lampa , gorzej wygląda początek chorwacji , istria i krk , czy ktos sie wybiera w najblizszy wekend na jakis pobyt tam ? albo jest juz aktualnie ? Wszedzie sporo deszczu i chmur w tamtych rejonach na najblizszy tydzien widzę :/ Lipa jalby tak mialy wygladac wakacje ..
Asiar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiar » 07.06.2024 09:58

migchel napisał(a):Na południu zapowiada sie cały czas lampa , gorzej wygląda początek chorwacji , istria i krk , czy ktos sie wybiera w najblizszy wekend na jakis pobyt tam ? albo jest juz aktualnie ? Wszedzie sporo deszczu i chmur w tamtych rejonach na najblizszy tydzien widzę :/ Lipa jalby tak mialy wygladac wakacje ..

Nie dramatyzowałabym ;) 10 będzie burzowo, a tak to może przeleci jakiś deszczyk, temperatura wysoka, więc może być dusznawo. Z doświadczenia wiem, że prognozy podawały co innego tzn. deszcz, a pogoda była ok. Szukaj prognoz dla rybaków. Życzę Ci wspaniałego urlopu 8)
kostef
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kostef » 26.06.2024 12:58

Pogoda na mój wyjazd (jeszcze 3 tyg) sie zmieniła, niestety na gorsze. Caly czas moge lekko przesunac rezerwacje lub ja anulowac...
Deszcz, zachmurzenie :(
Tak to nie chce :P :(
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 26.06.2024 15:01

kostef napisał(a):Pogoda na mój wyjazd (jeszcze 3 tyg) sie zmieniła, niestety na gorsze. Caly czas moge lekko przesunac rezerwacje lub ja anulowac...

Na 3 tygodnie do przodu to można wróżyć, a nie prognozować.

Poczekaj jeszcze ze 2 tygodnie i wtedy będziesz miał w miarę sprawdzalną prognozę.

Najlepszą prognozę dla Chorwacji pokazuje DHMZ - i oni też prognozują tylko 7 dni do przodu.

Dla pocieszenia mogę ci powiedzieć, że mnie Interia pokazuje dla Chorwacji na cały lipiec lampę i temperatury 26-36 stopni :D
komaciek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 26.06.2024 19:31

kostef napisał(a):Pogoda na mój wyjazd (jeszcze 3 tyg) sie zmieniła, niestety na gorsze. Caly czas moge lekko przesunac rezerwacje lub ja anulowac...

Pogodę na wyjazd za trzy tygodnie to będziesz miał w miarę pewnie podaną 3 dni przed wyjazdem.
Wyjeżdżam za dziewięć dni i pogody jeszcze nie sprawdzam.
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 26.06.2024 19:54

marekkowalak napisał(a):

Na 3 tygodnie do przodu to można wróżyć, a nie prognozować.

Poczekaj jeszcze ze 2 tygodnie i wtedy będziesz miał w miarę sprawdzalną prognozę.

Najlepszą prognozę dla Chorwacji pokazuje DHMZ - i oni też prognozują tylko 7 dni do przodu.

Dla pocieszenia mogę ci powiedzieć, że mnie Interia pokazuje dla Chorwacji na cały lipiec lampę i temperatury 26-36 stopni :D

Prognozy z tych źródeł są tyle warte co zeszłoroczny śnieg, to prawda. jesteś optymistą, ja prognozie pogody nie ufam dalej, jak 3 dni do przodu, choć akurat w śrudziemiu pogoda jest bardzo przewidywalna i zazwyczaj.....gorąco lipiec/sierpień ;) Gdzieś tam przyjdzie Jugo, ale na drugi dzień znowu lampa.
Zacheusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zacheusz » 26.06.2024 22:01

W Breli dziś około 30 stopni, trochę chmur, lekki deszczyk około 20.00 i 22.30., ogólnie idealnie. Po zeszłorocznych sierpniowych upałach w Primosten (36-38 stopni) teraz jest idealnie.
kostef
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kostef » 27.06.2024 08:52

Wlasnie do Breli zamierzam jechac...

Wiem ze dlugoterminowe prognozy nie sa nic warte.
Nawet meteo.pl nie jest juz wiarygodne od jakiegos czasu.
Pytanie czy to prognozy sie pogorszyly, czy rzeczywiscie pogoda sie tak szybko zmienia, co by nie wchodzić na śliski grunt pod tytulem pogoda jest sterowana (aczkolwiek dzieje sie to i jest to juz pewna wiedza).

Dla mnie lampa 38*C jest idealna :) Musze wytopić swoje boczki :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 441
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone