Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
LFB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LFB » 13.06.2014 10:22

woojtekg napisał(a):No i jest update ... jeszcze gorzej to wygląda. Aż nie chce mi się wierzyć, że tak kiepska pogoda może się utrzymywać aż 4 -5 dni.
http://www.accuweather.com/pl/hr/zivogosce/121153/june-weather/121153

Ja na coś takiego trafiłem w trakcie pierwszego pobytu w Chorwacji w 2002 roku. Na 9 dni pobytu, 6 było mocno deszczowych i zimnych, co ciekawsze byłem wtedy na początku sierpnia ze względu na "gwarantowaną dobrą pogodę w tym okresie".
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 13.06.2014 10:57

Witam :) R.
Moje wakacje - Makarska - 23.7.2011 ... Cit: Jeżeli idzie o Chorwację i generalnie Bałkany to zawsze najpewniej jest w lipcu-sierpniu czyli w pełni lata :
:D :cry: :D
http://www.youtube.com/watch?v=xVW2C0-eT0Q http://www.youtube.com/watch?v=06TCmuEbJcg http://www.youtube.com/watch?v=xVW2C0-eT0Q http://www.youtube.com/watch?v=06TCmuEbJcg
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 13.06.2014 11:06

GSM napisał(a):Dla mnie na wakacjach ważna jest temperatura i słońce,a gdzie to będzie to rzecz mniej istotna.W Polsce nie mamy prawa narzekać(delikatanie mówiąc ;)) ponieważ już mieliśmy dwie fale upałów,pod koniec maja i teraz przed chwilą.Obecnie jest po prostu ciepło.Jeżeli idzie o Chorwację i generalnie Bałkany to zawsze najpewniej jest w lipcu-sierpniu czyli w pełni lata.

Bałkany to BYŁY zawsze najpewniejsze w lipcu i sierpniu, teraz z tą wariacką pogodą nie można mieć pewności. Niestety klimat się zmienił i mamy tego coraz częściej dowody.
woojtekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) woojtekg » 13.06.2014 11:10

Tyle, że wtedy jest gorąco, ja tam celowałem w temp 22-27, liczyłem się z deszczem, burzami i z tym, że na 7 dni nie wszystkie będą słoneczne. Całego deszczowego tygodnia nie brałem pod uwagę.
LFB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LFB » 13.06.2014 11:19

Jeśli masz możliwość możesz pojechać jeszcze dalej, z tego co widzę Czarnogóry już ten front nie sięgnie
http://www.meteovista.pl/Europa/Czarnogora/170
Pampalini
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pampalini » 13.06.2014 12:11

Nie wiem co nas skusiło (mnie z żoną) że tak jakoś w tym roku postanowiliśmy jechać do Chorwacji. Oby nie były to nieudane wczasy, bo zawsze jeźdźilismy do Turcji albo na Kanary gdzie słoneczna pogoda jest pewna.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 13.06.2014 12:32

bykman napisał(a):Kutwa mać!!! Toż to w Polsce będzie lepsza pogoda niż w Cro. Ehhh ręce opadają...trzeba będzie chyba zmienić kierunek na cieplejsze rejony świata.

Hm... no nie jestem pewna...u nas w nocy wyższe temperatury niż u Was w najcieplejszym momencie dnia....
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.06.2014 12:45

Pampalini napisał(a):Nie wiem co nas skusiło (mnie z żoną) że tak jakoś w tym roku postanowiliśmy jechać do Chorwacji. Oby nie były to nieudane wczasy, bo zawsze jeźdźilismy do Turcji albo na Kanary gdzie słoneczna pogoda jest pewna.

Rzeczywiście niefart. Może jak zaliczka nie za duża to warto olać Cro i polecieć gdzieś gdzie jest na 100% ciepło i miło? Pal sześc zaliczkę, ktoś kto lata na Kanary chyba może sobie pozwolić na stratę paru złotych a odpoczynek jest najważniejszy.
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 13.06.2014 13:07

Kanary nie takie drogie, to raczej ceny dla zubożałej szlachty.
A co do zmiany kierunku wakacji to coraz bardziej się zaczynam nad tym zastanawiać.
woojtekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) woojtekg » 13.06.2014 13:11

Ja tam raz na kanarach byłem i oprócz całodniowej wycieczki po wyspie mnie nie zachwyciły. Życie hotelowe to nie dla mnie.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 13.06.2014 13:22

Bykman, zdradź nam proszę, skąd te wnioski, że w Polsce macie teraz lepszą pogodę niż w Chorwacji....
Ja wkleję link na poparcie mojej tezy, że u nas nawet w nocy cieplej niż u Was w najcieplejszym momencie dnia
klik
Przykład z wczoraj: choćby dla Splitu dwie godziny po północy (02.00 ) 27 st.; najzimniejszy moment dnia (przed świtem, 05.00) 26 st....
Co prawda w nocy przeszła nawałnica (pomiędzy 22.00 a 23.00).. jak widać jednak, niewielki to miało wpływ na dalszą część nocy czy dzisiejszy dzień (niestety), ponieważ już od 9.30 jest nieznośnie upalnie.. Liczę, że weekendowe prognozy się ziszczą i temperatura w końcu spadnie.
A w Polsce... chyba tak: klik

Dane ze Śnieżki klik... dla porówna odczytaj z pierwszego linku wartości dla szczytu Zavižan (porównywalna wysokość n.p.m.) 6 st. vs 18 st.....
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.06.2014 13:33

bykman napisał(a):Kanary nie takie drogie, to raczej ceny dla zubożałej szlachty.
A co do zmiany kierunku wakacji to coraz bardziej się zaczynam nad tym zastanawiać.

Popieram. Nie ma co sobie marnować wakacji.
LFB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LFB » 13.06.2014 14:02

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Bykman, zdradź nam proszę, skąd te wnioski, że w Polsce macie teraz lepszą pogodę niż w Chorwacji....
Ja wkleję link na poparcie mojej tezy, że u nas nawet w nocy cieplej niż u Was w najcieplejszym momencie dnia
klik
Przykład z wczoraj: choćby dla Splitu dwie godziny po północy (02.00 ) 27 st.; najzimniejszy moment dnia (przed świtem, 05.00) 26 st....
Co prawda w nocy przeszła nawałnica (pomiędzy 22.00 a 23.00).. jak widać jednak, niewielki to miało wpływ na dalszą część nocy czy dzisiejszy dzień (niestety), ponieważ już od 9.30 jest nieznośnie upalnie.. Liczę, że weekendowe prognozy się ziszczą i temperatura w końcu spadnie.
A w Polsce... chyba tak: klik

Dane ze Śnieżki klik... dla porówna odczytaj z pierwszego linku wartości dla szczytu Zavižan (porównywalna wysokość n.p.m.) 6 st. vs 18 st.....

Mijający tydzień w Polsce był bardzo ciepły. W Łodzi od poniedziałku do środy było ponad 30C, w czwartek okolice 25, dziś już jest zimno. Prognozy na przyszły tydzień są zbliżone:
http://pogoda.wp.pl/?ticaid=112e66&_tic ... ,cid,45242
http://pogoda.wp.pl/#pogoda,20140613,cid,43495
W Polsce noce będą jednak zauważalnie zimniejsze :wink:
Osobiście trzymam kciuki żeby żadna z tych prognoz się nie sprawdziła
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 13.06.2014 14:32

Bocian napisał(a):
bykman napisał(a):Kanary nie takie drogie, to raczej ceny dla zubożałej szlachty.

Popieram. Nie ma co sobie marnować wakacji.

Cały Bocian :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 13.06.2014 14:50

Oby te deszcze minęły do 22 czerwca :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 45
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone