Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 12.06.2014 22:21

Pogodę to sobie można sprawdzać max 48h do przodu, a nie kilka tygodni ;)
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 12.06.2014 22:48

Daniellos76 napisał(a):Lipiec na ta chwile lepiej niz rewelacyjnie

http://www.accuweather.com/pl/hr/podgor ... r=7/1/2014

Jedyne co dziwi to brak niemal przez caly miesiac nawet jednego dnia z temp. 30 stopni 8O . Nie zebym narzekal bo 26-28 st. i sloneczko w zupelnosci wystarcza :hut: , tak tylko nadmieniłem....

Wczoraj to tez widzialam upaly, a dzisiaj pogoda na 2 tydzien urlopu nie najciekawsza....i to sa prognozy dlugoterminowe
tami72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tami72 » 12.06.2014 22:53

Na Pagu 31-32 w dzien,woda cieplutka, noce cieple
woojtekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) woojtekg » 13.06.2014 07:24

Jak tam prognozy w Chorwacji na najbliższe dni ?
W internecie wygląda to masakrycznie. Słońca jak na lekarstwo, dużo więcej deszczu.
Wyjazd już za 12h, 5 lat czekaliśmy na powrót do Chorwacji i pozostaje jedynie nadzieja, że prognozy się nie sprawdzą.

Może ktoś pocieszy i doda otuchy :)
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 13.06.2014 07:50

woojtekg napisał(a):Jak tam prognozy w Chorwacji na najbliższe dni ?
W internecie wygląda to masakrycznie. Słońca jak na lekarstwo, dużo więcej deszczu.
Wyjazd już za 12h, 5 lat czekaliśmy na powrót do Chorwacji i pozostaje jedynie nadzieja, że prognozy się nie sprawdzą.

Nie martw się Wojtek, będzie dobrze. Prognozy są tylko prognozami, rzeczywistość lubi być inna. Udanego urlopu :papa:
edekstary
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edekstary » 13.06.2014 07:52

woojtekg napisał(a):Jak tam prognozy w Chorwacji na najbliższe dni ?

Pod żadnym pozorem nie nastawiajcie się źle na pogodę, trzeba myśleć optymistycznie. Pamiętam jak drugi raz jechaliśmy do Chorwacji - dzień przed wyjazdem sprawdzam - na 10 dni urlopu 7 dni deszczu 8O myślę sobie "będzie gorzej jak nad polskim morzem" :lol: Po zakwaterowaniu i podczas 1 noclegu mój organizm odruchowo obudził się o 5 rano by sprawdzić, czy przypadkiem nie pada :lol: Nie padało - można było dokończyć sen....
A jak to się sprawdziło? a no NIJAK. Przez 10 dni urlopu - 0 dni deszczu :D
Dan_78
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dan_78 » 13.06.2014 07:55

Witaj, ja również powrót po 5 latach. W 2009 jak wyjeżdżałem dzień przed wyjazdem miałem planowe załamanie pogody i .....i było faktycznie :|. Na 13 dni pobytu pierwsze 4 dni deszczowe, tzn. 1 mega butelkowy pozostałe 3 dni przelotne, ale przyjemnie ciepło. Byliśmy załamani na początku, ale końcowo dziękowaliśmy, że takie dni się pojawiły, przynajmniej pozwiedzaliśmy trochę :). Potem już było ok, tzn, pojawiały się większe i mniejsze chmury temp. w granicach 26-27 st.C i jak dla mnie było to bardzo ok w większości słonecznie.

W tym roku nie pogniewam się jeżeli będę miał taką samą pogodę jak w 2009 tym bardziej, że jadę z dzieciakami. Termin mam taki sam miejscówka od 21 czerwca.

Nie wiem czy pocieszyłem, ale jeżeli jedziesz na przynajmniej 10 dni to nie ma raczej opcji, żebyś miał cały czas pompę. Powodzenia.
woojtekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) woojtekg » 13.06.2014 08:08

Jade na 7 dni.
A prognoza wygląda tak http://www.accuweather.com/pl/hr/zivogosce/121153/june-weather/121153

I co gorsza te opady nie wyglądają na chwilowe, ale z małymi wyjątkami ciągłe zachmurzenie.
Sam bym nie miał nic przeciwko, krótkim ale intensywnym opadom. Temperatury są dla mnie OK. Nie lubimy ponad 30 stopni i to też był jeden z powodów wyboru terminu czerwcowego.
Też jedziemy z dzieciakami 2 i 4 i są mocno nastawieni na kąpanie.
LFB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LFB » 13.06.2014 08:17

Najgorsze jest to że Chorwackie pogodowe guru też przewiduje kiepski pogodowo tydzień:
http://prognoza.hr/sedam_e.php?id=sedam ... code=14454
Pozostaje trzymać kciuki i mieć nadzieję że w używanym przez te strony modelu prognoz jest jakiś błąd.
Dan_78
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dan_78 » 13.06.2014 08:24

Wczoraj w Makarskiej miało być bardzo słonecznie z przelotnym chmurkami, a faktycznie kilka razy nieźle przylało i wcale tak słonecznie nie było, więc dlaczego ma nie być w drugą stronę ? Bądź dobrej myśli, trzymam kciuki za tą pogodę specjalnie dla Was :-).
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 13.06.2014 09:49

Kutwa mać!!! Toż to w Polsce będzie lepsza pogoda niż w Cro. Ehhh ręce opadają...trzeba będzie chyba zmienić kierunek na cieplejsze rejony świata.
LFB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LFB » 13.06.2014 10:04

bykman napisał(a):Kutwa mać!!! Toż to w Polsce będzie lepsza pogoda niż w Cro. Ehhh ręce opadają...trzeba będzie chyba zmienić kierunek na cieplejsze rejony świata.

W Polsce będzie ten sam front, tyle że u nas w nocy temperatury na początku przyszłego tygodnia mają spadać do 7-8 stopni, jak by nie patrzeć przynajmniej w nocy w Chorwacji będzie 2x cieplej.
woojtekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) woojtekg » 13.06.2014 10:07

No i jest update ... jeszcze gorzej to wygląda. Aż nie chce mi się wierzyć, że tak kiepska pogoda może się utrzymywać aż 4 -5 dni.

http://www.accuweather.com/pl/hr/zivogosce/121153/june-weather/121153
glonik21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) glonik21 » 13.06.2014 10:14

Póki co w Pakostane od rana świeci piękne słońce i nie ani jednej chmurki .. wiec może nie będzie tak źle .. ;-)
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 13.06.2014 10:20

Dla mnie na wakacjach ważna jest temperatura i słońce,a gdzie to będzie to rzecz mniej istotna.W Polsce nie mamy prawa narzekać(delikatanie mówiąc ;)) ponieważ już mieliśmy dwie fale upałów,pod koniec maja i teraz przed chwilą.Obecnie jest po prostu ciepło.Jeżeli idzie o Chorwację i generalnie Bałkany to zawsze najpewniej jest w lipcu-sierpniu czyli w pełni lata.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 44
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone