KasiaWW napisał(a):Witam
Chciałam zapytać forumowiczów, którzy mogą się wypowiedzieć coś na temat pogodny w Chorwacji.
Od 18-28 sierpnia mam zaplanowany urlop w Promošten ale obserwując pogodę coraz bardziej zaczynam się obawiać.
Obserwuje pogodę długoterminową na Interii i akurat w tym terminie mają być zachmurzenia z przelotnymi burzami.
Pytam dlatego ,bo ostatni urlop spędzałam z dziećmi w Mielnie ,gdzie dzieci były na plaży w czapkach ,bo było tak zimno, wietrznie i pochmurnie.
Jeśli w tym roku miałabym pojechać do Chorwacji ( wiadomo ,że nie będzie tak zimno jak w zeszłym roku w Mielnie) to chyba wolałabym zostać w domu niż znowu nie pozwalać wchodzić dzieciom do wody.
Wcześniej do Chorwacji jeździłam w innym terminie z reguły był to początek sierpnia w tym roku wypadło na drugą połowę sierpnia.
Myślicie że moje obawy są uzasadnione;)
Kapitańska Baba napisał(a):KasiaWW napisał(a):Witam
Chciałam zapytać forumowiczów, którzy mogą się wypowiedzieć coś na temat pogodny w Chorwacji.
Od 18-28 sierpnia mam zaplanowany urlop w Promošten ale obserwując pogodę coraz bardziej zaczynam się obawiać.
Obserwuje pogodę długoterminową na Interii i akurat w tym terminie mają być zachmurzenia z przelotnymi burzami.
Pytam dlatego ,bo ostatni urlop spędzałam z dziećmi w Mielnie ,gdzie dzieci były na plaży w czapkach ,bo było tak zimno, wietrznie i pochmurnie.
Jeśli w tym roku miałabym pojechać do Chorwacji ( wiadomo ,że nie będzie tak zimno jak w zeszłym roku w Mielnie) to chyba wolałabym zostać w domu niż znowu nie pozwalać wchodzić dzieciom do wody.
Wcześniej do Chorwacji jeździłam w innym terminie z reguły był to początek sierpnia w tym roku wypadło na drugą połowę sierpnia.
Myślicie że moje obawy są uzasadnione;)
Serio przy 28-29 stopniach nie wpuścisz dzieci do wody??? Z powodu maleńkiej chmurki na niebie???
A odpowiadając na Twoje wątpliwości - prognozy tak bardzo długoterminowe to bajki których można posłuchać na dobranoc - do niczego więcej się nie nadają.
Do sprawdzania prognoz polecam meteo.hr, ich prognoza synoptyczna zawsze się sprawdza. Interia...no cóż.... nie korzystamy nigdy z jej prognoz.
Co roku jesteśmy w Cro końcem sierpnia i co roku pojawiają się chmurki - na szczęście bo inaczej trudno byłoby wytrzymać te upały....
KasiaWW napisał(a): ... Od 18-28 sierpnia mam zaplanowany urlop w Promošten ale obserwując pogodę coraz bardziej zaczynam się obawiać ...