Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 20.05.2019 20:11

wikol napisał(a):Wakacje dopiero za miesiąc. A do sierpnia jeszcze ponad dwa miesiące. Nie panikujcie. Dopiero 20 maj.

Patrząc na nasz kalendarz wyjazdowy to niektórzy jadą też w czerwcu. Nie sądzę, aby morze nagrzalo się do "oczekiwanej chorwackiej" temperatury. Ale nie chcę złowróżyć.
komaciek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 21.05.2019 18:19

kadetdudi napisał(a):
wikol napisał(a):Wakacje dopiero za miesiąc. A do sierpnia jeszcze ponad dwa miesiące. Nie panikujcie. Dopiero 20 maj.

Patrząc na nasz kalendarz wyjazdowy to niektórzy jadą też w czerwcu. Nie sądzę, aby morze nagrzalo się do "oczekiwanej chorwackiej" temperatury. Ale nie chcę złowróżyć.

Kilkukrotnie byłem w czerwcu - również w pierwszej połowie - pogoda była przyzwoita, woda 21-22. Do czerwca pozostało dziesięć dni, jest w większości dni pochmurno, niskie temperatury, a woda w zależności od regionu 14-17 stopni. Nie ma szans przy tych prognozach, żeby na początku czerwca miała choć 20 stopni.
Majdan72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majdan72 » 21.05.2019 23:15

kadetdudi napisał(a):

Średnie temperatury na Wybrzeżu Adriatyckim
Temperatura powietrza w dzień [°C]:
styczen 7, luty 9, marzec 13, kwiecieŃ 17, maj 21,czerwiec 25, lipiec 28, sierpień 27,wrzesień 24, październik 19,listopad 13, grudzień 8
Temperatura powietrza w nocy [°C]:
styczen -1, luty 1, marzec 4, kwiecien 7, maj 11, czerwiec 14, lipiec 17, sierpień 17, wrzesień 14, październik 10, listopad 5 , grudzień 1
Temperatura wody [°C]:
styczen 15, luty 14, marzec 14, kwiecien 15, maj 17, czerwiec 21, lipiec 23, sierpień 24, wrzesień 23, październik 20, listopad 17, grudzień 15
Liczba godzin słonecznych [h]:
styczen 2, luty 3, marzec 5, kwiecien 6, maj 7, czerwiec 8, lipiec 9, sierpień 8, wrzesień 6, październik 4, listopad 2, grudzień 2
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 23.05.2019 21:47

Jesteśmy w Moscenickiej Dradze.
Za nami bajeczny poranek. Ciepłe, słoneczne przedpołudnie.
Dwie rzęsiste ulewy.
Rześki wieczór.
Jest przyjemnie. No i ten wiosenny zapach jaśminu...
karolka84
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolka84 » 24.05.2019 10:06

Po licznych burzach pod koniec maja zapowiada się piękna pogoda na początku czerwca na Peljesac, ktoś się wybiera? :)
Załączniki:
Bez tytułu.jpg
daro2008
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro2008 » 24.05.2019 10:59

Witam.
Choć trochę optymizmu, my będziemy w Kućiste w terminie 09-21 czerwiec, mam nadzieje, że pogoda dopisze i do naszego przyjazdu Jadran choć 20-21 stopni złapie.
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 26.05.2019 21:52

Moscenicka Draga.
Do południa słonecznie, później pochmurno. Ale nawet przy tych chmurach, słońce bardzo przypiekało.
W tej chwili siąpi deszcz.
Woda w Jadranie bardzo zimna.
Verti
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Verti » 28.05.2019 21:30

Jedziemy do Chorwacji po raz czwarty i jakoś nigdy nie obserwowałem zbyt mocno pogody przed wyjazdem. Jednak tym razem obserwuję dość często i mam pewne obawy co do pogody. Jedziemy 1.07 i mam nadzieję, że do tego czasu pogoda się wyklaruje. Co myślicie na ten temat? Czy moje obawy są zasadne, czy raczej nie ma się czym przejmować?
North Slav
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) North Slav » 28.05.2019 21:35

Verti napisał(a):Jedziemy do Chorwacji po raz czwarty i jakoś nigdy nie obserwowałem zbyt mocno pogody przed wyjazdem. Jednak tym razem obserwuję dość często i mam pewne obawy co do pogody. Jedziemy 1.07 i mam nadzieję, że do tego czasu pogoda się wyklaruje. Co myślicie na ten temat? Czy moje obawy są zasadne, czy raczej nie ma się czym przejmować?

Na litość Pańską, Verti... Przecież to jest miesiąc! Amatorsko interesuję się meteo, codziennie śledzę wyże, niże, ruch mas powietrza i wiesz co Ci powiem? To, co Ci powie każdy poważny meteorolog: prognoza pogody na więcej niż 48h to wróżenie z fusów - a co dopiero miesiąc! Przez taki czas może się wydarzyć wszystko. :D Pomyśl sobie, że szansa na dobrą pogodę jest wyższa niż nad Bałtykiem :wink: Udanego urlopu!
Verti
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Verti » 28.05.2019 22:25

Nie obserwowałem nigdy pogody w poprzednich latach więc nie wiem czy w maju zawsze jest tak brzydko jak w tym roku?
namo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 28.05.2019 22:59

Nie zawsze, ten sezon ma być zimny i deszczowy. Tak mówią lokalni.
North Slav
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) North Slav » 29.05.2019 00:27

Verti napisał(a):Nie obserwowałem nigdy pogody w poprzednich latach więc nie wiem czy w maju zawsze jest tak brzydko jak w tym roku?

Pierwszy raz w Chorwacji byłem w maju 2013 roku (2. połowa). Autostopem. Było deszczowo i zimno, w Polsce zresztą było wtedy jeszcze zimniej. Początkiem czerwca pogoda całkowicie się odmieniła.
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 29.05.2019 09:22

North Slav napisał(a):
Verti napisał(a):Nie obserwowałem nigdy pogody w poprzednich latach więc nie wiem czy w maju zawsze jest tak brzydko jak w tym roku?

Pierwszy raz w Chorwacji byłem w maju 2013 roku (2. połowa). Autostopem. Było deszczowo i zimno, w Polsce zresztą było wtedy jeszcze zimniej. Początkiem czerwca pogoda całkowicie się odmieniła.

I tego trzeba się trzymać :D
Sprawdzałam prognozy do połowy czerwca - ma być grubo powyżej 20 stopni- to może temperatura morza dociągnie do 21 :papa:
printpol
Autostopowicz
Re: Makarska - pogoda

Nieprzeczytany postnapisał(a) printpol » 29.05.2019 11:26

Może ktoś napisać czy w tej chwili pogoda w Makarskiej wygląda tak tragicznie jak w prognozie.Bedziemy w piątek i trochę się martwię.Dzieki
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Makarska - pogoda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.05.2019 11:49

printpol napisał(a):Może ktoś napisać czy w tej chwili pogoda w Makarskiej wygląda tak tragicznie jak w prognozie.Bedziemy w piątek i trochę się martwię.Dzieki

https://meteo.hr/prognoze.php?Code=1445 ... l=hrvatska

https://www.whatsupcams.com/en/webcams/ ... promenade/
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 369
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone