Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 14.05.2014 11:32

Jaka jest aktualnie pogoda w Cro można podglądać na żywo w tvn meteo :P ,
dziś Agnieszka Cegielska nadaje z Rovinj, czym bardzo mnie drażni :evil: :wink: .
andykan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andykan » 14.05.2014 12:41

hahaha.... nieźle, ale myślę że nadawanie z Księżyca mogło by być równie interesujące
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 14.05.2014 22:12

djflix napisał(a):Niestety w tym roku może nas czekać powtórka z roku 2010 gdzie wiosna była bardzo mokra, obfitowała w duże opady deszczu i niestety Jadran nie zachwycał temperaturą.
Na najbliższe dni Bałkany i nie tylko nawiedzą deszcze http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/11 ... -w-europie

Na tej stronie, szczególnie w Bośni i Czarnogórze wygląda to bardzo nieciekawie http://www.yr.no/kart/#lat=43.34333&lon ... roj=900913
MrSpike
Podróżnik
Jak z tą pogodą w 2014?

Nieprzeczytany postnapisał(a) MrSpike » 15.05.2014 12:55

Pytanie do stałych bywalców tego wspaniałego kraju. Jak z tą pogodą w Cro właściwie jest? Cały czas pada i pogoda nie rozpieszcza zarówno w Polsce jak i Bałkanach.
Sporo mówi się o "super elNino" i innych anomaliach które będą szaleć w tym roku na całym świecie.
Co prawda wyjazd w rejony makarskiej mam na początku sierpnia, ale z dużym niepokojem spoglądam na mapy pogodowe (może z racji faktu że taki wyjazd kosztuje i każdy był chciał mieć słońce....).

Jak pogoda teraz ma się do norm wieloletnich czy poprzednich lat? Ktoś pisał że możemy mieć "powtórkę z 2010".... Co to oznacza? Jaki był tamten rok?
mszkudlarek36
Croentuzjasta
Re: Jak z tą pogodą w 2014?

Nieprzeczytany postnapisał(a) mszkudlarek36 » 15.05.2014 13:02

Też się tego obawiam, sprawdzam codziennie mapy pogodowe i nie jestem tym widokiem zachwycony zwłaszcza, że jadę już 15 czerwca, a prognozowana temperatura na końcówkę maja to około 19 stopni :?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 15.05.2014 14:01

A jak może się mieć pogoda w maju do tego, jaka będzie w czerwcu czy sierpniu?????
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 15.05.2014 14:24

Teraz to często prognoza na 3 w przód się nie sprawdza, a co dopiero miesiąc czy dwa do przodu ;) no stres :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 15.05.2014 14:27

MrSpike napisał(a):Co prawda wyjazd w rejony makarskiej mam na początku sierpnia, ale z dużym niepokojem spoglądam na mapy pogodowe (może z racji faktu że taki wyjazd kosztuje i każdy był chciał mieć słońce....).

Tylko tabloidy podają prognozę pogody w maju na sierpień.
Zgadzam się, że jeśli rok czekamy na urlop, który jeszcze sporo kosztuje, to chcielibyśmy mieć pogodę wymarzoną, ale tego niestety nie da się kupić. :?

Pojechałem jednego roku na Pelješac. Podekscytowany warunkami Kanału Peljeskiego, szkółką weendsurfingu naszego olimpijczyka i dodatkowo tym, że pływa tam co roku Karol Strasburger :wink: , poleciłem to miejsce koledze,
który jest zamiłowanym windsurferem. A on mi mówi, że był i wrócił wk***, bo nie było warunków :(

Tego się nie da przewidzieć kilka miesięcy naprzód.
Dan_78
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dan_78 » 15.05.2014 15:18

Będzie dobrze nie ma co panikować. Najważniejsze, żeby po 20 czerwca woda miała z 22-23 st. i będzie ok. W powietrzu to wystarczy 25-27, chmurki mogą być od czasu do czasu i deszczyk też. Raz jak było 32 st. to w centrum Makarskiej klapek mi się do chodnika przykleił :wink: .
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 15.05.2014 22:33

mszkudlarek36 napisał(a):Też się tego obawiam, sprawdzam codziennie mapy pogodowe i nie jestem tym widokiem zachwycony zwłaszcza, że jadę już 15 czerwca, a prognozowana temperatura na końcówkę maja to około 19 stopni :?

My wyjezdzamy 13 czerwca i tez sie martwie....fajnie byloby sie poopalac :D
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 16.05.2014 07:05

krombocher napisał(a):Na tej stronie, szczególnie w Bośni i Czarnogórze wygląda to bardzo nieciekawie http://www.yr.no/kart/#lat=43.34333&lon ... roj=900913

a tu kilka zdjęć :(
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/obfite- ... osni/015qn
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 16.05.2014 07:50

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):A jak może się mieć pogoda w maju do tego, jaka będzie w czerwcu czy sierpniu?????

Dokładnie :D Ale my zawsze musimy dywagować, panikować i przyjmować wariant pesymistyczny... Taka już nasza natura :papa:
Głowa do góry! pamiętajcie że w CRO zawsze bedzie cieplej niż u Nas :papa:
mszkudlarek36
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mszkudlarek36 » 16.05.2014 10:45

Porównałem sobie teraz średnie temperatury jakie występowały w maju w poprzednich latach i jak jest teraz i wychodzi na to, że jest podobnie. Mam nadzieję, że w czerwcu też tak będzie. Może rzeczywiście za bardzo to przeżywam :), ale zrozumcie to mój pierwszy wyjazd :) Nie chciałbym urlopu spędzić pod parasolem.
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 16.05.2014 10:57

nie spędzisz - uwierz mi
Dan_78
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dan_78 » 16.05.2014 11:19

mszkudlarek36 napisał(a):Też się tego obawiam, sprawdzam codziennie mapy pogodowe i nie jestem tym widokiem zachwycony zwłaszcza, że jadę już 15 czerwca, a prognozowana temperatura na końcówkę maja to około 19 stopni :?

Spójrz Kolego poniżej, trochę więcej pokazuje jak 19 st.C, chyba, że miałeś na myśli temperaturę w nocy to się zgodzę, jeżeli by taka była w czerwcu to przynajmniej się wyśpisz bez klimy spokojnie :) .

http://www.meteoprog.pl/pl/review/MakarskaDA/
http://pogoda.interia.pl/prognoza-dlugo ... ,cId,63135

Ja wyjeżdżając kilka lat temu 20 czerwca, miałem prognozowo kilkudniowe załamanie pogody i sprawdziło się, przez 4 dni padał przelotny deszczyk, raz mega ulewa mnie spotkała w Splicie tak z 15 minutowa. Na początku byliśmy załamani, potem dziękowaliśmy naturze, że dała te kilka dni bez słońca z deszczykiem, bo przynajmniej pozwiedzaliśmy trochę.

Pozostałe dni były raczej słoneczne z czasem małymi chmurkami i temp. powietrza 26-28 st.C. Uwierz mi więcej nie potrzeba inaczej tam słońce grzeje niż w Polsce.

pozdrawiam i udanego wypoczynku życzę, ja ruszam tydzień po Tobie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 35
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone