napisał(a) mario mario » 14.06.2018 20:33
Jestem od 7 dni w Tucepi. Pogoda co najwyżej średnia. O ile pierwsze 5 dni jakoś się jeszcze ratowały to 2 ostatnie dni bardziej polskie niż chorwackie. Wczoraj dwa razy poszliśmy na plaże i jak tylko się rozłożyliśmy, a z dzieciakami to nie jest chwila, to nas deszcz przegonił więc nic nie skorzystaliśmy. Dzisiaj byliśmy na plaży dłużej (utrzymaliśmy się najdłużej ze wszystkich) ale było chłodno, mało przyjemnie, niebo cały czas zachmurzone-ponure, aż w końcu zaczęło padać i musieliśmy uciekać. Najgorsze, że dziś było tak nieprzyjemnie, chłodno wilgotno. W ciągu pierwszych 5 dni tez padało, ale było dużo cieplej i po opadach szybko wszytsko się obsuszało i można było iść na przyjemny spacer. Dziś to żadna przyjemność
Jestem 3 raz w cro i co raz gorsza pogoda. Cro mnie do siebie nie zraziła "na amen" ale nie ukrywam, że ten pobyt to duża rysa na obrazie cro. Jeżdżę do cro bo tu mam (tak mi się wydawało) gwarancje pogody. Nie spodziewałem się, że można być w cro i na bieżąco w trwodze śledzić prognoze pogody.