Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 26.03.2014 10:26

W tym roku morze nie ochłodziło się tak, jak w zeszłym.. w tej chwili u nas ma ok 15 st.C.. w zeszłym o tej porze miało 2 stopnie mniej...
I nie wiem, na jakim portalu sprawdzasz aktualne dane.. ale chyba nie jest to najlepsze źródło.. Owszem 3 ostatnie dni są chłodniejsze (ok 12 st.), ale zanim ochłodzenie przyszło, mieliśmy dobre dwa tygodnie temperatur zdecydowanie ponad przeciętną (powyżej 15 st. do 19-20 w dzień i w nocy ok 15....)
Skoro na Hvarze mieliśmy takie wartości, na Korčuli musiało być podobnie...
Nie bez przyczyny cała wegetacja na wyspie pośpieszyła o dobry miesiąc, półtora... znaczy: migdałowce, zamiast w połowie lutego, zakwitły w styczniu, mimozy zamiast w marcu - w lutym.. już w tej chwili mam zalążki owoców na figowcach (które do tej pory pojawiały się przeważnie pod koniec kwietnia) ...... :papa:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 26.03.2014 12:50

Najczęściej z AccuWeather z podglądem na smarfonie gdzie ustawiłem sobie Gdańsk , Lumbarda , Tucepi i Rovinj (te dwa ostanie to że tak powiem moje ukochane miasta w Cro i z ciekawości) .
Nie mniej jednak bardzo cieszy mnie twoja informacja , że Jadran teraz ma 15C , zostało jeszcze 2,5 miesiąca by się nagrzał do mojego przyjazdu. :mrgreen:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 26.03.2014 13:10

AccuWeather jest do niczego... nie rzadko ich "aktualne dane" dla mojego miejsca zamieszkania są zupełnie "od czapy".. patrzę na tablet, potem za okno i nie mogę się nadziwić.... skąd oni mają takie info...
Sprawdzaj na DHMZ
Pozdrawiam
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 26.03.2014 13:13

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Sprawdzaj na DHMZ

Tą pogodynkę znam i mam na kompie w zakładkach , ale jakoś tak nie wiem czemu rzadko tam zaglądam , dziękuję . :)
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 31.03.2014 20:21

dla mnie interia ma fajną stronkę często tam zaglądam. wystarczy wpisać nazwę miejscowości i mamy pogodę na 16-cie dni. http://pogoda.interia.pl/europa
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 12.05.2014 19:56

Coś ta pogoda w Chorwacji powoli nam sie rozkręca :(

http://www.meteovista.pl/Europa/Chorwac ... ra/4156121
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 12.05.2014 20:08

marosmaro napisał(a):dla mnie interia ma fajną stronkę często tam zaglądam. wystarczy wpisać nazwę miejscowości i mamy pogodę na 16-cie dni. http://pogoda.interia.pl/europa

16 dni to jest wróżenie z fusów :D . ....ale ma się ocieplić od soboty :)
djflix
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) djflix » 13.05.2014 16:53

Niestety w tym roku może nas czekać powtórka z roku 2010 gdzie wiosna była bardzo mokra, obfitowała w duże opady deszczu i niestety Jadran nie zachwycał temperaturą.
Na najbliższe dni Bałkany i nie tylko nawiedzą deszcze http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/11 ... -w-europie
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 13.05.2014 19:53

djflix napisał(a):Niestety w tym roku może nas czekać powtórka z roku 2010 gdzie wiosna była bardzo mokra, obfitowała w duże opady deszczu i niestety Jadran nie zachwycał temperaturą.
Na najbliższe dni Bałkany i nie tylko nawiedzą deszcze http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/11 ... -w-europie

Nie do końca się z Tobą zgodzę- w tym roku Jadran jest odrobinę cieplejszy, niż o tej porze w zeszłym roku. trochę mnie dołujecie tą pogodą :cry:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.05.2014 07:12

Trochę wiało :arrow: zamknięto A1
andykan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andykan » 14.05.2014 08:48

Hej, a co szykuje pogoda na weekend: Słowacja - Węgry - Chorwacja?
andykan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andykan » 14.05.2014 09:26

Vjetar napisał(a):Trochę wiało :arrow: zamknięto A1

Czy A1 jest przejezdna, czy jakieś niespodzianki na weekend się szykują?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.05.2014 09:37

andykan napisał(a):

O przejezdności dróg zawsze tu, a prognozy i najrzetelniejsze info o pogodzie w kraju tu
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.05.2014 10:29

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
andykan napisał(a):

O przejezdności dróg zawsze tu, a prognozy i najrzetelniejsze info o pogodzie w kraju tu

Dzięki.
:mrgreen:
andykan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andykan » 14.05.2014 10:52

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
andykan napisał(a):

OK, dzięki poczytałem. Mam tylko nadzieję, że od soboty ustaną wiatry i pogoda się ustabilizuje.
pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 34
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone