Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 04.09.2017 11:16

Baśka Voda pełna klara. 27'C tylko bo po wczorajszym deszczu sie nagrzewa :mrgreen:

Pogoda w trasie :

Polska 12'C i deszcz
Czechy 14 i sucho
Austria w górach sucho i 8'C

Ale najwieksze jaja w Cro :

Mgła i 4'C nad ranem..... 8O 8O 8O
Dopiero po wyjechaniu z tunelu Sveti rok skoczylo na 13'C :mrgreen:
mateuszx5
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mateuszx5 » 05.09.2017 08:48

Jak tam pogoda okolice Omis/Lokva Rogoznica? Wyjeżdzamy w piątek.... ale prognozy dołują :(
juveadamo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) juveadamo » 05.09.2017 08:52

U nas podobnie pierwszy wyjazd do Cro do Tucepi. Wyjazd w czwartek
Poważnie się zastanawiam czy jechać. Z dwójką małych dzieci i taka pogoda nie wiem czy jest sens.
cyjzar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyjzar » 05.09.2017 09:09

Prognozy są tragiczne... ja też zastanawiam się nad wyjazdem... miałem jechać jutro wieczorem :(
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 05.09.2017 09:37

juveadamo napisał(a):U nas podobnie pierwszy wyjazd do Cro do Tucepi. Wyjazd w czwartek
Poważnie się zastanawiam czy jechać. Z dwójką małych dzieci i taka pogoda nie wiem czy jest sens.

Moim zdaniem nie ma sensu. Dołóż i lećcie na all inclusive. W Bułgarii ładna pogoda, a ceny niższe.
Rogue
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rogue » 05.09.2017 10:08

kadetdudi napisał(a):
juveadamo napisał(a):U nas podobnie pierwszy wyjazd do Cro do Tucepi. Wyjazd w czwartek

Moim zdaniem nie ma sensu. Dołóż i lećcie na all inclusive. W Bułgarii ładna pogoda, a ceny niższe.

Z tym dołożeniem tonie takie oczywiste. Zwłaszcza po "sezonie" :oczko_usmiech: .
daro2008
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro2008 » 05.09.2017 10:24

Bo wrzesień to trochę loteria, my byliśmy w tym roku po raz pierwszy w sierpniu, zawsze (sześć razy) jeździliśmy w czerwcu i było OK, w tym roku okrutnie gorąco, dwa tygodnie + 37 w cieniu, modliłem się o jakieś ochłodzenie.....bezskutecznie. Za to woda w morzu +27.
bezrobotny500
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bezrobotny500 » 05.09.2017 10:59

cyjzar napisał(a):Prognozy są tragiczne... ja też zastanawiam się nad wyjazdem... miałem jechać jutro wieczorem :(

Hej, dajcie jakiegoś linka do tych tragicznych prognoz. Patrze na accuweather i jest całkiem OK. Byłem w Cro we wrześniu jakieś kilkanaście razy też zawsze było OK. Z góry dzięki.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.09.2017 11:24

Nie wiem czy wszystkie działają - klikaj >>> linki-do-stron-z-prognozami-pogody-t20644.html
bezrobotny500
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bezrobotny500 » 05.09.2017 12:06

Dzięki Janusz. Kilka przeklikałem i dalej tej pogodowej tragedii nie widzę, cały czas 23-26 stopni (na słońcu będzie pewnie ze 30 pare) czasem jakiś deszcz przeleci lux pogoda. Tak się zainteresowałem bo po 15 września jeszcze jedna szansa w tym roku na wyjazd do Cro mi się wyklarowała i nie zawaham się skorzystać :D
juveadamo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) juveadamo » 05.09.2017 12:11

zobacz np na weather.com
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 05.09.2017 13:22

Też miałem dylemat czy jechać do Tucepi w zeszłym tygodniu. Prognozy tez były słabe i tak pt lampa, sobota miala byc makabra oczywiście w teorii wrozbitow pogodiwych byl piekny dzien z 40min deszczu i później znowu lampa, nd troche gorzej do 16 pozniej lampa ale i tak byl super dzien, od poniedziałku nie da sie żyć :D

Także sugeruje nie gapic się w prognozy które nie biorą pod uwage tutejszych mikroklimatow i pakowac sie w auto. Coś tam deszczu pewnie bedzie ale zaeaz po nim bedzie plazing. Oczywiscie mozna też poleciec do egiptu albo na kanary decyzja nalezy do was:)

Pozdro z Tucepi lampa, goraco, ciepla woda.
juveadamo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) juveadamo » 05.09.2017 13:55

przemo99 napisał(a):Też miałem dylemat czy jechać do Tucepi w zeszłym tygodniu. Prognozy tez były słabe i tak pt lampa, sobota miala byc makabra oczywiście w teorii wrozbitow pogodiwych byl piekny dzien z 40min deszczu i później znowu lampa, nd troche gorzej do 16 pozniej lampa ale i tak byl super dzien, od poniedziałku nie da sie żyć :D

Także sugeruje nie gapic się w prognozy które nie biorą pod uwage tutejszych mikroklimatow i pakowac sie w auto. Coś tam deszczu pewnie bedzie ale zaeaz po nim bedzie plazing. Oczywiscie mozna też poleciec do egiptu albo na kanary decyzja nalezy do was:)

Pozdro z Tucepi lampa, goraco, ciepla woda.

:D
i tak zrobimy w piątek Tucepi
danny
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) danny » 05.09.2017 16:38

Tak jak pisałem wcześniej, ja od niedzieli jestem w Gradac. Przed wyjazem przeglądałem pogodę na weather, accuweather i prognozy były niezbyt opytimistyczne... natomiast na miejscu pogoda jest super. Z 26'C w ciągu dnia będzie - bez deszczu :) Drugi dzień opalania się, a ja już spalony :p Jestem pierwszy raz w Chorwacji i jestem mega zadowolony :)

Pozdrawiam z przepieknego i słonecznego Gradac :)
Ostatnio edytowano 05.09.2017 19:15 przez danny, łącznie edytowano 1 raz
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 05.09.2017 17:00

Ja tez ogladalem prognozy i byl dylemat czy jechac...
Aktualnie w Baśce Voda skromne 27'C i pelna lampa z nieba
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 324
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone