Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 23.08.2017 08:30

Nie rozumiem co niektorych.
Chcecie wrzatku to jazda do Egiptu lub w inne egzotyczne rejony.
Jestem kolo Zadaru juz jakis czas i woda nie przekroczyla 25C. Sprawdzalem tez przed przyjazdem i temp podobna od dawna jest. Nie byla cieplejsza. Takze nie wprowadzajcie innych w blad.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.08.2017 08:54

kadetdudi napisał(a):... żona musiała ubrać sweter, ale już koło 22:00 ociepliło się.

Przeżywałem taką sytuację chyba w 2007 r. ale również miałem (wątpliwą) przyjemność być w upale 38 C.
Zdecydowanie wolę ubrać sweter. :wink: Sweter zawsze można ściągnąć - w upale co ściągniesz :?:
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 23.08.2017 11:56

Dzisiaj jest upalnie. Wczesniejsze dni z wiaterkiem i pogoda 28C zdecydowanie wole bardziej.
Dzis nie wieje a wiec i odczucie goraca wieksze. Plus taki ze woda dzisiaj o wiele cieplejsze wrazenie daje
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 23.08.2017 12:11

Garo&Justa napisał(a):Dzisiaj jest upalnie. Wczesniejsze dni z wiaterkiem i pogoda 28C zdecydowanie wole bardziej.
Dzis nie wieje a wiec i odczucie goraca wieksze. Plus taki ze woda dzisiaj o wiele cieplejsze wrazenie daje

A ja mam kompletnie inne odczucia :mrgreen: dzisiaj nie jest upalnie przynajniej na Brać. w tym momencie jest 26 stopni w cieniu i na plaży, z której zeszłam 20 minut temu było bardzo przyjemnie. Natomiast woda mimo,że bardzo gładka i bez najmniejszych fal jest poporostu zimna. Przyjemniejsza do kąpieli była woda parę dni temu nawet przy dużym wietrze, niestety ostatnia bura bardzo ją ochłodziła :papa:
szymo58
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szymo58 » 23.08.2017 12:53

Na calym wybrzezu praktycznie od Zadaru w dol temeperatura wody wedlug strony DHMZ to okolo 22 stopnie wiec to malo jak na sierpien...

Od jutra ida upaly na ponad 30 stopni ,ile czasu potrzeba aby woda sie nagrzala do tych wczesniejszych kiedy bylo te 26 stopni...?
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 23.08.2017 13:46

szymo58 napisał(a):Na calym wybrzezu praktycznie od Zadaru w dol temeperatura wody wedlug strony DHMZ to okolo 22 stopnie wiec to malo jak na sierpien...

Od jutra ida upaly na ponad 30 stopni ,ile czasu potrzeba aby woda sie nagrzala do tych wczesniejszych kiedy bylo te 26 stopni...?

Czasem wystarczy dzień, dwa a czasem dłużej. Nie wiem od czego to zależy tak naprawdę. 1 dnia na Krk w okolicach Starej Baski woda była na tyle zimna, że mrowiło w palce stóp i nikt nie pływał. Wchodzili ludzie do kolan i w tył zwrot. Od następnego dnia momentalnie się ociepliła i wchodziło się przyjemnie i z marszu.
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 23.08.2017 14:41

Pag - Vidalici - ok 30 stopni, zero chmur, zero wiatru, woda dosć chłodna co w niczym nam nie przeszkadza :) jak dla mnie idealnie, bo nie znoszę upałów :p
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 23.08.2017 22:25

:D rozmawiałam dziś wieczorem z moimi znajomymi Chorwatami na Korculi; jest ciepło, wkrótce jednak rzeczywiście spodziewają się wysokich upałów...
gorboduc
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gorboduc » 24.08.2017 12:59

Lokva Rogoznica- temperatura przyjemna, ok. 30 stopni, natomiast woda po prostu zimna(wytrzymać sie da parę minut ale przyjemności brak).Niewiele osób się kąpie,choć na plaży pełno ludzi. To mój czwarty pobyt w Chorwacji i tak zimnego Adriatyku nie bylo, a byłam i w czerwcu. :| Taka sytuacja panuje od poniedziałku kiedy zdrowo powiało...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.08.2017 13:16

gorboduc napisał(a):Lokva Rogoznica- temperatura przyjemna, ok. 30 stopni, natomiast woda po prostu zimna(wytrzymać sie da parę minut ale przyjemności brak).Niewiele osób się kąpie,choć na plaży pełno ludzi. To mój czwarty pobyt w Chorwacji i tak zimnego Adriatyku nie bylo, a byłam i w czerwcu. :| Taka sytuacja panuje od poniedziałku kiedy zdrowo powiało...

Jak zdrowo w Chorwacji powieje...
Woda w Adriatyku zimnieje :wink:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 24.08.2017 14:12

Janusz Bajcer napisał(a):
gorboduc napisał(a):Lokva Rogoznica- temperatura przyjemna, ok. 30 stopni, natomiast woda po prostu zimna(wytrzymać sie da parę minut ale przyjemności brak).Niewiele osób się kąpie,choć na plaży pełno ludzi. To mój czwarty pobyt w Chorwacji i tak zimnego Adriatyku nie bylo, a byłam i w czerwcu. :| Taka sytuacja panuje od poniedziałku kiedy zdrowo powiało...

Jak zdrowo w Chorwacji powieje...
Woda w Adriatyku zimnieje :wink:

A zimna woda zdrowia doda ... ponoć :mrgreen:brrr
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 24.08.2017 14:42

No to my jacys chyba inni, bo siedziemy w tej "zimnej" wodzie caly czas :D fakt, ze za ciepla nie jest, ale żeby tak zimna, żeby kąpać się nie dalo? :smo:
rufus295
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus295 » 24.08.2017 19:38

We wtorek mierzyłem, w Lokvie woda miała 21,1. Wytrzymałem minutę:). Do dobrego szybko się człowiek przyzwyczaja, ale myślę że w weekend do normalnych 26 stopni dobije.
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 24.08.2017 20:03

majeczka napisał(a)::D rozmawiałam dziś wieczorem z moimi znajomymi Chorwatami na Korculi; jest ciepło, wkrótce jednak rzeczywiście spodziewają się wysokich upałów...

całe szczęście bo we wtorek wyjeżdżam :)
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 25.08.2017 00:07

Jesteśmy na wyspie Pag. Dzisiaj byliśmy na plaży Borovici pogoda super na pewno było koło 30 stopni. Co do wody to nie wiem jak jest gdzie indziej ale tu mogę powiedzieć że była ciepła. Nasze dzieciaki nie chciały wychodzić. Ja jak zwykle popłynąłem na małe nurkowanie nie ubrałem pianki i wytrzymałem około godziny cały czas w wodzie. Mogę powiedzieć że faktycznie robiła się zimna od około 6-ciu metrów i to było ciężko wytrzymać a na 10-12 wychodziła gęsia skórka.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 320
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone