Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 20.08.2017 10:50

Igrane. Rano trochę pokropilo i się zachmurzyło. Z godziny na godzinę rozpogadza się. Jest ciepło. Wróciliśmy z wycieczki właśnie do Ploce i nad Jeziora Bacinskie. Po drodze np. w Drveniku plaża o 9:00 rano pełna.
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 20.08.2017 16:26

Ktoś się orientuje w prognozach pogody w Chorwacji? Czy te wiatry oni jakoś prognozują czy one przychodzą kiedy chcą i nikt ich nie przewidzi?
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 20.08.2017 17:12

Dzisiaj na Pagu rano wiało i było chłodniej ale teraz jest cieplutko wyszło słoneczko i jest ciepło. Wiaterek trochę mniejszy.
bonovox75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonovox75 » 21.08.2017 05:43

Przez noc w Baska Voda i nie tylko sporo wialo. Zatem woda bedzie zimniejsza.....
slawek&gosia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek&gosia » 21.08.2017 21:44

19.08 Pirovac woda cieplutka, ale w nocy bardzo wiało więc 20 i 21 w Pirovac, Pakostane i Biogradzie woda lodowata. Nigdy takiej zimnej nie "czulam" w Cro :(
Za to temperatura powietrza jak dla mnie przyjemna: rano 25 stopni w dzień 27-30. Ciepło, ale nie upalnie :hut: :hearts: wieczory i noce chłodne. Pierwszy raz ubrałam w Chorwacji bluzę. Pozdrawiam z piękniej Chorwacji :papa:
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 21.08.2017 22:17

Z tą lodowatą wodą to koleżanka przesadza. Pływałem dzisiaj w Pakostane i mimo, że odczuwalnie chłodniejsza niż wczoraj, to tragedii nie było. Gorzej to było z tym, że chmura z pożaru na długi czas zasłoniła słońce. Wtedy to już w ogóle nie opłacało się wychodzić z wody. Tym bardziej, że dzisiaj miałem niezły połów muszelek :).
slawek&gosia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek&gosia » 21.08.2017 22:35

No proszę Cię :) Bylam dzis w Biogradzie na plaży ze zjezdzalniami i woda była lodowata. Nawet syn (17lat) który lubi pływać, nurkować itd, nie miał dzis ochoty na kąpiel. Wchodzil na sile, bo kamerkę mial i chciał dno ponagrywac. Córka po wyjściu trzesla sie jak nigdy. Zeby nie bylo, nie marudzę tylko stwierdzam fakt. Ogólnie jest cudnie :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 21.08.2017 22:39

Dla mnie poniżej 24 to też zimna woda :)
Często bywa tak, że w jednym miejscu jest zimna a kilometr obok cieplejsza. W zeszłym roku na Krk na jednej z plażyczek różnica w temperaturze wody była dosłownie na metr - jakieś źródło chyba podwodne przepływało.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.08.2017 22:48

Tutaj coś piszą o prądach i tzw. termoklinach ...
slawek&gosia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek&gosia » 21.08.2017 22:58

Na razie jestem w Pirovac i ziiimnaaa woda, a od 24 do 30 sierpnia będę w Baska Voda i mam nadzieję, że w koncu woda bedzie ciepła. Na razie moczę tylko nogi ;)
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 22.08.2017 08:04

Kozino kolo Zadaru
Pogoda dla mnie idealna. W dzien max w cieniu 29C.
Woda 24 tez mi pasuje. Jakby bylo kilka stopni wiecej w wodzie to ideal ale nie jest zle.
Codziennie bezchmurnie (rano przedwczoraj troche chmurek bylo) i przyjemnie. Prognozy sa super na najblizsze 9 dni a tyle jeszcze zostajemy.
Pozniej dajemy nura na kilka dni do Wloch pozwiedzac.
I tam.zyczylbym sobie ciepelka ale bez upalow ;)
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 22.08.2017 20:53

slawek&gosia napisał(a):No proszę Cię :) Bylam dzis w Biogradzie na plaży ze zjezdzalniami i woda była lodowata. Nawet syn (17lat) który lubi pływać, nurkować itd, nie miał dzis ochoty na kąpiel. Wchodzil na sile, bo kamerkę mial i chciał dno ponagrywac. Córka po wyjściu trzesla sie jak nigdy. Zeby nie bylo, nie marudzę tylko stwierdzam fakt. Ogólnie jest cudnie :)

A KĄPAŁAŚ SIĘ KIEDYŚ W BAŁTYKU?? :) JEŚLI TWIERDZISZ ZE ADRIATYK JEST LODOWATY ŚMIEM TWIERDZIĆ, ŻE CHYBA NIE MIAŁAŚ OKAZJI :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 22.08.2017 23:15

banankochan napisał(a):
slawek&gosia napisał(a):No proszę Cię :) Bylam dzis w Biogradzie na plaży ze zjezdzalniami i woda była lodowata. Nawet syn (17lat) który lubi pływać, nurkować itd, nie miał dzis ochoty na kąpiel. Wchodzil na sile, bo kamerkę mial i chciał dno ponagrywac. Córka po wyjściu trzesla sie jak nigdy. Zeby nie bylo, nie marudzę tylko stwierdzam fakt. Ogólnie jest cudnie :)

A KĄPAŁAŚ SIĘ KIEDYŚ W BAŁTYKU?? :) JEŚLI TWIERDZISZ ZE ADRIATYK JEST LODOWATY ŚMIEM TWIERDZIĆ, ŻE CHYBA NIE MIAŁAŚ OKAZJI :)

A kąpałeś się kiedyś w Zatoce Perskiej?? :) jeśli twierdzisz, że Adriatyk nie jest lodowaty to śmiem twierdzić, że chyba nie miałeś okazji :)
Jak ktoś twierdzi, że dla niego lodowata to tak czuje, chcesz się kąpać w 21-23 st. mimo to, nikt nie broni. Po burze woda zawsze się sporo ochładza. Zerknij sobie na dzisiejsze pomiary. Jeszcze kilka dni temu wszędzie było powyżej 26 st. nawet po 28. Dziś tylko na Istrii 25 st. ale tam po pierwsze nie wiało a po drugie zazwyczaj tam tak jest, mimo że północ to woda jest cieplejsza niż np, w okolicy Dubrovnika. Pozostałe regiony, również na południu Cro woda dla mnie zimna ... w większości 21-23. Jeziora nie biorę pod uwagę. I guzik mnie obchodzi, że Bałtyk zimniejszy... są tacy co też z radością się w nim kąpią nawet zimą.
temp.JPG

I wyłącz caps locka lub zmień klawiaturę.
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 23.08.2017 06:17

Igrane. Kiedy tylko zaczęło wiać woda w morzu nad ranem (plażujemy tak od 9:30) jest po prostu lodowata. Nie ma przyjemności z kąpieli. Ktoś obok nas mierzył to temperatura wody oscylowała w granicach 20-21 C.
Wczoraj wieczorem po 20:00 żona musiała ubrać sweter, ale już koło 22:00 ociepliło się.
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 23.08.2017 07:05

Od weekendu wracają upały. Tak przynajmniej słyszałam....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 319
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone