Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
komaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 06.06.2016 11:36

krusza napisał(a):Witam, melduję dalej :-) 01.06 wyjeżdżaliśmy z Primosten do Baśka Voda. Pogoda robiła się coraz gorsza i tak od 13 do ok. 18 padał deszcz. Później się wypogodzilo. 02.06 była piękna, słoneczna pogoda. 03.06 było trochę chmur, w Makarskiej odrobinę kropiło a a później przetarło się słońce. Dziś znów świetna pogoda :-D

czyli typowa pogoda w kratkę :?
andywiki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andywiki » 06.06.2016 11:42

Nie dobrze z tą pogodą jadę końcem czerwca i nie chciał bym trafić na pogodę w kratkę czekając na urlop cały rok.
komaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 06.06.2016 11:43

maadoox napisał(a):Makarska, trochę w kratkę, wczoraj piękna pogoda cały dzień, przedwczoraj nieco słabiej, 2 dni temu pięknie ;). Dzisiaj przyjemnie, acz upału nie ma.
Wczoraj pojechaliśmy na Sveti Jure bo pracę miałem do wykonania, w połowie drogi koło południa mgła naszła taka że poczułem się jak na tatrzańskim szlaku;). Za to na szczycie warunki iście niebiańskie stojąc nad chmurami, albo w nich.

prognozy na następne dwa tygodnie też są takie, przeplatanie deszczu, burz i słońca, do tego temperatury poniżej normy z wielolecia.
andywiki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andywiki » 06.06.2016 11:47

komaciek napisał(a):
maadoox napisał(a):Makarska, trochę w kratkę, wczoraj piękna pogoda cały dzień, przedwczoraj nieco słabiej, 2 dni temu pięknie ;). Dzisiaj przyjemnie, acz upału nie ma.
Wczoraj pojechaliśmy na Sveti Jure bo pracę miałem do wykonania, w połowie drogi koło południa mgła naszła taka że poczułem się jak na tatrzańskim szlaku;). Za to na szczycie warunki iście niebiańskie stojąc nad chmurami, albo w nich.

prognozy na następne dwa tygodnie też są takie, przeplatanie deszczu, burz i słońca, do tego temperatury poniżej normy z wielolecia.

Właśnie wiem bo też już powoli zaglądam na meteovistę a dla tego tam bo jak kiedyś byłem i sprawdzałem to dokładnie jak pokazywało tak było, jeszcze trzy tygodnie myślę że się poprawi a jak nie to zrezygnuję nie myślę jechać taki kawał z dziećmi by nie było pogody.
Ustronianka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ustronianka » 06.06.2016 11:51

a ktoś z was teraz na Peljesacu przebywa?? Jak tam sytuacja??
My 7 lipca wyjazd :)
Ale wiadomo, że do lipca pogoda się może zmienić haha :oczko_usmiech:
marmed
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marmed » 06.06.2016 13:02

Jestem załamany tą pogodą ruszamy jutro w nocy najpierw Alpy a od 11 do 19 czerwca Rovinj ale jak zerkam na prognozę ( przez cały okres deszcz i burze ) myślę nad zmiana planów. Jak wg Waszego doświadczenia sprawdza się pogoda w stosunku do tego co w prognozach na np. accuweather ??
marena01
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marena01 » 06.06.2016 13:18

Tucepi , Makarska palące słoneczko woda w Jardanie zdatna do kąpieli Pozdrawiamy :papa:
andywiki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andywiki » 06.06.2016 13:22

marmed napisał(a):Jestem załamany tą pogodą ruszamy jutro w nocy najpierw Alpy a od 11 do 19 czerwca Rovinj ale jak zerkam na prognozę ( przez cały okres deszcz i burze ) myślę nad zmiana planów. Jak wg Waszego doświadczenia sprawdza się pogoda w stosunku do tego co w prognozach na np. accuweather ??

Dwa lata temu żona sprawdzała na meteoviscie i jak pokazywało deszcz to tak było my podobnie jak tak będzie przed wyjazdem pokazywać to już rozmawialiśmy że będzie zmiana planów, choć w duchu myślę że do tego nie dojdzie i Tobie pogody życzę.
marmed
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marmed » 06.06.2016 13:33

marena01 napisał(a):Tucepi , Makarska palące słoneczko woda w Jardanie zdatna do kąpieli Pozdrawiamy :papa:

Szczęściarze :)

andywiki napisał(a):Dwa lata temu żona sprawdzała na meteoviscie i jak pokazywało deszcz to tak było my podobnie jak tak będzie przed wyjazdem pokazywać to już rozmawialiśmy że będzie zmiana planów, choć w duchu myślę że do tego nie dojdzie i Tobie pogody życzę.

I tego się obawiam a w kraju też nie lepsza pogoda w tym czasie. Zobaczymy jak będzie.
Miłego i ciepłego wypoczynku dla Was również.
krusza
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krusza » 06.06.2016 16:02

Wczoraj w Baśce Vodzie cieplutko i słonecznie. Wieczorem przyjemnie. Dziś byliśmy w Omisiu, też piękna i słoneczna pogoda. Po powrocie w Baśce też. Teraz trochę słońce się schowało... Nie ma co stresować się prognozą pogody, bo nie zawsze się sprawdza. ( w naszym przypadku na plus ;-) ) Jesteśmy w Chorwacji jedenasty dzień a deszcz tak porządnie padał tylko 01.06 po południu. Ja nie przepadam za upałami, więc jak dla mnie pogoda jest rewelacyjna - ciepło, słonecznie z małymi przerwami na odpoczynek dla opalonej skóry :-) Także cieszcie się zbliżającym urlopem. Pozdrawiam!
kanarowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanarowski » 06.06.2016 16:43

My wyjeżdżamy w ten piątek. Mam nadzieję, że pogoda będzie super :)
lu5asz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lu5asz » 06.06.2016 16:47

kanarowski napisał(a):My wyjeżdżamy w ten piątek. Mam nadzieję, że pogoda będzie super :)

My też startujemy 10ego.Oby pogoda dopisała
komaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 06.06.2016 17:59

andywiki napisał(a):
komaciek napisał(a):

Właśnie wiem bo też już powoli zaglądam na meteovistę a dla tego tam bo jak kiedyś byłem i sprawdzałem to dokładnie jak pokazywało tak było, jeszcze trzy tygodnie myślę że się poprawi a jak nie to zrezygnuję nie myślę jechać taki kawał z dziećmi by nie było pogody.

Mam ten sam dylemat wyjazdowy, jak na razie wszystkie serwisy pogodowe na następne 10-12 dni pokazują pogodę deszczową, czy to burze czy opady.
Poprawa zaczyna być widoczna od 18, tyle że ze stosunkowo niską temperaturą, poniżej tej która zazwyczaj jest o tej porze roku.
komaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 06.06.2016 18:01

kanarowski napisał(a):My wyjeżdżamy w ten piątek. Mam nadzieję, że pogoda będzie super :)

pierwszy tydzień deszcz możliwy praktycznie codziennie :(
komaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 06.06.2016 18:14

andywiki napisał(a):
marmed napisał(a):Jestem załamany tą pogodą ruszamy jutro w nocy najpierw Alpy a od 11 do 19 czerwca Rovinj ale jak zerkam na prognozę ( przez cały okres deszcz i burze ) myślę nad zmiana planów. Jak wg Waszego doświadczenia sprawdza się pogoda w stosunku do tego co w prognozach na np. accuweather ??

Dwa lata temu żona sprawdzała na meteoviscie i jak pokazywało deszcz to tak było my podobnie jak tak będzie przed wyjazdem pokazywać to już rozmawialiśmy że będzie zmiana planów, choć w duchu myślę że do tego nie dojdzie i Tobie pogody życzę.

Zerknąłem na Meteovistę i np. dla Zadaru od 9 do 19 czerwca codziennie deszcz i to w dużej ilości, po 10-19mm dziennie :( :( :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 258
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone