Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
North Slav
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) North Slav » 12.05.2016 11:12

Od kilku tygodni śledzę na bieżąco dane meteo z Chorwacji i szczerze to jest zdecydowanie zimniej niż w poprzednich latach.
Czytałem dobrą analizę sytuacji meteo w Europie i niestety zapowiada się chłodne lato - całe szczęście, że czasem analizy swoje, a pogoda swoje.
zubek59
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zubek59 » 12.05.2016 11:41

Już ponad tydzień pogoda w Polsce dużo lepsza niż w CRO:)
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 14.05.2016 22:17

W telegraficznym skrócie:
w czwartek w Rijece padało. Na wysokości Senj przestało.
Na Rab było ładnie, słonecznie. Morze bardzo spokojne.
W piątek na Rab padało prawie cały dzień. Morze było niespokojne.
A dziś koło południa wyszło słońce 8) i mieliśmy piękne, cieplutkie popołudnie. Pozdrov :papa:
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 15.05.2016 13:34

Z tego co piszesz, widzę, że pogoda w Chorwacji jest przeciwieństwem pogody w Polsce. 8O
Jak u Ciebie poda deszcz, u nas świeci słońce, jak w Chorwacji słońce, u nas leje. :evil:
Pozdrawiam :papa:
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 15.05.2016 21:41

Mogę śmiało zaoferować usługi szamańskie. Moje pojawienie się gwarantuje deszcz :?
W strugach deszczu ,,ewakuowaliśmy się" z Rab. Deszcz gonił nas aż pod Makarską. Tam powitała nas bajka. Delikatne promienie słońca, 20 stopni, bardzo mało turystów. Za to mnóstwo, siedzących przy kawie :D tubylców. Chyba nigdy dotąd Makarska tak mnie nie zachwyciła. Nie trwało to długo, bo po czterdziestu minutach zaczęło lać :cry: . Pojechaliśmy na spacer do Draśnic, ale szybko dopadł nas deszcz. Uciekliśmy mu i w słonecznej aurze dotarliśmy do Blace. Gospodarze śmiali się z naszych pogodowych przebojów. Powiedzieli, że u nich dobre vriemie i podać nie będzie. A potem lunęło. Mamy burzę z piorunami...
I wytłumaczę jeszcze, dlaczego jesteśmy w Chorwacji w maju? Po pierwsze lubię klimat przed i po sezonowy.
Po drugie nie cierpię upałów (deszczu okazuje się, też nie cierpię :evil: ).
Po trzecie, chciałam zobaczyć kwitnące mandarynki. I teraz będzie hit: w kwietniu było niespotykanie ciepło, w związku z czym, mandarynki zakwitły wcześniej i właśnie zakończyły etap kwitnienia 8O :cry: :evil:
Ale nic to, w Obi widziałam śliczne kwitnące cytrusy i chyba po powrocie sprawię sobie takie cudo do domu :papa:
komaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 15.05.2016 21:48

Niestety pierwsza połowa maja w Cro deszczowa i chłodna, więc nie trafiłaś najlepiej :(
Prognozy na następne dni są trochę lepsze, ale rewelacji nie ma...
Ciekawe jak rozpocznie się pierwszy z klimatyczni eletnic miesięcy i jaka pogoda będzie w czerwcu.
No i Jadran też chłodny, przeciętnie 15-17 stopni.
komisarz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) komisarz » 18.05.2016 09:31

Nie martw się. Za wcześnie, aby przewidzieć pogodę. Zerknij na tydzień przed wyjazdem, to już będą bardziej możliwe przewidzenia pogodowe. A jeśli nawet trafi Wam się gorsza, to nic strasznego - zabawić się z dzieckiem można zawsze jeśli się chce.
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 19.05.2016 20:53

Poniedziałek w Metković był ciepły, :D słoneczny. W Mostarze trochę wiało, było pochmurno.
We wtorek było bardzo ciepło i słonecznie. Oczywiście nie obyło się bez małej ulewy w Stonie :hut: .
Wczoraj w Blace nareszcie ,,leżing, plażing, smażing" 8) .
A dziś od rana lało, wypogodziło się dopiero późnym popołudniem.
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 19.05.2016 20:59

Magdalena S. napisał(a):Wczoraj w Blace nareszcie ,,leżing, plażing, smażing" 8)

A kąpieling :?: pewnie jeszcze nie :roll:
pozdrawiam z mroźnej Polski ,aczkolwiek dzisiaj już było dobrze :papa:
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 19.05.2016 21:21

lotnikwsk napisał(a):A kąpieling :?: pewnie jeszcze nie :roll:

Wczoraj dwie osoby pływały. Ja zamoczyłam stopy.
Gdybym musiała, to bym się przepłynęła, ale skoro nie muszę... :papa:
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 21.05.2016 21:52

Wczoraj Dalmacja żegnała nas deszczem. Riwiera Opatijska powitała słońcem.
Dziś w Moscenickiej mieliśmy piękny dzień. 26 stopni, bezchmurne niebo.
,,Otworzyłam" sezon kąpielowe. Morze, kiedy już się do niego wejdzie... (przy dużym dopingu ze strony męża) okazało się wspaniałe :D .
Popołudniu wzdłuż naszej plaży, tuż za bojami, przepłynęła grupa delfinów. Zachwycający widok :mrgreen:
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 22.05.2016 08:38

U nas temperatury podobne, brakuje tylko ciepłego morza, a delfinów ,to już Ci zazdroszczę. :evil: :oczko_usmiech: :papa:
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 22.05.2016 13:59

Znajoma Chorwatka z okolic Szybenika napisała wczoraj do mnie ; Weather is nice and hot.
Best regards .
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 22.05.2016 22:32

Bardzo słoneczny dzień 8) . Termometr w cieniu pokazywał tylko 21 stopni, ale na plaży było gorąco.
Popołudniu trochę wiało. Wieczór przyjemny.
Nasz urlop powoli dobiega końca... :( Rano przez Piran i Triest ruszamy w stronę domu :papa:
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 22.05.2016 22:48

Magdalena S. napisał(a):Bardzo słoneczny dzień 8) . Termometr w cieniu pokazywał tylko 21 stopni, ale na plaży było gorąco.
Popołudniu trochę wiało. Wieczór przyjemny.
Nasz urlop powoli dobiega końca... :( Rano przez Piran i Triest ruszamy w stronę domu :papa:

sretan put :wink: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 255
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone