Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 04.08.2013 14:16

who napisał(a):Słoneczny żar się z nieba leje....

W kraju jeszcze gorzej i tendencja narastająca. Cały taki przyszły tydzień ( przynajmniej na południu Polski).
Mówią coś o 37 C w cieniu ........... a morza brak. :!:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 04.08.2013 14:33

heca7 napisał(a):A ja zaczynam się bać :( Spojrzałam na pogodę na Hvarze i zapowiada się dość chłodno ( jak dla mnie). W Cro będziemy 23.08 po południu, na Hvarze dzień później. I obawiam się , ze 24 stopnie to trochę mało. Szcególnie, że my z tych leżących na plaży z książką do oporu lub siedzących w wodzie. Zwiedzanie tylko trochę i tylko wieczorem. Zwiedzanie "zamiast" mi nie odpowiada :(

A która wróżka Ci to przepowiedziała?
Dopytaj, czy to przypadkiem nie chodziło o temp. w nocy... :wink: (choć i to w tym okresie mało prawdopodobne)

Powiem szczerze, że żeby w okolicach 23 sierpnia tutaj w ciągu dnia było 24 st., to w Austrii i Słowenii musiałby spaść śnieg.
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 04.08.2013 19:22

Może rzeczywiście źle coś przeczytałam :wink:
Kroks
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kroks » 05.08.2013 15:19

Na razie pogoda jest świetna :)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 05.08.2013 15:25

Kroks napisał(a):Na razie pogoda jest świetna :)

Ja określiłabym ją raczej jako upiorną....
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 05.08.2013 16:19

Żar, żar, i jeszcze raz żar. Nawet nad wodą ciężkawo się oddycha gorącym, suchym powietrzem. Na kempingu skumulowane 38 w cieniu.
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 05.08.2013 18:00

37 stopni w cieniu woda świetna.......zimnego Adriatyku już nie ma :D :D :D
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 05.08.2013 18:09

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
Kroks napisał(a):Na razie pogoda jest świetna :)

Ja określiłabym ją raczej jako upiorną....

Zgoda całkowita.
Ja miałem to szczęście, że tem. powietrza była duża ( term. w samochodzie w cieniu pokazywał 38-40 C) ale woda na skałkach była rześka. Na Cizine (KRK) byłem tylko moment ..... za gorąca, ale tam woda "po kostki".
Użytkownik usunięty
Aktualna pogoda - dla tych co w Cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.08.2013 08:58

Witam
Jestem na wyspie Pag w miejscoości Pag. Od wczoraj jest straszny wiatr. Na plażach w okoliach pusto bo nie da się wysiedzieć. Jestem do końca tygodnia ale prognozy pogody nie są optymistyczne (na całym wybrzeżu).
Napiszcie jak jest u Was. Czy też wieje.

Pozdrawiam
bidziaq
Odkrywca
Re: Aktualna pogoda - dla tych co w Cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) bidziaq » 21.08.2013 09:19

Cześć
Jesteśmy w Mala Duba i też strasznie wieje ale podobno tylko dzisiaj ;)
Yankee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yankee » 22.08.2013 21:44

Pag Mandre - od niedzieli ma lać i to praktycznie przez cały następny tydzień :-) Klimat się ociepla czy co ?
dareklaudia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dareklaudia » 23.08.2013 18:41

Czekam równiez na info. co prawda wyjeżdzamy w poniedziałek, ale zaczynam sie martwic sprawdzając prognozy.. (jedziemy do Orebic)tym bardziej ze namowilismy znajomych na wyjazd którzy chyba zjedzą Nas jesli nie bedzie sloneczka!!!!
Yankee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yankee » 23.08.2013 18:44

Orebic jest w miarę mocno wysunięty na południe więc tu bym się nie bał tak bardzo. Pogoda powinna być fajna... ale może nie koniecznie ciepłe. zresztą to już jest bardziej otwarte może niż gdzieś miedzy wyspami więc tam zazwyczaj jest chłodniej.
dareklaudia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dareklaudia » 23.08.2013 18:53

Yankee napisał(a):Orebic jest w miarę mocno wysunięty na południe więc tu bym się nie bał tak bardzo. Pogoda powinna być fajna... ale może nie koniecznie ciepłe. zresztą to już jest bardziej otwarte może niż gdzieś miedzy wyspami więc tam zazwyczaj jest chłodniej.

Mam nadzieje, bylismy rok temu duzo pozniej w Orebic bo wyjezdzalismy dopiero 6 wrzesnia z PL i pogoda byla 8,5/10 dni genialna. Mam nadzieje ze teraz bedzie podobnie z tego co widze ma lać nawet w Orebic caly przyszly tydzien. Znalazlam podglad na Korcule przez kamerke wiec bede obserwowac mam nadzieje ze dziala, dolaczam moze komus sie przyda http://www.korcula.net/cam_mpolo.htm
domingos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domingos » 25.08.2013 10:52

w Vodicach deszcz od 2 godzin i tak ma byc do jutra ,pierwszy raz widze taką pogodę :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 26
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone