Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 10.09.2015 06:45

Jak ja szukałam miejsca na wyjazd to parę osób mnie ostrzegało "że na wyspach często wieje" i na własnej skórze się przekonuję o co chodziło (ostatnie dni podchodzi to pod nocne wichury), także odradzam, chociaż od poniedziałku ma być znowu poprawa pogody (bo my wyjeżdżamy, norma) to może będzie coś lepiej.
Do pobytu na wyspie dochodzi Ci jeszcze koszt promu - auto + 4 osoby (2 dorosłych i 2 dzieci) = 150 zł w jedną stronę.
Akurat Brać jest piękną wyspą, spokój i cisza nawet w większych niż nasza Mirca - miasteczkach, woda ciepła, dno Adriatyku bardzo ładne - mamy zestaw maska+rurka, który nam wszędzie towarzyszy.

Tylko że ja pierwszy raz w Croatii, inni Cromaniacy byli tu o wiele częściej to na pewno coś więcej doradzą :)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 10.09.2015 07:28

slimax napisał(a):Planowałem początkowo okolice od Brela do Tucepi czy Podgory.

Jedz do Tucepi , będę tam od soboty mniej więcej od 8:00. :)
Woda lazur i ciepła , pogoda też zapowiada się całkiem nieżle i fajne miejsce na wypoczynek i wypady do zwiedzania Brać , Hvar, Dubrovnik , Sv.Jure , Split itd........

W Podgorze lekko pada od rana. :mrgreen:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 10.09.2015 09:54

W Rogoźnicy od rana były male chmurki, teraz juz sie poprawiło i jest lampa :hut:
Janusz_z_wąsem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz_z_wąsem » 10.09.2015 10:30

maniust napisał(a):
slimax napisał(a):Planowałem początkowo okolice od Brela do Tucepi czy Podgory.

Jedz do Tucepi , będę tam od soboty mniej więcej od 8:00. :)
Woda lazur i ciepła , pogoda też zapowiada się całkiem nieżle i fajne miejsce na wypoczynek i wypady do zwiedzania Brać , Hvar, Dubrovnik , Sv.Jure , Split itd........

W Podgorze lekko pada od rana. :mrgreen:

Wróciłem we wtorek z Tucepi - polecam! Chyba, że jesteś "młody" i liczysz że poszalejesz "na mieście". Woda lazur, cieplutka :hut:
slimax
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slimax » 10.09.2015 10:48

Wielkie dzięki za tak szybki i konkretny odzew.
Szaleństwa w tym roku odpuszczam, jedziemy 2+2+2 (3 pokolenia ;))
Chce odpocząć, poleżeć, popływać, najlepiej żeby było prawie bezludnie, spokojnie :)
Jak zatęsknie za ludźmi pojedziemy m.in. do Dubrovnika pozwiedzać czy do BiH...

Wiecie może jaka temperatura wody w Tucepi aktualnie?

Jeszcze tylko i aż 3dni... :)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 10.09.2015 10:50

slimax napisał(a):Wiecie może jaka temperatura wody w Tucepi aktualnie?

Na 25 C licz spokojnie :)
JustynaKC
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JustynaKC » 10.09.2015 11:00

Alka84 co do wiatru to w Dalmacji ( szczególnie na wyspach) typowym zjawiskiem jest maestral- letni adriatycki wiatr północno-zachodni i jeden z wiatrów charakterystycznych dla ciepłej i stabilnej pogody. Po porannej ciszy, latem, niemal z zasady około południa rozpoczyna się jego łagodne wianie, które narasta aż do zachodu słońca. Mistral (Maestral)może osiągnąć siłę od 5 do 6 stopni w skali Boforta. Przekonałam się o tym osobiście będąc na Braču już pięć razy. W upalne dni ten wiatr to zbawienie.
Ale na Pagu to dopiero lubi sobie powiać.
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 10.09.2015 12:17

Justynko tylko ostatnimi dniami w nocy przeradza się to w wichurę co na 2 piętrze w rogowym apartamencie robi wrazenie ;)
do południa wieje dość konkretnie - ludzie odważnie wychodzący z lezakami łapać słońce na "naszym półwyspie" po 5 minutach dają sobie spokój i wracają do apartamentu ;)
teraz na szczęście to zelżało i zrobiło się ciepło, po obiedzie może uda się pokąpać i poopalać :D

aaa ten wiatr wieje z północnego- wschodu (nie wiem czy dobrze patrze, ale od Makarskiej wg ustawienia lądu).
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.09.2015 12:47

Alka84 napisał(a): w nocy przeradza się to w wichurę co na 2 piętrze w rogowym apartamencie robi wrazenie ;)

W taką? :wink:
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 11.09.2015 06:50

Dokładnie tak to wyglądało na naszym balkonie przez 3 wieczory :P
przy czym jak w sobotę przywaliło mega burzą to i krzesła fruwały :lol:

wczoraj popołudniu się to uspokoiło, nawet na plaży się poopalałam i w wodzie pokąpałam :)
poranek ładny, ale widzę, że już coś idzie od lądu :(
jutro wyjeżdżamy i liczyłam, że jeszcze się nacieszymy chorwackim upałem :hut:
Załączniki:
burza3.jpg
burza2.jpg
burza.jpg
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.09.2015 07:34

Alka co jak co, ale zdjęcia masz świetne :wink:
iwoniczanka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwoniczanka » 11.09.2015 08:59

A jak wieczorami? Chłodnawo już, czy ciepło?
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 11.09.2015 10:14

wczorajszy wieczór w Rogoźnicy :D
rogoźnica 2015 102.jpg

iwoniczanka napisał(a):A jak wieczorami? Chłodnawo już, czy ciepło?

wieczorem trzeba cos lekkiego na siebie zarzucić :x
iwoniczanka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwoniczanka » 11.09.2015 11:17

Czyli jak się jest zmarzluchem na morzu, to pewnie coś cięższego jednak. Dzięki! (nienawidzę się pakować "na każdą ewentualność, jednak wczasy w sierpniu są....lżejsze :wink: :roll: )
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 11.09.2015 14:13

miro78 napisał(a):Alka co jak co, ale zdjęcia masz świetne :wink:

Dzieki ;) ładnej pogodzie też zdjęcia robiłam, ale takich tu na forum zatrzęsienie ;)

Na Bracu wieczorami ok 15 stopni, więc na wieczorny spacer w polarku i legginsach ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 249
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone