Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat? [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Odczuwalnie na miejscu mocno świeci (w Podgorze). Na plaży trudno jest wytrzymać siedząc non stop na słońcu. Dobrze, że Adriatyk przyjemnie chłodzi ciało. Bez obaw można przyjeżdżać.
Orebic - wczoraj deszczowo, w nocy deszcz. Dzis bylo chwilami pochmurno chwilami slonce, temp. ok 25st. Chmursko wisi na gorach i nie moze przez gory przejsc.
Dubrownik w dzien. Cieplo 26st. slonce i chmury. Ze wzgorza czasem cos widac jak wiatr rozwieje chmure. Orebic wieczorem ok 20st chmursko przelazlo prawie cale. Miedzy Stonem a Orebice ulewa. Jak sie dojezdza do Orebica sv.Ilia wyglada jak dymiacy wulkan;-)
Starigrad Paklenica - wczoraj był wypad do Parku Paklenica.Początkowo słonecznie a potem pogoda się spaprała i musiałem uciekać.Burza i mocny deszcz.Po 15 wypogodziło się i do 22 było OK.Na horyzoncie widać było burze ale myslałem ,że tu nie dotrą.Myliłem się.Burza dotarła.Wiatr to był koszmar.Do 4 nad ranem wiało.Fruwały krzesła na balkonach.Jeszcze nie sprawdziłem czy przypadkiem auta mi nie wywiało na inny parking Teraz jest spokój.Słonecznie i ciepło.Czas na plażowanie.Pozdrawiam