Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 16.09.2014 15:54

Sveti Filip i Jakov - słoneczny dzień,ciepły,woda chyba jakieś 23 stopnie ( na tablicy było napisane),wychodzą chmury ale nie powinno nic się dziać
pueblo83
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pueblo83 » 16.09.2014 17:18

Brutaka napisał(a):Wrześniowe pobyty z reguły są obarczone kapryśną pogodą.

Ale czy ta pogoda co roku jest tak kapryśna, że powoduje powodzie?Z mojej rozmowy z gospodarzami wynikałoby , że tak częste i gwałtowne zmiany pogody to raczej anomalia niż standard we wrześniu...a może źle zrozumiałem.
Konik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Konik » 16.09.2014 18:06

Na razie jest dobrze. Tak do piątku 19.09 - od soboty zmiany. Wyjątkowo wilgotno w tym roku na Bałkanach - w ostatni weekend około 2/3 z 21 powiatów w Chorwacji były zalane deszczem. Włochy, Bośnia, Serbia, Chorwacja - najwilgotniejsze regiony w Europie. Od 20 września kolejny niż nad Chorwacją.
Dariusz2617
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dariusz2617 » 16.09.2014 18:13

Dzisiaj przyjazd do Vodic - droga z małym deszczem po stronie Chorwackiej a nad samym morzem 26 stopni bez chmur ;-)
Krzysiek88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiek88 » 16.09.2014 19:32

Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać :lol:
Uwielbiam wpisy z serii - ostatnie dni to około 24 stopnie, lampa od rana do wieczora.
Przypuszczam, że u takich osób przymrozek to dopiero od około -17stu. :lol: :lol: :lol:
Dariusz2617
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dariusz2617 » 16.09.2014 20:45

Krzysiek88 napisał(a):Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać :lol:
Uwielbiam wpisy z serii - ostatnie dni to około 24 stopnie, lampa od rana do wieczora.
Przypuszczam, że u takich osób przymrozek to dopiero od około -17stu. :lol: :lol: :lol:

Też nie mógłbym się powstrzymać ale aby lampę to Ci......

Lepiej daruj sobie takie wpisy
Krzysiek88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiek88 » 16.09.2014 20:48

Dariusz2617 napisał(a):

Też nie mógłbym się powstrzymać ale aby lampę to Ci......

Lepiej daruj sobie takie wpisy

"Boże, chroń mnie przed fanatykami" :wink:
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 16.09.2014 22:16

Moderatorze nie śpij !!! Posprzątaj bo młodzież (postowa) bryka !!
Po karteczce im !!!
:lol:
kasiaa2604
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiaa2604 » 17.09.2014 07:03

24 stopnie i lampa.... moze brzmi to paradoksalnie ale odczuwalna jest znacznie wyzsza, niebo bezchmurne, slonce mocno grzeje - naprawde mozna odczuc "lampe" :) patrze teraz na swoja opalenizne to niczym nie rozni sie od tej przywiezionej z Egiptu a wiec.... grzeje :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 17.09.2014 08:56

Ooooo i to jest piękne :)
Makarska.jpg
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 17.09.2014 09:12

u mnie replay z dnia wczorajszego - Sveti Filip i Jakov - słoneczny dzień,ciepły,woda chyba jakieś 23 stopnie
Załączniki:
IMAG0877.jpg
Karas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karas » 17.09.2014 11:31

mervik napisał(a):
Karas napisał(a):gdzie dzisiaj jest Słońce? bo w Dubrowniku od wczoraj wieczora leje :twisted:

...widać na kamerce że w Baśce .V :wink:
http://www.livecamcroatia.com/kamere/sp ... ather-cam/

ok, my już w domu. Podsumowując
Dojazd w Sobotę rano na Plitwickie, leje, nici z oglądania, załamani lecimy dalej. Przejeżdżamy tunel sv i zmiana o 180stopni :) Lądujemy w Sukosan na 2 dni. Temp ok 31stopni, woda ciepła.
Lecimy dalej. Kamp Tomas PRIMOŠTEN, nadal gorąco, dzień na plaży. Jeden nocleg, lecimy do Splitu, upał niemiłosierny, ciężko było zwiedzać, więc jedziemy dalej do Omisa na 2 dni. Oba bardzo gorące, jednak to już koniec upałów. W Środę Wieczorem zaczęło się chmurzyć, nad górami burza. W Czwartek zebraliśmy się i zaraz zaczęło padać. Całą trasę do Dubrownika leje, dolecieliśmy do klifów Cavtat i tam nam odpuściło, słońce przebijało się przez chmury. Pobyliśmy na plaży i wracam na kamp w Orasac. Rozłożyliśmy się i... zaczęło lać do samego rana. W Piątek rano rozpogodziło się, zbieramy i lecimy zwiedzać Dubrownik. Niestety jak wcześniej pisałem co chwilę padał deszcz, co się rozpogodziło i to zaraz znowu lało. Za radą z forum ruszyliśmy do Makarskiej. Tam pogoda już jest ok :) Kamp Ciste, Sobota i Niedziela słoneczne jednak nie jest już tak ciepło, ok 23-25 stopni. W Cieniu nawet chłodno. Poniedziałek powrót przy słonecznej pogodzie do Sukosan, następnie Plitvickie, tym razem już deszcz złapał nas na fajrancie. Bilety za pół ceny, po dolne ścieżki pozalewane, zakaz wejścia. Wtorek powrót do PL przez Austrię w deszczu.
Ogólnie na 10 dni
2 deszczowe
5 gorąco
3 słoneczne jednak, bez upałów
Yankee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yankee » 17.09.2014 19:12

Lampa to znaczy że świeci słońce a nie że jest upał.
Pełne słońce i 24 stopnie to przecież rewelacyjna pogoda - na bank lepsza niż LAMPA i 36 na termometrze.
HRx4
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) HRx4 » 17.09.2014 21:28

Jestem od poniedziałku w B.Voda. Jest ciepło, słoneczko od rana do wieczora, woda z dnia na dzień cieplejsza.
Oby tak dalej! Nie potrzeba LAMPY typu 35C i tak jest super :)
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 17.09.2014 21:53

Dzisiaj miałem tak !!
Załączniki:
IMAG0881.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 192
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone