Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Yankee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yankee » 11.09.2014 18:20

cyganteria napisał(a):
3 raz w Cro i czegos takiego nie widzialem.

Dla mnie atrakcja:)

Mieszkałeś w Podobucach? Jeśli tak to można wiedzieć gdzie ?:-)
Ostatnio edytowano 11.09.2014 18:30 przez Yankee, łącznie edytowano 1 raz
Krzysiek88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiek88 » 11.09.2014 18:23

Współczuje obecnym. Niestety zdjęcia i pogoda potwierdzają ze Chorwacja to kraj na wczasy ale co najwyżej III klasy, chyba Bałtyk jest bardziej przewidywalny :lol: :lol: :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.09.2014 18:26

Krzysiek88 napisał(a):Współczuje obecnym. Niestety zdjęcia i pogoda potwierdzają ze Chorwacja to kraj na wczasy ale co najwyżej III klasy, chyba Bałtyk jest bardziej przewidywalny :lol: :lol: :lol:

A jakie to klasy i jakie kraje należą do II i I klasy?
jacek2929
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek2929 » 11.09.2014 18:30

Bocian napisał(a):A jakie to klasy i jakie kraje należą do II i I klasy?

No... np. Ukraina. Tam od jakiegoś czasu pogodę kształtuje FRONT niżowy znad ROSJI :)

pzdr
zonia1980
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonia1980 » 11.09.2014 18:53

W jednym z poprzednich postów była wspomniana Grecja...byłam kiedyś tam we wrześniu i było dość sporo deszczu (na 8 dni pobytu 3 deszczowe),morze chłodne...może miałam pecha...dopiero rok temu w Chorwacji zaznałam prawdziwej "lampy" (3 razy padało po pól dnia na 12 dni,więc prawie nic). W tym roku jak na Chorwację pogoda jest słabsza,ale tragedii nie było...najbardziej denerwował mnie wiatr bora...gdyby go nie było woda byłaby cieplejsza i temperatura odczuwalna wyższa...no ale w taki rejon pojechałam(rok temu byłam bardziej na południe). Generalnie i tak cieplej niż nad Bałtykiem...w Chorwacji przy 20 stopniach odczuwalna i tak wyższa....gdyby nie wiatr(którego nie znoszę i dlatego zwiewam od Bałtyku)byłoby git:).
Konik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Konik » 11.09.2014 19:54

Jutro i pojutrze przelotne opady i częściowo słonecznie. Od niedzieli bezchmurnie ale chłodniej 20-26 stopni. I tak przez 4-5 dni. Potem kolejny niż....Dobrze , że odczuwalna temperatura jest większa. Pozdrawiam, sam się wkur.. w tym roku na taką pogodę.
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 11.09.2014 20:53

Anai napisał(a):Idziemy zmoknąć w Trogirze :mrgreen:
Heh... udało się nie zmoknąć choć bynajmniej nie dlatego, że nie padało :mrgreen:
Pierwszą ulewę przeczekaliśmy w kawiarni na Ciovo, drugą mega-burzo-ulewę w konobie w Dolnym Segecie, przed trzecią uciekliśmy na camping :D
... ale nie powiem, było ciekawie :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.09.2014 21:00

Anai napisał(a):
Anai napisał(a):Idziemy zmoknąć w Trogirze :mrgreen:
Heh... udało się nie zmoknąć choć bynajmniej nie dlatego, że nie padało :mrgreen:
Pierwszą ulewę przeczekaliśmy w kawiarni na Ciovo, drugą mega-burzo-ulewę w konobie w Dolnym Segecie, przed trzecią uciekliśmy na camping :D
... ale nie powiem, było ciekawie :oczko_usmiech:

Najważniejsze znaleźć jakiś pozytyw.
Nawet w stercie negatywów. :mrgreen:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 11.09.2014 21:02

Krzysiek88 napisał(a):Współczuje obecnym. Niestety zdjęcia i pogoda potwierdzają ze Chorwacja to kraj na wczasy ale co najwyżej III klasy, chyba Bałtyk jest bardziej przewidywalny :lol: :lol: :lol:

Niezłe przemyślenia :D na trzeźwo tak masz :oczko_usmiech: :?:

Pogoda dupna w tym roku.....
Wiem, że można się zrazić taką pogodą-ale ile razy tam byłeś, że tak oceniasz?
Z ilu wyjazdów i miejsc w Chorwacji masz porównanie?
Możesz podać według jakich kryteriów klasyfikujesz miejsca na wczasy ?

Takiej pogody chyba nie było ostatnio w Chorwacji.

PS Nie jestem zaslepiony Chorwacją, ale jej zalety potrafię dostrzec -co nie oznacza, że wszystko mi się tam podoba.
Tegoroczna pogoda niejednemu "napsuła krwi" , ale na świecie nie ma drugiej Chorwacji -z jej zaletami i wadami.
Czasem tęskni mi się za tym krajem.

Ze wzgledu na sposób wypoczynku (większość czasu ribem na morzu) , dla mnie pogoda ma duże znaczenie....ale i tak chcę tam wracać....

Za rok nie będzie takich anomalii 8)
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 11.09.2014 21:23

anakin napisał(a):Najważniejsze znaleźć jakiś pozytyw.
Nawet w stercie negatywów. :mrgreen:
No co?
Mi się podobało :oczko_usmiech:
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 11.09.2014 21:47

Kiepskiej pogody współczuję. Gdybym podczas mojego pierwszego pobytu w Cro trafił na kiepską pogodę, pewnie nie zakotwiczyłbym tam na następne lata. Nie ma się co oszukiwać, dla większości z nas pogoda to ważny element udanych wakacji. Dlatego staram się zrozumieć rozgoryczenie niektórych. Jednak generalizowanie (kraj trzeciej ligi czy jakoś tak ;)) to przesada.

W ostatnich latach spędziłem w Cro ok. 80 dni, zawsze w lipcu bądź sierpniu. W tym czasie deszcz padał 4 razy (wytężyłem pamięć):
2009 - nocna burza w Biogradzie
2010 - poranna ulewa przy wyjeździe z Orebicia
2011 - półgodzinna mżawka we Vrbosce
2011 - x
2012 - x
2013 - x
2014 - kwadrans mżawki w Pagu

Nieźle jak na trzecią ligę :)
pueblo83
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pueblo83 » 11.09.2014 22:52

Jak by nie było, większość niezadowolonych prędzej czy później wróci...tak jak ja.Cytując klasyka "taki mamy klimat"
Nie dziwię się tym, którzy byli pierwszy raz, zastali taką pogodę i są sfrustrowani.Ja będąc po raz trzeci(czyli amator) nawet w najgorszych przypuszczeniach nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy.Niektórzy kłócą się o to czy Bałtyk czy Jadran, a ja powiem tak, My nigdy nie będziemy mieli tego co Chorwaci , a Chorwaci nigdy tego co My Polacy.Jadąc na Bałkany, oczekujemy słońca, ciepłego morza , dobrej zabawy i wypoczynku...wiadomo?!jadąc np. do Jastarni czegoś innego, więc porównywanie PL i HR jest bez sensu.

PS.wypowiadam się w większości w tym temacie, bo "taki mamy klimat"

CIAO
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.09.2014 23:55

Krzychooo napisał(a):W ostatnich latach spędziłem w Cro ok. 80 dni, zawsze w lipcu bądź sierpniu. W tym czasie deszcz padał 4 razy (wytężyłem pamięć):

2011 - półgodzinna mżawka we Vrbosce
2011 - x

Nieźle jak na trzecią ligę :)

Dwa razy w 2011 roku :?:
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 12.09.2014 06:29

Aktualna pogoda w Chorwacji Obrazek
Deszczowa piosenka
sailor-ro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sailor-ro » 12.09.2014 06:35

Witam,

Rovinj wczoraj deszczowo przez cały dzień, temperatura ok. 20 stopni.Pod wieczór się przejsniło i przestało padać.
Dzisiaj od rana nie pada,ale niebo co prawda zasnute.
Co do pogody,byliśmy w Vodicach w czerwcu, prognozy pokazywały jakieś zachmurzenia i opady,a podczas 10dniowego pobytu,pogoda była super,z jednym dniem wyjątku.Znajomi byli wtedy na Krecie i jak to napisali na kartce pocztowej"...pozdrowienienia z deszczowej Krety...".

pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 187
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone