Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 11.09.2014 13:38

gusia-s napisał(a):
maadoox napisał(a):Nie dość że rzeka to jeszcze rwąca;)

Można a rafting się wybrać :D :papa:

Można;), nadal wiszą ciężkie chmury, zupełnie jak nie w Dalmacji;)
olek111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olek111 » 11.09.2014 13:41

KrzychuZiom napisał(a):Makarska - rzeka na drodze ;/

Tomusiowi (tomkos34) by się spodobało ale wolał spierniczyć do kraju jak rasowy bałtykowiec.
olek111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olek111 » 11.09.2014 13:45

tomkos34 napisał(a):W PL wczoraj inauguracja kominka :D W HR do końca już było cieplutko,nawet na dwudniowym popasie w SLO grzało.A tak rzęziłeś Olek :D Wszyscy mówią,że Chorwacja jest git,to podskakujesz:D:D:D:D:D

Masz 20 postów a już zdążyłeś oberwać od baunty i od olek111 za swoje wpisy.Gratuluję.Prawdziwy z ciebie cromaniak i wyjątkowo dbasz o atmosferę tego forum co zaznaczałes wcześniej. :D

tomkos34 napisał(a):Miras-nie przetłumaczysz Bałtykowiec,jak się wyrwie kilka km za słupy graniczne z orłem, oczekuje noszenia na rękach,żaru z nieba i wody jak kryształ w temperaturze ciała A,że z umiejętnością zorganizowania sobie czasu ma problem,to i żal do całego świata Fakt,że w tym roku z różnych stron znajomi wracali opowiadając o szaroburym niebie No właśnie Krzysiek-gdzieś Ty tę lodowatą wodę spotkał?????

baunty napisał(a):
Tomkos, czy Ty wiesz co piszesz?
Co to jest "bałtykowiec" ?
Kilka osób nie chce przyjąć do wiadomości, że w tym roku w Chorwacji , pogoda była dużo gorsza niż zazwyczaj.
Czy tak trudno to pojąć ?
Skąd wiesz, że ktoś nie potrafi zorganizować sobie czasu i jaki ma to wplyw na pogodę ?
Czy tak trudno pojąć, że pogoda ma olbrzymi wpływ na jakość wypoczynku?
Widać, że umiejętność wysłuchania argumentów drugiej osoby, to dla niektórych bardzo trudna sztuka
Pier. ..nie o Bałtyku w kontekście Adriatyku, to już totalne nieporozumienie.
W zeszłym roku na 25 dni pobytu dwa razy padał deszcz, w taki sposób, że pokropiło troszkę wieczorem.
Mam to porównywać z tym rokiem ?
PS Te chmury i anomalie pogodowe byly glownie na Bałkanach, zareczam ,że w Grecji było "normalnie" .

Poczytaj co ludzie piszą na temat pogody może kiedyś zrozumiesz o co chodzi.
Ostatnio edytowano 11.09.2014 14:54 przez olek111, łącznie edytowano 2 razy
Alidrzi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alidrzi » 11.09.2014 14:38

olek111 napisał(a):PS Te chmury i anomalie pogodowe byly glownie na Bałkanach, zareczam ,że w Grecji było "normalnie" .

Dla rozluźnienia napomknę że byłem w Grecji na Lefkadzie od połowy lipca przez 16 dni i powiem tak, że 2 razy była burza z silnymi opadami deszczu jedna wieczorem a druga wcześnie rano więc ani jednego dnia urlopu opady mi nie popsuły. Natomiast przyznam, że często zerkałem na mapę satelitarną z zachmurzeniem i nad Czarnogórą do której planowałem w tym roku tak jak w zeszłym uderzyć bywało różnie - dla porównania z zeszłym rokiem -2 tygodnie patelnia(ani jednej chmurki nie widziałem).
Co do tych 2 burz w Gr. to właścicielka kwatery na której byliśmy właśnie nazwała to anomalią i uparcie twierdziła że ona w miesiącach letnich nigdy wcześniej nie widziała deszczu. Na Greckim forum (wszyscy zainteresowani wiedzą na jakim) jest też wątek pogodowy który powstał zapewne z powodu właśnie tych anomalii. No bo cóż o czym można było w poprzednich latach pisać?... - to że słońce będzie każdy wiedział :D .Pozostaje mi jednak jedynie powiedzieć Ufff... całe szczęście że wybrałem Gr. i jednocześnie współczuć osobom które zostały pokrzywdzone przez pogodę w Chorwacji i Czarnogórze tym roku, szczególnie tym którzy tak jak ja na wakacje czekają cały rok i zabierają ze sobą dzieci które są tak bardzo spragnione całodziennego szaleństwa w wodzie.
Pozdrawiam!
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 11.09.2014 15:00

Ja tam w Zuljanie pomiędzy 14 a 28 sierpnia miałem 1 burzę w nocy, lampa 14 dni :papa:

Taki armagedon to też atrakcja turystyczna, szczególnie jak się ma apart na górce :mrgreen:
AnnaEs
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnnaEs » 11.09.2014 15:31

Droga do cro - masakra - wycieraczki nie nadazaly.
W Breli chwilowo spokojnie, choc pewnie zaraz znowu lunie :/
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 11.09.2014 15:57

Aktualno...R. Obrazek
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 11.09.2014 16:53

Hej forumowi mądrale, czy nadal twierdzicie, że Cro jest tak wspaniała, że choćby żabami biło to i tak warto jechać i że deszcz to tylko na chwilkę...a więc jednak prognozy pogody się sprawdzają i warto na nich opierać swoją decyzję o wyjezdzie na wczasy
olek111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olek111 » 11.09.2014 17:15

bykman napisał(a):Hej forumowi mądrale, czy nadal twierdzicie, że Cro jest tak wspaniała, że choćby żabami biło to i tak warto jechać i że deszcz to tylko na chwilkę...a więc jednak prognozy pogody się sprawdzają i warto na nich opierać swoją decyzję o wyjezdzie na wczasy

Zapytaj o to tomkos34.....
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.09.2014 17:21

Wszystkie czyli aż 88 postów w wątku o pogodzie w cro. To prawdziwy cromaniak :) :)
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 11.09.2014 17:26

Może to Omenaa pod pseudonimem pisze?
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 11.09.2014 17:38

Nożyce się odezwały...
cyganteria
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyganteria » 11.09.2014 17:50

przemo99 napisał(a):Taki armagedon to też atrakcja turystyczna, szczególnie jak się ma apart na górce :mrgreen:

3 raz w Cro i czegos takiego nie widzialem.

Dla mnie atrakcja:)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 11.09.2014 17:59

bykman napisał(a):Hej forumowi mądrale, czy nadal twierdzicie, że Cro jest tak wspaniała, że choćby żabami biło to i tak warto jechać i że deszcz to tylko na chwilkę...a więc jednak prognozy pogody się sprawdzają i warto na nich opierać swoją decyzję o wyjezdzie na wczasy

Pokaż proszę gdzie to można znaleźć pogodę na 16-20 dni ja sprawdzałem na wielu stronach ale nie są w stanie przewidzieć na 1-2 dni na 20 to wróżenie z fusów, ale niektórzy wiedzą lepiej. Jestem w orebicu od tygodnia pierwsze 4 dni miały być kiepskie pogodowo a były super dzis dopiero pogoda się załamała.
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 11.09.2014 18:05

Prognoza na 7 dni, podaje już enty raz... www.meteo.hr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 186
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone