anakin napisał(a):Wygląda na to, że ktoś, kto trafił do Cro w II połowę sierpnia, trafił po prostu idealnie.
Brutaka napisał(a):Dla tych co marudzą na lekki deszczyk w Cro niech popatrzą co działo się pod koniec lipca w Orebiću
http://www.liveleak.com/view?i=801_1409392012
Sami Chorwaci chwytają się za głowę i twierdzą, że takich anomalii pogodowych nie mieli od blisko 50 lat
maluszek napisał(a):Brutaka napisał(a):Dla tych co marudzą na lekki deszczyk w Cro niech popatrzą co działo się pod koniec lipca w Orebiću
http://www.liveleak.com/view?i=801_1409392012
Sami Chorwaci chwytają się za głowę i twierdzą, że takich anomalii pogodowych nie mieli od blisko 50 lat
niezłe..... 4 dni przed moim przyjazdem na półwysep.... czegoś takiego nie widziałam w Chorwacji jeszcze do tej pory.... ciekawe czy ci ludzie kąpiący się zdążyli wyjść z wody...
Konik napisał(a):Rzeczywiście ta pogoda w tym roku w Chorwacji jest nienormalna. 1 września doszło do niespotykanej sytuacji. Z rana wjechałem z Tucepi do Pakostane ( odwiedziny jednodniowe u przyjaciela ). Pogoda była na przemian - słońce/chmury. Na autostradzie opad deszczu jakiego w życiu nie doświadczyłem. Przejechanie odcinka około 200 km zajęło mi 4 godziny ! Pakostane - 12 stopni !!!! Byliśmy w konobie Gardinio, kelnerzy dawali nam koce do ogrzania. NIEWIARYGODNE. Jestem siódmy raz w Chorwacji, ale czegoś podobnego nie spotkałem. Chorwacja jest cudowna i po części rozumiem frustrację niektórych Formurowiczów / Cromaniaków. Z drugiej strony jedziemy tam odpocząć, pobyć z najbliższymi - i to się liczy. Pierwszy raz w Chorwacji :
- sprawdzałem prognozy pogody, ( DHMZ - niesprawdzał się totalnie, najlepiej yr.no - bardzo precyzyjny )
- na niebie szukałem słońca pomiędzy chmurami,
- tyle zieleni jeszcze tam nie było,
- parasol używany kilka razy dziennie,
- rozdrażnieni kelnerzy ( brak klientów = brak napiwków )
- spadek temperatury w ciągu kilku godzin o 15 stopni,
- dziecko na przemian gorączka, katar,
- apartamenty w dnu wyjazdu w Tucepi ( sobota 6.09. rano przy Studenac - 30 euro za 4 osoby )
Za rok po raz ósmy.
mervik napisał(a):Konik napisał(a):Rzeczywiście ta pogoda w tym roku w Chorwacji jest nienormalna. 1 września doszło do niespotykanej sytuacji. Z rana wjechałem z Tucepi do Pakostane ( odwiedziny jednodniowe u przyjaciela ). Pogoda była na przemian - słońce/chmury. Na autostradzie opad deszczu jakiego w życiu nie doświadczyłem. Przejechanie odcinka około 200 km zajęło mi 4 godziny ! Pakostane - 12 stopni !!!! Byliśmy w konobie Gardinio, kelnerzy dawali nam koce do ogrzania. NIEWIARYGODNE. Jestem siódmy raz w Chorwacji, ale czegoś podobnego nie spotkałem. Chorwacja jest cudowna i po części rozumiem frustrację niektórych Formurowiczów / Cromaniaków. Z drugiej strony jedziemy tam odpocząć, pobyć z najbliższymi - i to się liczy. Pierwszy raz w Chorwacji :
- sprawdzałem prognozy pogody, ( DHMZ - niesprawdzał się totalnie, najlepiej yr.no - bardzo precyzyjny )
- na niebie szukałem słońca pomiędzy chmurami,
- tyle zieleni jeszcze tam nie było,
- parasol używany kilka razy dziennie,
- rozdrażnieni kelnerzy ( brak klientów = brak napwków )
- spadek temperatury w ciągu kilku godzin o 15 stopni,
- dziecko na przemian gorączka, katar,
- apartamenty w dnu wyjazdu w Tucepi ( sobota 6.09. rano przy Studenac - 30 euro za 4 osoby )
Za rok po raz ósmy.
...a może to kara , że zrobili się tacy pazerni i windują ceny za apartamenty