Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
olek111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olek111 » 09.09.2014 07:41

Tucepi zapowiada się najładniejszy dzień od 31 sierpnia.Chmur brak.
radekp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) radekp » 09.09.2014 07:55

zonia1980 napisał(a):Polska, Bielsko,26 stopni lampa, bez Bory...wreszcie się wygrzewam po powrocie z Chorwacji
;-)

Wygrzewaj sie poki mozesz bo za chwile bedziesz miala 15...
pueblo83
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pueblo83 » 09.09.2014 08:39

Vodice.Zapowiada się trzeci po rząd słoneczny, gorący dzień.Zdążyliśmy się wygrzać,opalić, popływać w Jedranie.Jutro powrót do PL...na szczęście, bo jeśli wierzyć w prognozy , szykuje się kilkudniowe załamanie pogody, co w tym roku jak każdy zauważył jest bardzo prawdopodobne.Podsumowując na 9 dni pobytu( z dzisiejszym włącznie), 4 dni można uznać za słoneczne i gorące, 2 z pogodą tak kiepską że aż szkoda pisać, reszta w kratkę, czasem słońce czasem deszcz.Pozdrawiam
Karas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karas » 09.09.2014 09:33

Jesteśmy od Soboty w Cro, pogoda na Plitvickich przewitała nas ulewą, ze zwiedzania nici, załamani polecieliśmy w okolicy Zadaru. Tradycyjnie po przejechaniu tunelu pogoda diametralnie się zmieniła.
Od przyjazdu w Sobotę po południu pełne Słońce, temperatura ponad 30 stopni. Od wczoraj jesteśmy na kampie Tomas, dzisiaj ruszamy dalej w kierunku Dubrownika :)
Brutaka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brutaka » 09.09.2014 14:34

Dla tych co marudzą na lekki deszczyk w Cro niech popatrzą co działo się pod koniec lipca w Orebiću :)

http://www.liveleak.com/view?i=801_1409392012

Sami Chorwaci chwytają się za głowę i twierdzą, że takich anomalii pogodowych nie mieli od blisko 50 lat :papa:
Majdan72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majdan72 » 09.09.2014 14:43

anakin napisał(a):Wygląda na to, że ktoś, kto trafił do Cro w II połowę sierpnia, trafił po prostu idealnie. :oczko_usmiech:

Pierwsza połowa też była idealna. Od 1-15 sierpnia były chyba dwa popołudnia z lekką chmurką. Raz nawet spadł lekki dreszczyk. Wczasy były w Duće.
para-35-38
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) para-35-38 » 09.09.2014 16:49

Kvarner 23.08 - 7.09 .

Ostatni tydzień sierpnia ( Losnij / Cres ) co dzień wyglądał podobnie: słońce rano + po południu deszcz i chmury . Lub na odwrót. Generalnie tak z 40% czasu pogoda plażowa . Temp 20 - 26' C
W ostatnią noc sierpnia był show - takiej burzy w nocy nie widzieliśmy już dawno . Rano Losnij spłynął wodą z gór. Na drogach jeziora , do wysokości koła samochodu. Ale to był ten lepszy tydzień...

Pierwszy tydzień września Krk - porażka - 90 % z całego tygodnia deszcz i chmury. Temp 16 - 23'C . Na plaży fkk 30 minut z całego tygodnia . Na siłę . W deszczu .

W komplecie z cenami 8O , które zobaczyliśmy w tym roku w Chorwacji ( szczególnie jedzenia - wszak po to , oprócz słońca się jedzie ) Chorwacji po kilku wakacjach , na przestrzeni 12 lat mówimy dość :papa: , przynajmniej na 2 - 3 lata.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 09.09.2014 17:35

Brutaka napisał(a):Dla tych co marudzą na lekki deszczyk w Cro niech popatrzą co działo się pod koniec lipca w Orebiću :)

Sami Chorwaci chwytają się za głowę i twierdzą, że takich anomalii pogodowych nie mieli od blisko 50 lat :papa:

niezłe..... 4 dni przed moim przyjazdem na półwysep.... 8O czegoś takiego nie widziałam w Chorwacji jeszcze do tej pory.... ciekawe czy ci ludzie kąpiący się zdążyli wyjść z wody... :?:
Konik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Konik » 09.09.2014 20:00

Rzeczywiście ta pogoda w tym roku w Chorwacji jest nienormalna. 1 września doszło do niespotykanej sytuacji. Z rana wjechałem z Tucepi do Pakostane ( odwiedziny jednodniowe u przyjaciela ). Pogoda była na przemian - słońce/chmury. Na autostradzie opad deszczu jakiego w życiu nie doświadczyłem. Przejechanie odcinka około 200 km zajęło mi 4 godziny ! Pakostane - 12 stopni !!!! Byliśmy w konobie Gardinio, kelnerzy dawali nam koce do ogrzania. NIEWIARYGODNE. Jestem siódmy raz w Chorwacji, ale czegoś podobnego nie spotkałem. Chorwacja jest cudowna i po części rozumiem frustrację niektórych Formurowiczów / Cromaniaków. Z drugiej strony jedziemy tam odpocząć, pobyć z najbliższymi - i to się liczy. Pierwszy raz w Chorwacji :
- sprawdzałem prognozy pogody, ( DHMZ - niesprawdzał się totalnie, najlepiej yr.no - bardzo precyzyjny )
- na niebie szukałem słońca pomiędzy chmurami,
- tyle zieleni jeszcze tam nie było,
- parasol używany kilka razy dziennie,
- rozdrażnieni kelnerzy ( brak klientów = brak napiwków )
- spadek temperatury w ciągu kilku godzin o 15 stopni,
- dziecko na przemian gorączka, katar,
- apartamenty w dnu wyjazdu w Tucepi ( sobota 6.09. rano przy Studenac - 30 euro za 4 osoby )

Za rok po raz ósmy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.09.2014 20:03

maluszek napisał(a):
Brutaka napisał(a):Dla tych co marudzą na lekki deszczyk w Cro niech popatrzą co działo się pod koniec lipca w Orebiću :)

niezłe..... 4 dni przed moim przyjazdem na półwysep.... 8O czegoś takiego nie widziałam w Chorwacji jeszcze do tej pory.... ciekawe czy ci ludzie kąpiący się zdążyli wyjść z wody... :?:

To zjawisko nazywa się pijavica
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 09.09.2014 20:11

Konik napisał(a):Rzeczywiście ta pogoda w tym roku w Chorwacji jest nienormalna. 1 września doszło do niespotykanej sytuacji. Z rana wjechałem z Tucepi do Pakostane ( odwiedziny jednodniowe u przyjaciela ). Pogoda była na przemian - słońce/chmury. Na autostradzie opad deszczu jakiego w życiu nie doświadczyłem. Przejechanie odcinka około 200 km zajęło mi 4 godziny ! Pakostane - 12 stopni !!!! Byliśmy w konobie Gardinio, kelnerzy dawali nam koce do ogrzania. NIEWIARYGODNE. Jestem siódmy raz w Chorwacji, ale czegoś podobnego nie spotkałem. Chorwacja jest cudowna i po części rozumiem frustrację niektórych Formurowiczów / Cromaniaków. Z drugiej strony jedziemy tam odpocząć, pobyć z najbliższymi - i to się liczy. Pierwszy raz w Chorwacji :
- sprawdzałem prognozy pogody, ( DHMZ - niesprawdzał się totalnie, najlepiej yr.no - bardzo precyzyjny )
- rozdrażnieni kelnerzy ( brak klientów = brak napiwków )
- apartamenty w dnu wyjazdu w Tucepi ( sobota 6.09. rano przy Studenac - 30 euro za 4 osoby )

Za rok po raz ósmy.

...a może to kara , że zrobili się tacy pazerni i windują ceny za apartamenty :roll:
sailor-ro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sailor-ro » 09.09.2014 20:49

Cześć,

Rovinj (i okolice) od soboty, pięknie, słonecznie i bezchmurnie temperatura 27-29.
Od jutra ma być jakieś załamanie...zobaczymy.

pozdrawiam
M.
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 09.09.2014 22:57

mervik napisał(a):
Konik napisał(a):Rzeczywiście ta pogoda w tym roku w Chorwacji jest nienormalna. 1 września doszło do niespotykanej sytuacji. Z rana wjechałem z Tucepi do Pakostane ( odwiedziny jednodniowe u przyjaciela ). Pogoda była na przemian - słońce/chmury. Na autostradzie opad deszczu jakiego w życiu nie doświadczyłem. Przejechanie odcinka około 200 km zajęło mi 4 godziny ! Pakostane - 12 stopni !!!! Byliśmy w konobie Gardinio, kelnerzy dawali nam koce do ogrzania. NIEWIARYGODNE. Jestem siódmy raz w Chorwacji, ale czegoś podobnego nie spotkałem. Chorwacja jest cudowna i po części rozumiem frustrację niektórych Formurowiczów / Cromaniaków. Z drugiej strony jedziemy tam odpocząć, pobyć z najbliższymi - i to się liczy. Pierwszy raz w Chorwacji :
- rozdrażnieni kelnerzy ( brak klientów = brak napwków )

Za rok po raz ósmy.

...a może to kara , że zrobili się tacy pazerni i windują ceny za apartamenty :roll:

To jest to...już wiemy dlaczego w Chorwacji jest taka kiepska pogoda.
:mrgreen:
CroTisiU
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroTisiU » 09.09.2014 23:27

Hej dzis poranek bardzo słoneczny w Promajnie pojechaliśmy na BiH do Medugorje i na powrocie wspaniale rajskie wodospady Kravica :) Cały dzień po trasie lampa na maksa :papa:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 10.09.2014 11:06

na kamerce w Podgorze widzę, że smażonko jest...pozdrav
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 183
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone