Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 05.09.2014 09:32

tomkos34 napisał(a):Olku,nie nazwałem nikogo oszołomem,liczę na wzajemność.Gwarancja słońca od świtu do zmierzchu i braku chmur jest we wrześniu w kilku miejscach na świecie,jeśli ktos tylko tego szuka,należy tam polecieć,to wszystko.Chorwacja jest krajem europejskim,ze wszystkimi tego konsekwencjami.Deszcz we wrześniu to obciach? Tylko takiego obciachu nalezy wszystkim życzyć:) Nie wiem,czy ktoś mnie z czegoś skroi i gdzie,nie mam planów na przyszły rok,bywam w różnych miejscach, akurat w Chorwacji jestem trzeci raz,nigdy nie wróciłem niezadowolony.A ten pobyt przedłużyłem,bo wciąż mi mało tych widoków z tarasu i z wycieczek.Wasze marudzenie jest śmieszne,to wszystko :)
olek111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olek111 » 05.09.2014 12:31

tomkos34 napisał(a):Malkontentów ci u nas dostatek :) Dzięki pogodzie w końcu nasyciłem się Bośnią i Hercegowiną,Czarnogórą i samym Dubrownikiem ,uff,jest moc :D Żeby było śmieszniej dałem radę popływać w Jadranie i przypiec śmiesznie niezabezpieczony żadnym filtrem nos :) Wydaje mi się,że miejscem właściwym dla malkontentów jest właśnie Turcja .AI ,drinki,basen i wakacje w mieście :D Ale nosy znajomych spędzających wrzesień w pracy utarte:D:D:D:D Btw jest na to lepsza metoda- styczniowy wyskok w ciepłe kraje,praktykowałem raz,fajnie było,ale odchorowałem temat :P Na południu Cro ludzi mnóstwo,z całego świata,nie mają min cierpiących,raczej wszyscy zadowoleni :) PS Macie rację nie przyjeżdżajcie za rok,będzie luźniej :D

Olku,nie nazwałem nikogo oszołomem,liczę na wzajemność.Gwarancja słońca od świtu do zmierzchu i braku chmur jest we wrześniu w kilku miejscach na świecie,jeśli ktos tylko tego szuka,należy tam polecieć,to wszystko.Chorwacja jest krajem europejskim,ze wszystkimi tego konsekwencjami.Deszcz we wrześniu to obciach? Tylko takiego obciachu nalezy wszystkim życzyć:) Nie wiem,czy ktoś mnie z czegoś skroi i gdzie,nie mam planów na przyszły rok,bywam w różnych miejscach, akurat w Chorwacji jestem trzeci raz,nigdy nie wróciłem niezadowolony.A ten pobyt przedłużyłem,bo wciąż mi mało tych widoków z tarasu i z wycieczek.Wasze marudzenie jest śmieszne,to wszystko

Głupio kementujesz to dostajesz taki sam komentarz. Już stwierdzono że pogoda jest do niczego w tym roku.Jeśli uważasz inaczej to nikomu nie mów czy ma tu przyjechać w przyszłym roku czy nie.Widzę że masz zapędy do dyktowania ludziom co mają robić. Wykładasz geografię i hydrologię ? Może jesteś singlem bez dzieci i zdecydowanie łatwiej organizujesz sobie czas gdy pada ?
P.S.
Tucepi -oczywiście pada a kolega tomkos34 nasyca się widokiem z tarasu bo mu mało.
Ostatnio edytowano 05.09.2014 13:47 przez olek111, łącznie edytowano 1 raz
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 05.09.2014 12:55

yvona
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) yvona » 05.09.2014 13:16

Vrbnik swieci slonce 26 st. Troche chlodny wiatr nad moezem,ale mozna opalac sie i kapac. Polecam!
tomkos34
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomkos34 » 05.09.2014 13:26

Nie mam zwyczaju narzucać nikomu,co ma robić,nie musisz być niegrzeczny Olku.Nie jest moją winą,że nie potrafisz zorganizować rodzinie wolnego czasu,nie mój problem :) Po prostu stwierdzam,że Bałkany nie nadają się na namiastkę Bali,czy Malediwów :) Nie bardzo wiem,do kogo i o co masz pretensje :) Btw,dziś jest ma tyle fajnie,że do tej chwili korzystałem z plaży,na tarasie wypiłem jedynie rano kawę .Bądź milszy ,bo wykończysz rodzinę swoimi fochami :D
olek111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olek111 » 05.09.2014 13:32

tomkos34 napisał(a):Nie mam zwyczaju narzucać nikomu,co ma robić,nie musisz być niegrzeczny Olku.Nie jest moją winą,że nie potrafisz zorganizować rodzinie wolnego czasu,nie mój problem :) Po prostu stwierdzam,że Bałkany nie nadają się na namiastkę Bali,czy Malediwów :) Nie bardzo wiem,do kogo i o co masz pretensje :) Btw,dziś jest ma tyle fajnie,że do tej chwili korzystałem z plaży,na tarasie wypiłem jedynie rano kawę .Bądź milszy ,bo wykończysz rodzinę swoimi fochami :D

A jednak uwielbiasz dyktować ludziom jacy mają być lub co robić i pewnie dlatego jesteś singlem.Miłego plażowania bo za chwilę będzie padać.
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 05.09.2014 14:41

juz pada
tomkos34
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomkos34 » 05.09.2014 15:26

Olek Wiemszystkonajlepiej :) Nie jestem singlem :) I mam dzieci :) I nigdy nie dyktuję innym,co mają robić,prośba o odrobine uprzejmości z Twojej strony podyktowana jest troską o atmosferę forum:) Miłego popołudnia:)
PS Pada,jedziemy na planespotting pod Dubrownik :)W Cilipi jest prawie jak na St.Marteen...noo,może kilka metrów wyżej przelatują :P ,ścieżka podejścia przebiega nad Via Adriaticą ,wrażenia jak na air show :)
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 05.09.2014 15:59

Ciagle pada. Rzygac sie chce (i to nie po karlovacko).
cyganteria
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyganteria » 05.09.2014 16:32

podejrzewam Putina. chce podqrw...polakow
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 05.09.2014 17:10

Od poniedziałku na makarskiej już bez deszczu, temp. max ok. 26*C
cyganteria
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyganteria » 05.09.2014 18:48

Trpanji dzisiaj

Obrazek
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 05.09.2014 18:50

bykman napisał(a):Od poniedziałku na makarskiej już bez deszczu, temp. max ok. 26*C

i oby tak już zostało :)
zonia1980
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonia1980 » 05.09.2014 21:51

Nin 23 stopnie raczej słońce,Pitwickie jeziora 12 stopni deszcz,ale obniżka cen biletów do 55 kun,pewnie dlatego,że część kładek zalanych i nie wszędzie się dojdzie. O dziwo tlumne Pitwice prawie puste ;-).Daliśmy radę z dwójką maluchów i w sandalach (uwierzylam prognozie na stronie parku o 20 stopniach i braku deszczu).Nie mogłam uwierzyć,że po minięciu Velebitu takie zalmanie pogody i spadek temp.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 05.09.2014 22:10

zonia1980 napisał(a):Nin 23 stopnie raczej słońce,Pitwickie jeziora 12 stopni deszcz,ale obniżka cen biletów do 55 kun,pewnie dlatego,że część kładek zalanych i nie wszędzie się dojdzie. O dziwo tlumne Pitwice prawie puste ;-).Daliśmy radę z dwójką maluchów i w sandalach (uwierzylam prognozie na stronie parku o 20 stopniach i braku deszczu).Nie mogłam uwierzyć,że po minięciu Velebitu takie zalmanie pogody i spadek temp.

Nie powinno Cię to dziwić; za Velebitem, za Dinarą, za Biokovem panuje inny klimat niż na wybrzeżu; poza tym to znaczna wysokość nad poziomem morza (od 500 wzwyż); na terenie parku nie rzadko w październiku już zdarzają się opady śniegu, a od listopada śnieg leży...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 178
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone