Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krzysiek88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiek88 » 04.09.2014 08:17

Owidiusz napisał(a):Gdybym czytał te wszystkie złe wróżby i prognozy to bym tu nie przyjechał i żałował. Siedzimy w Rogoznicy. Prognozy były kiepskie, a rzeczywistość jest taka że słońca mnóstwo i trochę chmur. Accu pokazuje że burza właśnie a ja się opalam. Oczywiście to nie jest skwar jak latem, ale jest i tak jest gorąco, woda ciepła. Nie narzekać, nie odwoływać, nie rozmyślać się tylko przyjeżdżać. Prognozy kłamią!

Co kto woli kolego, jednak jezeli sie jedzie kawal drogi, to wymaga sie od poludnia europy goraca, a nie pogody jak w Polsce, nie boje sie tego napisac, bo temperatury nie roznia sie od Polskich. Dlatego ja tu widze, ze kwestia gustu jaka kto woli pogode. Jeden woli skwar jak ja, inny woli pochmurno i wietrznie ale zeby woda w Adriatyku byla ciepla, a jeszcze inny co innego.
kropka147
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropka147 » 04.09.2014 09:55

Alfisti - my na Pagu - dzisiaj leje, chmury jak październikowe Karkonosze :)
niestety najgorsza pogoda wszechczasów ze wszystkich wyjazdów :/
dobrze, że choć wiatr przestał wiać :/
zonia1980
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonia1980 » 04.09.2014 10:15

Kropka to musiało nieźle u Was wiać w poniedziałek skoro u nas bora była mocnq. Przy takiej zmiennej pogodzie polecam jednak poludnie pewniejsza aura.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 04.09.2014 10:19

Janusz Bajcer napisał(a):Nic - to już wrzesień :idea: i taki klimat ma :wink:

Hmmmmm......nie zgodzę się z tobą Janusz........ :?
maniust napisał(a):2009 r. - wrzesień - 14 dni Istria - 1 dzień deszcz , reszta dni lampa .
2010 r. - wrzesień - 14 dni Dalmacja - pół dnia deszczu i pół dnia bory , reszta dni lampa .
2011 r. - wrzesień - 14 dni Dalmacja - lampa na maxa.

Mój Św pamięci wuj , który zaraził mnie Cro , jeżdził 2001-2006 do Cro też zawsze we wrześniu i nigdy nie marudził na pogodę.

Coś się porobiło z tą wrześniową Crolandią ....... :(

Patrząc na kamerę w Podgorze (mój pulpit w pracy ) , to sumie dobrze że zdecydowaliśmy się na czerwiec w tym roku , widząc to co się dzieje z pogodą we wrześniu.

Nie mniej jednak tym co są teraz w Cro dużo sunca życzę. :)
Ostatnio edytowano 04.09.2014 10:23 przez maniust, łącznie edytowano 1 raz
radekp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) radekp » 04.09.2014 10:23

Krzysiek88 napisał(a):Co kto woli kolego, jednak jezeli sie jedzie kawal drogi, to wymaga sie od poludnia europy goraca, a nie pogody jak w Polsce, nie boje sie tego napisac, bo temperatury nie roznia sie od Polskich.

Jasne, jasne, jak w Polsce. Tyle ze u nas te temperatury, ktore podaja to sa maksymalne i osiagalne moze przez 2h dziennie bo w nocy temperatura spada do 10 stopni. Rano zimno jak sk..syn a jak sie potem ogrzeje na chwile to z powrotem leci na leb na szyje po poludniu. No i temperatury wod w Polsce od 12 do 17. Faktycznie - dokladnie to samo ;-)
klife
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) klife » 04.09.2014 10:40

Zamiast sie przescigac w chwaleniu gdzie slonce i marudzeniu gdzie deszcz naprzemiennie niech kazdy sobie sam popatrzy - i tu chcialem wkleic link ale jak to mi wyskoczylo mam za maly staz bo sie nie udzielam piszac pierdoly jak wiekszosc hahaha

Wiec polecam wujek google i kamery online chorwacja :roll:
CroTisiU
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroTisiU » 04.09.2014 10:43

Witajcie w Baśka Voda nie pada jest ciepło a i słoneczko co chwila się przebija przez chmurki :papa: :papa: :papa:
CroTisiU
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroTisiU » 04.09.2014 10:46

Krzysiek88 napisał(a):A to ciekawe, bo w Promajnej 10km od Makarskiej od rana slonce, tylko ze nie mogace sie przebic przez chmury, no, na pol godziny w ciagu calego dnia sie przebilo :lol: :lol: :lol: no i oczywiscie zero deszczu, haha

Promajna jak już jest 5 km od Makarskiej :D I deszczu było faktycznie zero sunce się przebijało :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam
kasiaa2604
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiaa2604 » 04.09.2014 10:50

Patrząc na prognozy, nie zapowiadają się aż tak tragicznie. Oczywiście na dwutygodniowe prognozy patrzę z przymrużeniem oka, ale warto na czymś bazować ;) 25-27 stopni, nawet z chmurkami na niebie, czy przelotnym deszczem nie robią z Chorwacji zimnego kraju, który trzeba omijać szerokim łukiem :)
olek111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olek111 » 04.09.2014 13:09

maniust napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Nic - to już wrzesień :idea: i taki klimat ma :wink:

Hmmmmm......nie zgodzę się z tobą Janusz........ :?
maniust napisał(a):2009 r. - wrzesień - 14 dni Istria - 1 dzień deszcz , reszta dni lampa .
2010 r. - wrzesień - 14 dni Dalmacja - pół dnia deszczu i pół dnia bory , reszta dni lampa .
2011 r. - wrzesień - 14 dni Dalmacja - lampa na maxa.

Mój Św pamięci wuj , który zaraził mnie Cro , jeżdził 2001-2006 do Cro też zawsze we wrześniu i nigdy nie marudził na pogodę.

Coś się porobiło z tą wrześniową Crolandią ....... :(

Tak jest - zgadzam się w 100 %. Na 6 wrześniowych wyjazdów pogoda w tym roku jest jak dla mnie dramatyczna. W pozostałych latach z wody nie wychodziłem przez 1h do 2 h. W tym roku 15 minut max, nurkować się nie chce. Zawsze we wrześniu szukało się cienia na plaży w tym roku szuka się słońca. Kto widział żeby we wrześniu zakładać koszulkę na plaży a wieczorem zimowy polar bo zimno.Popier...ło się z tą pogodą i to zdrowo. Pozdrowienia z Tucepi.
cyganteria
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyganteria » 04.09.2014 13:21

Podobuce k. Orebica, pogoda słabiutka. słabo to widze patrzac na Sat24
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.09.2014 13:37

No to pozostaje nadzieja, że za rok we wrześniu wszystko wróci do normy :wink:
Agulek777
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agulek777 » 04.09.2014 14:08

Pozdrawiam z Podgory, jestesmy od pon, prýwitala nas taka ulewa że szok a w nocy była taka burza ulewa i deszcz że jak 30 lat po tym świecie chodzę to nie widziałam takiego wiatru co to stoły z balkonów wyrywa. Nast dzień pół dnia słońca takiego prawdziwego a potem zaś deszcz. Następnie do chwili obecnej słońce wyszlo może że trzy razy a tak to non stóp zachmurzone i święci jakby przez chmury. Jest cieplo, woda też super ale jeśli ktoś faktycznie chce typowego chorwackiego słońca to sie zawiedzie. Mimo wszystko pozdrawiam i odpoczywam choć już się poronilam że na skwarze się nie spaleB-)
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 04.09.2014 14:57

Agulek777 napisał(a):.... Mimo wszystko pozdrawiam i odpoczywam choć już się poronilam ......

Sama siebie ???
Agulek777
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agulek777 » 04.09.2014 15:41

baunty napisał(a):
Agulek777 napisał(a):.... Mimo wszystko pozdrawiam i odpoczywam choć już się poronilam ......

Sama siebie ???

Miało być śmiesznie dowcipnisiu?

Źle się pisze z komórki, natomiast podejrzewam że normalny zorientował się co chciałam napisać!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 176
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone