Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zonia1980
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonia1980 » 03.09.2014 19:15

W Ninie sie wypogodzilo,woda lód,potrafię się wykąpać w zimnej,ale ta dzisiejsza mnie zmroziła,wyskakiwałam po chwili.W niedzielę była mega goraca,wiala bura i tak ochłodzila.
magg5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magg5 » 03.09.2014 19:58

A w Żuljanie woda cieplutka, można pływać nawet o 17 w pochmurny dzień ;)
Pisałam wcześniej o cudzie i udało się: we wtorek cały dzień spędziłam na plaży, było pięknie, słonecznie, od czasu do czasu pojawiała się tylko jakaś chmurka. Dzis pochmurno, ale ciepło, teraz liczę na kolejny cud, aby pogoda "wtorkowa" zawitała wreszcie na stałe :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 03.09.2014 19:59

edekstary napisał(a):
algirdas napisał(a):A wiecie co mi przychodzi do głowy? Kiedyś czytałem coś o cyklicznym załamaniu pogody na przełomie sierpnia w września. W zeszłym roku akurat byłem w tym terminie w Breli i jeden dzień w sumie był deszczowy, reszta lampa. Pomyślalem, że to pierdoły. Ale teraz widzę, że coś może być na rzeczy. Mam tylko nadzieję, że do 08 się wypada i później będzie już OK, bo postanowiłem we wrześniu odwiedzić ponownie Brelę. Chyba pójdę na Jasną Górę się pomodlić, ale nie wiem jaką mają tam moc sprawczą na pogodę w zagranicznych kurortach ;)

To chyba nie to, bo lipiec przecież też za ciekawy nie był. Byłem 16-25.07 i na te 9 dni, 3 były deszczowo-pochmurne, wyjeżdżaliśmy w momencie gdy też zbierało się na deszcz. To mój 4 raz w Chorwacji. Za 1 razem padało 1 dzień, za drugim 0, za trzecim raz w nocy. W tym roku porażka :P A gospodarze mówili, że poprzedni tydzień też był deszczowy i do 29 ma być kiśa :P Pogoda w tym roku jest do dupy, a jak ktoś trafił na 2 tygodnie lampy to miał chyba po prostu duże szczęście.

My byliśmy w tym roku w Borku w pierwszej połowie sierpnia, przez całe dwa tygodnie lampa od rana do wieczora, zero deszczu :D pogoda wspaniała... :D każdemu takiej życzę.... :D
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 03.09.2014 20:44

w Igrane dzisiaj od ok 13 wyszło słońce z przerwami, ale nawet było przyjemnie, tylko morze nieco zimniejsze, chyba po tych deszczach woda się oziębiła. Nie wiem jak to działa, ale nawet można się było opalić :hut: u nas w Polsce słońce przez chmury nie opala :wink:
olek111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olek111 » 03.09.2014 21:08

zonia1980 napisał(a):W Ninie sie wypogodzilo,woda lód,potrafię się wykąpać w zimnej,ale ta dzisiejsza mnie zmroziła,wyskakiwałam po chwili.W niedzielę była mega goraca,wiala bura i tak ochłodzila.

Dziś w Tucepi woda także nie najcieplejsza ...... Prognoza dla Makarskiej i okolic z DHMZ na najbliższe dni:
Czwartek 04.09.2014.
morning temp max 23
afternoon temp max 23 burza/deszcz
night temp max 19 burza/deszcz
Piątek 05.09.2014.
morning temp max 20 burza/deszcz
afternoon temp max 22 burza/deszcz
night temp max 19 deszcz
Co z tą chorwacją ?
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 03.09.2014 21:11

olek111 napisał(a):Co z tą chorwacją ?

Moze Tomasz Lis odpowie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.09.2014 21:12

olek111 napisał(a):Co z tą chorwacją ?

Nic - to już wrzesień :idea: i taki klimat ma :wink:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 03.09.2014 21:24

olek111 napisał(a):
zonia1980 napisał(a):W Ninie sie wypogodzilo,woda lód,potrafię się wykąpać w zimnej,ale ta dzisiejsza mnie zmroziła,wyskakiwałam po chwili.W niedzielę była mega goraca,wiala bura i tak ochłodzila.

Dziś w Tucepi woda także nie najcieplejsza ...... Prognoza dla Makarskiej i okolic z DHMZ na najbliższe dni:
Czwartek 04.09.2014.
morning temp max 23
afternoon temp max 23 burza/deszcz
night temp max 19 burza/deszcz
Piątek 05.09.2014.
morning temp max 20 burza/deszcz
afternoon temp max 22 burza/deszcz
night temp max 19 deszcz
Co z tą chorwacją ?

Faktycznie pechowo :roll:
http://www.accuweather.com/pl/hr/makars ... ast/115628

..a tu co pokazują to jakiś obłęd :roll:
http://www.meteoprog.pl/pl/review/MakarskaDA/
Karas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karas » 03.09.2014 22:00

my z powodu pogody odwołaliśmy jutrzejszy wyjazd ;/
Wyskoczymy w Piątek w góry, później zobaczymy, dolecimy do Słowacji i sprawdzimy prognozy, jak dalej taka lipa to Włochy, jak coś się polepszy to jednak Chorwacja.
Krzysiek88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiek88 » 03.09.2014 22:21

Karas napisał(a):my z powodu pogody odwołaliśmy jutrzejszy wyjazd ;/
Wyskoczymy w Piątek w góry, później zobaczymy, dolecimy do Słowacji i sprawdzimy prognozy, jak dalej taka lipa to Włochy, jak coś się polepszy to jednak Chorwacja.

Przyszly tydzien z tego co spogladam w prognozy mowia spoko, wiec sprawdzajcie, aczkolwiek upalów tu nie ma w tej chwili jak dla mnie.
Owidiusz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Owidiusz » 03.09.2014 23:30

Gdybym czytał te wszystkie złe wróżby i prognozy to bym tu nie przyjechał i żałował. Siedzimy w Rogoznicy. Prognozy były kiepskie, a rzeczywistość jest taka że słońca mnóstwo i trochę chmur. Accu pokazuje że burza właśnie a ja się opalam. Oczywiście to nie jest skwar jak latem, ale jest i tak jest gorąco, woda ciepła. Nie narzekać, nie odwoływać, nie rozmyślać się tylko przyjeżdżać. Prognozy kłamią!
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 03.09.2014 23:42

jak tak czytam to myślę ze to my jestesmy winni pogorszeniu pogody :D
cały poprzedni tydzień w Tucepi super pogoda,
(moż dlatego że bylismy pierwszy raz w Chorwacji ? :D )
jak w poniedziałek o 8 ruszalismy do kraju to zaczeło padać i padało praktycznie cały czas
do wjazdu do polski ,droga koszmarna cały czas w deszczu,
chyba Tucepi było przykro że wyjechaliśmy :D wspułczuję wam słąbej pogody,
ale dzieki temu że y mielismy super pogodę to myślę być tam za rok :lol:
Alfisti
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alfisti » 04.09.2014 07:14

A jak pogoda w okolicach Zadaru, Biograd na Moru albo na Pag'u?
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 04.09.2014 07:21

Alfisi nie wiem jak tam ale na Makarskiej zapowiada sie piekny dzien :)
zonia1980
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonia1980 » 04.09.2014 08:12

w Ninie koło Zadaru i Pagu chmury ,wczoraj woda zimna,ale ciepło jak ustał wiatr.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 175
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone