edekstary napisał(a):algirdas napisał(a):A wiecie co mi przychodzi do głowy? Kiedyś czytałem coś o cyklicznym załamaniu pogody na przełomie sierpnia w września. W zeszłym roku akurat byłem w tym terminie w Breli i jeden dzień w sumie był deszczowy, reszta lampa. Pomyślalem, że to pierdoły. Ale teraz widzę, że coś może być na rzeczy. Mam tylko nadzieję, że do 08 się wypada i później będzie już OK, bo postanowiłem we wrześniu odwiedzić ponownie Brelę. Chyba pójdę na Jasną Górę się pomodlić, ale nie wiem jaką mają tam moc sprawczą na pogodę w zagranicznych kurortach
To chyba nie to, bo lipiec przecież też za ciekawy nie był. Byłem 16-25.07 i na te 9 dni, 3 były deszczowo-pochmurne, wyjeżdżaliśmy w momencie gdy też zbierało się na deszcz. To mój 4 raz w Chorwacji. Za 1 razem padało 1 dzień, za drugim 0, za trzecim raz w nocy. W tym roku porażka A gospodarze mówili, że poprzedni tydzień też był deszczowy i do 29 ma być kiśa Pogoda w tym roku jest do dupy, a jak ktoś trafił na 2 tygodnie lampy to miał chyba po prostu duże szczęście.
zonia1980 napisał(a):W Ninie sie wypogodzilo,woda lód,potrafię się wykąpać w zimnej,ale ta dzisiejsza mnie zmroziła,wyskakiwałam po chwili.W niedzielę była mega goraca,wiala bura i tak ochłodzila.
olek111 napisał(a):Co z tą chorwacją ?
olek111 napisał(a):zonia1980 napisał(a):W Ninie sie wypogodzilo,woda lód,potrafię się wykąpać w zimnej,ale ta dzisiejsza mnie zmroziła,wyskakiwałam po chwili.W niedzielę była mega goraca,wiala bura i tak ochłodzila.
Dziś w Tucepi woda także nie najcieplejsza ...... Prognoza dla Makarskiej i okolic z DHMZ na najbliższe dni:
Czwartek 04.09.2014.
morning temp max 23
afternoon temp max 23 burza/deszcz
night temp max 19 burza/deszcz
Piątek 05.09.2014.
morning temp max 20 burza/deszcz
afternoon temp max 22 burza/deszcz
night temp max 19 deszcz
Co z tą chorwacją ?
Karas napisał(a):my z powodu pogody odwołaliśmy jutrzejszy wyjazd ;/
Wyskoczymy w Piątek w góry, później zobaczymy, dolecimy do Słowacji i sprawdzimy prognozy, jak dalej taka lipa to Włochy, jak coś się polepszy to jednak Chorwacja.