Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 03.09.2014 09:07

Duza ilosc Czechow zwraca uwage. I o dziwo sporo aut na blatach ze Slowenii.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 03.09.2014 09:12

Krzysiek88 napisał(a):Pierwszy raz i ostatni w Chorwacji, pseudo kraj na wczasy, jestem niemile zaskoczony.

Czy jest aż tak źle z pogodą , że zraziłeś sie do Chorwacji?
Nad Hvarem też chmury?
edo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) edo » 03.09.2014 09:18

no to w przyszłym roku Chorwacja będzie świecić pustkami.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.09.2014 09:21

edo napisał(a):no to w przyszłym roku Chorwacja będzie świecić pustkami.

Nareszcie ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.09.2014 09:32

Krzysiek88 napisał(a):pseudo kraj na wczasy

Mala zemlja za veliki odmor 8)
CroTisiU
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroTisiU » 03.09.2014 09:45

Nad Makarską kłębiaste chmury Ale coś Sunce ma się przebić :) nie ma co narzekać ,od początku tego sezonu mówią wszędzie że pogoda w Cro jest dużo gorsza od lat poprzednich , więc jadąc tu chyba nie liczyliście na 40 stopniowe upały toż to nie Egipt :P

Ja tam nie narzekam to w końcu wakacje :smo:
Winko się leje , Karlowaćko też , gospodarz Ante uraczył nas wczoraj pysznymi krewetkami mniamsiu mniamsiu :D
czuć smak Chorwacji :lol: :lol: :lol:
Jest pysznie :smo: :smo: :smo:
kudłata
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kudłata » 03.09.2014 09:51

leszekmw napisał(a):kudłata w którym Zivogosce jesteś ?

Jesteśmy na camp Boban :)
kudłata
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kudłata » 03.09.2014 10:00

Od 4 lat co roku Chorwacja we we wrześniu ale już zapowiedziałam mężowi że w następnym roku nie przejeżdżamy Może Bałtyk przeprosimy :smo:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.09.2014 10:08

kudłata napisał(a):Może Bałtyk przeprosimy :smo:

Może na Mariankę :oczko_usmiech: Bliżej będzie ;)
radekp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) radekp » 03.09.2014 10:15

kudłata napisał(a):Od 4 lat co roku Chorwacja we we wrześniu ale już zapowiedziałam mężowi że w następnym roku nie przejeżdżamy Może Bałtyk przeprosimy :smo:

Oh koniecznie. Szczegolnie polecam waszej uwadze jakze czeste w Baltyku zjawisko upwellingu. Niezapomniane przezycia tylko dla wytrawnych koneserow ;-)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.09.2014 10:35

radekp napisał(a):
kudłata napisał(a):Od 4 lat co roku Chorwacja we we wrześniu ale już zapowiedziałam mężowi że w następnym roku nie przejeżdżamy Może Bałtyk przeprosimy :smo:

Oh koniecznie. Szczegolnie polecam waszej uwadze jakze czeste w Baltyku zjawisko upwellingu. Niezapomniane przezycia tylko dla wytrawnych koneserow ;-)

U nas najczęściej spotykane chyba na środkowym wybrzeżu. Ja przeżyłem to zjawisko w okolicach Kołobrzegu. Efekt tego mieszania powoduje masową ucieczkę z wody, bo z zimnej robi się jeszcze zimniejsza. 8O

Kolega spotkał się z tym na plaży w Omiš, no ale tam to przyczyna jest raczej Cetina. :wink:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 03.09.2014 10:38

Krzysiek88 napisał(a):Są są, mase czechów i słowaków, plus inni, jak niemcy. Pierwszy raz i ostatni w Chorwacji, pseudo kraj na wczasy, jestem niemile zaskoczony.

Jak czytam, nie tylko Chorwacja jest dla Ciebie pseudo krajem, skoro nazwy innych nacji piszesz małą literą.
edekstary
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edekstary » 03.09.2014 11:27

algirdas napisał(a):A wiecie co mi przychodzi do głowy? Kiedyś czytałem coś o cyklicznym załamaniu pogody na przełomie sierpnia w września. W zeszłym roku akurat byłem w tym terminie w Breli i jeden dzień w sumie był deszczowy, reszta lampa. Pomyślalem, że to pierdoły. Ale teraz widzę, że coś może być na rzeczy. Mam tylko nadzieję, że do 08 się wypada i później będzie już OK, bo postanowiłem we wrześniu odwiedzić ponownie Brelę. Chyba pójdę na Jasną Górę się pomodlić, ale nie wiem jaką mają tam moc sprawczą na pogodę w zagranicznych kurortach ;)

To chyba nie to, bo lipiec przecież też za ciekawy nie był. Byłem 16-25.07 i na te 9 dni, 3 były deszczowo-pochmurne, wyjeżdżaliśmy w momencie gdy też zbierało się na deszcz. To mój 4 raz w Chorwacji. Za 1 razem padało 1 dzień, za drugim 0, za trzecim raz w nocy. W tym roku porażka :P A gospodarze mówili, że poprzedni tydzień też był deszczowy i do 29 ma być kiśa :P Pogoda w tym roku jest do dupy, a jak ktoś trafił na 2 tygodnie lampy to miał chyba po prostu duże szczęście.
yvona
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) yvona » 03.09.2014 11:49

Patrzcie na accuweather na KRK pokazuje od 8.09 słońce codziennie:) Jest tam ktoś teraz?
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 03.09.2014 12:14

CroTisiU napisał(a):Ja tam nie narzekam to w końcu wakacje :smo:
Winko się leje , Karlowaćko też , gospodarz Ante uraczył nas wczoraj pysznymi krewetkami mniamsiu mniamsiu :D
czuć smak Chorwacji :lol: :lol: :lol:
Jest pysznie :smo: :smo: :smo:

No wiesz ... aby dobrze popić i pojeść to nie trzeba do Cro jechać, płacic tyle kasy za lokum i dojazd - można w domu się tak raczyć - wyjdzie znacznie taniej nawet gdybyś miał jeść owoce morza codziennie przez 2 tyg. i popijać dobrym winkiem/ piwkiem.

Ja rozumiem tych rozgoryczonych, od lat utarło się, że tam pogoda gwarantowana a nawet jak spadnie deszcz to za moment będzie słońce. Nawet foldery biur podróży tak reklamują Cro - "słońce gwarantowane" a tu co??? zonk!
W tym roku już od wczesnej wiosny nad Bałkanami ale i we Włoszech jest inaczej niż zwykle i faktycznie pogoda nie jest stabilna.
Nie wszyscy chcą zwiedzać, część ludzi chce po prostu poleżeć, popływać nacieszyć oczy widokami. Zwiedzać w deszczu też się nie da niestety.
My w tym roku w lipcu II poł. też zaliczyliśmy kilka niefajnych dni. Uniemożliwiło to zwiedzanie kilku miejsc, nie byliśmy w Rastoce, w Plitvicach bo się nie dało, w deszczu - po co?.
Podczas wypadu do Mostaru nie dotarliśmy nad wodospady Kravica przez pogodę, w samym Mostarze dopadła nas taka burza że 2 godz. musieliśmy w knajpie siedzieć bo nosa się nie dało wysadzić. Te 2 godz. zabrakło nam potem na Pocitelj.
To jest zupełnie inna organizacja czasu jak jest stabilna pogoda.
Jak ja się cieszę, że nie pociągnęliśmy za sobą w tym roku ogonów w postaci znajomych, którzy jeszcze nie byli w Cro - w ostatniej chwili jednak wzięli lasta do Tunezji (14 dni - 7 zwiedzanie i 7 stacjonarny pobyt), ufff dopiero bym się nasłuchała.

Życzę wszystkim aby choć troszkę słońca złapali :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 173
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone