Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tmk5252
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tmk5252 » 03.09.2014 06:29

Wyspa Rab od wczoraj po poludniu slonca nie widzialem. Cala droga z PL do Chorwacji deszczowa. Troche nas pobujalo na promie.
pueblo83
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pueblo83 » 03.09.2014 07:19

Vodice.Od rana pochmuno,wieje.Niebo zaciągnięte chmurami od strony lądu.Współczuje tym, którzy są Chorwacji pierwszy raz i tak pechowo trafili.Ja jestem 3 raz i po tegorocznym doświadczeniu na jakiś czas robię sobie z przerwę z HR.Wiadomo,że nikt nie ma wpływu na pogodę,ale bez największego atutu(słońca) Chorwacja wiele traci na uroku.
Trzeba skrócić wakacje,w piątek do PL.
olek111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olek111 » 03.09.2014 07:33

pueblo83 napisał(a):Vodice.Od rana pochmuno,wieje.Niebo zaciągnięte chmurami od strony lądu.Współczuje tym, którzy są Chorwacji pierwszy raz i tak pechowo trafili.Ja jestem 3 raz i po tegorocznym doświadczeniu na jakiś czas robię sobie z przerwę z HR.Wiadomo,że nikt nie ma wpływu na pogodę,ale bez największego atutu(słońca) Chorwacja wiele traci na uroku.

To mój 7 raz w Chorwacji -zawsze we wrześniu.Pierwszy raz w 2004 roku.To co się dzieje z pogodą w tym roku to totalna porażka.Raczej też wyjadę wcześniej. W przyszłym roku Turcja , samolotem i basenami.Mam dość.Wyleczyłem się z Chorwacji.
Jeśli ktoś wybiera się do cro po słońce to niech sobie da spokój w tym roku.
pueblo83
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pueblo83 » 03.09.2014 07:46

olek111 napisał(a):
pueblo83 napisał(a):Vodice.Od rana pochmuno,wieje.Niebo zaciągnięte chmurami od strony lądu.Współczuje tym, którzy są Chorwacji pierwszy raz i tak pechowo trafili.Ja jestem 3 raz i po tegorocznym doświadczeniu na jakiś czas robię sobie z przerwę z HR.Wiadomo,że nikt nie ma wpływu na pogodę,ale bez największego atutu(słońca) Chorwacja wiele traci na uroku.

To mój 7 raz w Chorwacji -zawsze we wrześniu.Pierwszy raz w 2004 roku.To co się dzieje z pogodą w tym roku to totalna porażka.Raczej też wyjadę wcześniej. W przyszłym roku Turcja , samolotem i basenami.Mam dość.Wyleczyłem się z Chorwacji.
Jeśli ktoś wybiera się do cro po słońce to niech sobie da spokój w tym roku.

Hehe w przyszłym też padło na Turcję
dorotaitomek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorotaitomek » 03.09.2014 07:58

Bardzo wszystkim współczuję co nie trafili z pogodą:(. Mnie się udało, dwa tygodnie lampy 16-30 sierpnia.
Wiem, jak zła pogoda potrafi popsuć urlop. W lutym pojechaliśmy na Słowację na narty:) kwatery w euro a tutaj 16 stopni ciepła:) i zero śniegu....cud, że nasze wątroby wytrzymały ten urlop, nic innego nie było do roboty.

taki off topic.

Życzę poprawy pogody...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.09.2014 07:58

No, ja już 12 raz i masakra...chyba już nigdy nie pojadę do cro a dzisiaj przez pogodę wracam do Polski...pogoda do bani, trzeba zmienić kierunek...pojechałem z Istrii 200 km na południe a tam też tragedia z pogodą. Nawet się nie zatrzymałem tylko od razu skierowałem się na autostradę...czyli opowieści Chorwatów o najgorszym wrześniu od 55 lat się potwierdzają ! 8O
zonia1980
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonia1980 » 03.09.2014 08:18

Hej w zamierzałam ostatni raz w tym roku być w Chorwacji (drugi) bo lubię zwiedzać i zmieniać miejsca pobytu.Ta aura zmusza mnie do zwiedzania non stop,więc szybciej wszystko zobaczę i czas poznawać inne kraje.Za rok Turcja z wygodami jak fundusze pozwolą.

Dziś w Ninie chmury,ale bez wiatru, wreszcie bura zmalała:-)
andywiki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andywiki » 03.09.2014 08:23

No to Ci współczuje alechandro,powiem tak cztery lata temu stwierdziłem że mam dość polskiego morza i coś trzeba zrobić i padło na Chorwację i w tym roku było to wyjazd już mniej udany jak w zeszłym lało raptem półtora dnia ale i tak wystarczyło by myśleć że już na następny rok mnie tu nie zobaczą ,dziś już 2 miesiące po wczasach chętnie bym tam za rok pojechał,choć są obawy co do pogody.
Może to zdarza się raz na kilka lat i miejmy taka nadzieję dowiemy się w najbliższych latach.
Wszystkim przebywającym w Chorwacji życzę słonecznej pogody.
Krzysiek88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiek88 » 03.09.2014 08:27

Około 11-12 ww okolicach Makarskiej slonce powinno sie przebic, i tak do wieczora, ale nastepne dni nie sa juz tak optymistyczne, moze nie bedzie padac ale chmury beda
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 03.09.2014 08:27

Wszystkim przebywającym w Chorwacji życzę słonecznej pogody.[/quote]
Dzieki. Przyda sie.
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 03.09.2014 08:36

kudłata w którym Zivogosce jesteś ?
algirdas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 03.09.2014 09:00

A wiecie co mi przychodzi do głowy? Kiedyś czytałem coś o cyklicznym załamaniu pogody na przełomie sierpnia w września. W zeszłym roku akurat byłem w tym terminie w Breli i jeden dzień w sumie był deszczowy, reszta lampa. Pomyślalem, że to pierdoły. Ale teraz widzę, że coś może być na rzeczy. Mam tylko nadzieję, że do 08 się wypada i później będzie już OK, bo postanowiłem we wrześniu odwiedzić ponownie Brelę. Chyba pójdę na Jasną Górę się pomodlić, ale nie wiem jaką mają tam moc sprawczą na pogodę w zagranicznych kurortach ;)
Ostatnio edytowano 03.09.2014 09:01 przez algirdas, łącznie edytowano 1 raz
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 03.09.2014 09:00

Czy oprócz polskich turystów w Cro są jakieś inne nacje, czy tylko my wbrew złym prognozą pogody pchamy się na te Bałkany?
ag88
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ag88 » 03.09.2014 09:04

bykman napisał(a):Czy oprócz polskich turystów w Cro są jakieś inne nacje, czy tylko my wbrew złym prognozą pogody pchamy się na te Bałkany?

Bardzo duzo Czechow, sporo Slowakow i Niemcow. Nie tylko my jestesmy masochistami :)
Krzysiek88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiek88 » 03.09.2014 09:06

Są są, mase czechów i słowaków, plus inni, jak niemcy. Pierwszy raz i ostatni w Chorwacji, pseudo kraj na wczasy, jestem niemile zaskoczony.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 172
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone