Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 28.08.2014 08:33

karin74 napisał(a):A ja będąc w 2010 w Primośten w drugiej połowie sierpnia od16-28 miałam lampę non-stop i nie narzekałam. Od tego czasu już nigdy nie miałam takiej pogody i życzyłabym sobie jeszcze raz natrafić na "takową lampę"
:lol:

Jak sobie życzysz .... to niechaj się spełni. Życzę. :D
edo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) edo » 28.08.2014 08:37

na Pagu wczoraj wieczorem bardzo ładnie się zrobiło, ale w nocy zaczął wiać wiatr i teraz mocno wieje. W tym roku sprawdza się zasada: im dalej na południe tym lepiej, tak że jak ktoś wybiera się we wrześniu to najlepiej gdzieś w okolice Dubrovnika.
No i nie zapomnijcie zabrać karty EUKZ z NFZ, mnie od tej pogody dopadło zapalenie ucha i musiałem skorzystać z lokalnej służby zdrowia, przydało się.
kasiaa2604
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiaa2604 » 28.08.2014 08:44

Patrzyłam teraz na kamerki w Dubrowniku i słońce i bezchmurne niebo :) Ojj, cieszę się że już za dwa tygodnie tam będę! :)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 28.08.2014 08:51

edo napisał(a):No i nie zapomnijcie zabrać karty EUKZ z NFZ, mnie od tej pogody dopadło zapalenie ucha i musiałem skorzystać z lokalnej służby zdrowia, przydało się.

Płaciłeś :?:
( ja w ubiegłym roku też musiałem ... i płaciłem. Niby do zwrotu przez nasz NFZ po przyjeździe do kraju)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 28.08.2014 09:08

woka napisał(a):Z pełnym szacunkiem dla Ciebie ale nie życzę Ci "lampy non stop". Przez kilka dni miałem i więcej już nie chcę. Na plażę wychodziłem po 16.00 ponieważ wcześniej groziło "zejściem z tego świata".
Moim zdaniem i jak dla mnie ..... powinno być ciepło ( tak 30-32 C) a na niebie biało-niebieskie chmurki aby co jakiś czas, choć lekko zasłoniły prażące słońce.

A ja bym sobie życzyła zawsze :) i to bardzo, lubię ciepełko i czyściutkie niebo. W 2012 tak miałam, w 2013 trafiły się ze 2 dni z chmurkami no a w tym :/ było różnie.
Ale dzisiejsze niebo nad Makarską widoczne na kamerce hmmmm miodziooo

edo napisał(a):na Pagu wczoraj wieczorem bardzo ładnie się zrobiło, ale w nocy zaczął wiać wiatr i teraz mocno wieje. W tym roku sprawdza się zasada: im dalej na południe tym lepiej, tak że jak ktoś wybiera się we wrześniu to najlepiej gdzieś w okolice Dubrovnika.

Nie ma reguły, podczas gdy my byliśmy na Peljesacu lepsza pogoda była w okolicach Splitu.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 28.08.2014 09:24

alechandro napisał(a):
gusia-s napisał(a): Owszem byli tacy szczęśliwcy co trafili na. 2 tyg. ładnej pogody

Niesamowite... 8O
Jak to możliwe ? Ale niektórzy to mają ogromne szczęście, co nie ?

Ja mam :lol: :boss:
poti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) poti » 28.08.2014 09:26

Ja też mam :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.08.2014 10:06

jara napisał(a):
Ja mam :lol: :boss:

Ja miałem trzy razy przez 3 tygodnie niesamowitą lampę...farciarz ze mnie... :lol:
reggaelove8778
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) reggaelove8778 » 28.08.2014 11:16

Postraszyliście z tym początkiem Września w Cro :)
Też jadę na pierwszą połowę wrześnie i o mało nie zrezygnowałam z wyjazdu ;D
Ale wierzę,że będzie tak jak pokazuje ta prognoza:
http://www.accuweather.com/en/hr/makars ... r=9/1/2014
i musi tak być!
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 28.08.2014 11:18

reggaelove8778 napisał(a):Postraszyliście z tym początkiem Września w Cro :)
Też jadę na pierwszą połowę wrześnie i o mało nie zrezygnowałam z wyjazdu ;D
Ale wierzę,że będzie tak jak pokazuje ta prognoza:
http://www.accuweather.com/en/hr/makars ... r=9/1/2014
i musi tak być!

Trza być twardym, a nie miętkim :smo:
reggaelove8778
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) reggaelove8778 » 28.08.2014 11:24

jara :) o to chodzi.... w końcu to Europa i przelotne opady we Wrześniu chyba nie powinny być dla turystów szokiem...
zawsze można zmienić kierunek na Egipt, jak komuś zależy jedynie na bezchmurnym niebie i temp. 40+
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 28.08.2014 11:36

reggaelove8778 napisał(a):jara :) o to chodzi.... w końcu to Europa i przelotne opady we Wrześniu chyba nie powinny być dla turystów szokiem...
zawsze można zmienić kierunek na Egipt, jak komuś zależy jedynie na bezchmurnym niebie i temp. 40+

Ale tylko przelotne... :D
reggaelove8778
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) reggaelove8778 » 28.08.2014 11:59

jara napisał(a):
reggaelove8778 napisał(a):jara :) o to chodzi.... w końcu to Europa i przelotne opady we Wrześniu chyba nie powinny być dla turystów szokiem...

Mam nadzieję ,że przelotne :lol:
Zawsze byłam w szczycie sezonu i była lampa lub patelnia jak kto woli :lol:
Tym razem zależy mi na tym aby temp. była trochę niższa :) dlatego wrzesień...
Wszystko czas pokaże ,ja jestem optymistką :lol: :hut: :o :o
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 28.08.2014 12:10

reggaelove8778 napisał(a):
jara napisał(a):

Mam nadzieję ,że przelotne :lol:
Zawsze byłam w szczycie sezonu i była lampa lub patelnia jak kto woli :lol:
Tym razem zależy mi na tym aby temp. była trochę niższa :) dlatego wrzesień...
Wszystko czas pokaże ,ja jestem optymistką :lol: :hut: :o :o

Pamiętam taki rok ( 3 lata temu) kiedy to we wrześniu mieliśmy 2 tygodnie temperatury pow. 30st i pełną lampę. :D
Deszcz zaczął padać w dniu wyjazdu do domu :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.08.2014 16:35

reggaelove8778 napisał(a):Ale wierzę,że będzie tak jak pokazuje ta prognoza:

No to się rozczarujesz potwornie... :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 161
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone