Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 27.08.2014 17:51

miras1 napisał(a):Dzisiejszy dzień.
Na Bolu do południa pochmurno ale ciepło, popołudniu palnik że ludzie byli spaleni, w Baśce popołudniu /w dzień nas nie było/ palnik i pełno ludzi na plaży nawet o tej porze. Jak macie zamiar przyjechać do Chorwacji to nawet się nie zastanawiajcie, chyba, że ktoś nie jest pewien to niech tylko przyśle mi pieniążki które miał przeznaczone na wyjazd. Zostanę za Was trochę dłużej. Konto przyślę na PW, napewno się zmieszczą :D

Nic z tego !!!!! Jadę choćby waliło żabami :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2014 18:29

Owidiusz napisał(a):
Nie wiem czy mówisz to poważnie czy z przymrużeniem oka, ale nie ułatwiasz decyzji o wyjeździe :(

Piszę to poważnie bo wrzesień będzie bardzo smutny dla turystów...dochodzą mnie słuchy, że właściciel apartamentu w Rogoźnicy przestaje z dniem 1 września wynajmować chyba, że trafi się jakiś leszcz, który w taką beznadziejna pogodę będzie chciał wynająć...to będzie najgorszy wrzesień od lat i Chorwaci już liczą straty... 8O
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 27.08.2014 18:41

alechandro napisał(a):
Owidiusz napisał(a):
Nie wiem czy mówisz to poważnie czy z przymrużeniem oka, ale nie ułatwiasz decyzji o wyjeździe :(

Piszę to poważnie bo wrzesień będzie bardzo smutny dla turystów...dochodzą mnie słuchy, że właściciel apartamentu w Rogoźnicy przestaje z dniem 1 września wynajmować chyba, że trafi się jakiś leszcz, który w taką beznadziejna pogodę będzie chciał wynająć...to będzie najgorszy wrzesień od lat i Chorwaci już liczą straty... 8O

Nie ma co panikować, póki co (przynajmniej w środkowej Dlamacji) prognozy wyglądają bardzo przyzwoicie (na marginesie, to lepiej niż w lipcu, kiedy byliśmy :D ). Jednak wrzesień w Cro to ruletka już dużego kalibru, ja na przykład awaryjnie trzymałbym rękę na jakimś "last minute" gdzieś dalej na południe tam gdzie "sunce non stop" 8)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 27.08.2014 19:52

Chyba ogólnie cały tegoroczny sezon jest słaby jak na Cro. Owszem byli tacy szczęśliwcy co trafili na. 2 tyg. ładnej pogody ale i w Pl w tym roku się trafiały takie ciągi upałów.
Jak czytam relacje tegoroczne to jeszcze nie trafiłam aby u kogoś były fotki z czystym niebem non stop. Więcej jest tych z chmurami, mniejszymi czy większymi ale jednak, i to bez względu na miesiąc pobytu choć niektórzy uparcie twierdzą że mieli lampę non stop to fotki co innego przedstawiają.
Ja bym nawet wolała aby było te 28 st. i czyste niebo niż 35 i pochmurne. No ale chcieć to se można a pogoda się nikogo nie słucha.
Dziś mnie rozsmieszylo jedno zdanie przeczytane w katalogu Rainbow Tours przy ofercie chorwackich wycieczek - SŁOŃCE GWARANTOWANE :-D
Wiele ryzykują takim stwierdzeniem, mogą się zgłosić klienci po zwroty - towar niezgodny z opisem :-D
W 2013 pokazywali w tv na koniec października upały w Cro i pełno ludzi na plażach i w wodzie wiec może lato dopiero się rozkręca?
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 27.08.2014 20:06

Jedźcie do Breli 1.09 - pogoda będzie murowana. Tak się składa że ja zawsze mam ładną pogodę :D
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.08.2014 20:39

gusia-s napisał(a):Owszem byli tacy szczęśliwcy co trafili na. 2 tyg. ładnej pogody...

Owszem, byli .. :D
Jedyny deszcz napotkałem w drodze powrotnej na Słowacji. Taki gruby i rzadki - stałem i chłonąłem te krople jak mannę z nieba. :wink:
gusia napisał(a):Jak czytam relacje tegoroczne to jeszcze nie trafiłam aby u kogoś były fotki z czystym niebem non stop. Więcej jest tych z chmurami, mniejszymi czy większymi ale jednak, i to bez względu na miesiąc pobytu choć niektórzy uparcie twierdzą że mieli lampę non stop to fotki co innego przedstawiają.

Z pełnym szacunkiem dla Ciebie ale nie życzę Ci "lampy non stop". Przez kilka dni miałem i więcej już nie chcę. Na plażę wychodziłem po 16.00 ponieważ wcześniej groziło "zejściem z tego świata".
Moim zdaniem i jak dla mnie ..... powinno być ciepło ( tak 30-32 C) a na niebie biało-niebieskie chmurki aby co jakiś czas, choć lekko zasłoniły prażące słońce.
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 27.08.2014 21:36

woka napisał(a):
gusia-s napisał(a):Owszem byli tacy szczęśliwcy co trafili na. 2 tyg. ładnej pogody...

Owszem, byli .. :D
Jedyny deszcz napotkałem w drodze powrotnej na Słowacji. Taki gruby i rzadki - stałem i chłonąłem te krople jak mannę z nieba. :wink:
gusia napisał(a):Jak czytam relacje tegoroczne to jeszcze nie trafiłam aby u kogoś były fotki z czystym niebem non stop. Więcej jest tych z chmurami, mniejszymi czy większymi ale jednak, i to bez względu na miesiąc pobytu choć niektórzy uparcie twierdzą że mieli lampę non stop to fotki co innego przedstawiają.

Z pełnym szacunkiem dla Ciebie ale nie życzę Ci "lampy non stop". Przez kilka dni miałem i więcej już nie chcę. Na plażę wychodziłem po 16.00 ponieważ wcześniej groziło "zejściem z tego świata".
Moim zdaniem i jak dla mnie ..... powinno być ciepło ( tak 30-32 C) a na niebie biało-niebieskie chmurki aby co jakiś czas, choć lekko zasłoniły prażące słońce.

A ja będąc w 2010 w Primośten w drugiej połowie sierpnia od16-28 miałam lampę non-stop i nie narzekałam. Od tego czasu już nigdy nie miałam takiej pogody i życzyłabym sobie jeszcze raz natrafić na "takową lampę"
:lol:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 27.08.2014 22:42

gusia-s napisał(a):Chyba ogólnie cały tegoroczny sezon jest słaby jak na Cro. Owszem byli tacy szczęśliwcy co trafili na. 2 tyg. ładnej pogody

:boss:
olek111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olek111 » 27.08.2014 23:04

alechandro napisał(a):
Owidiusz napisał(a):

A mają tam w Chorwacji jakieś aquaparki ? :)
A tak na poważnie - znowu siejecie propagandę z tą pogodą czy faktycznie jest coś na rzeczy ?
Dowody na oczekiwaną złą pogodę proszę ! (dowody czyli np: zbliżający się tajfun o którym ostrzega TV / jakiś wyjątkowo upierdliwy front atmosferyczny itp.)
Kto z szanownych będzie tak miły i przeprowadzi dogłębną analizę czynników pogodotwórczych od 1 września do 15 września dla okolic Makarskiej ?
marek86
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek86 » 28.08.2014 05:41

Tutaj jest co nie co
http://prognoza.hr/sedam.php?id=sedam&p ... code=14454

No i też troszkę się martwię bo wyjazd 5 września.
Ale znając życie i tak będzie ładnie :)
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 28.08.2014 07:00

Ale mają rozbieżność w temp :p od 16-30 heh
papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 28.08.2014 07:09

Rogoznica - słońce od rana i lekki wiaterek od morza, po śniadanku idziemy na ostatni w tym tygodniu plażing :(
Na 12 dni naszym zdaniem pogoda idealna 28-30 st.C, sporadyczne chmurki, jedna wieczorna burza, dwa pochmurne przedpołudnia - później się rozpogadzało :)
miras1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miras1 » 28.08.2014 07:11

Dzisiaj w Baśce od samego rana bezchmurne niebo, ciepło, morze spokojne wygląda jak jedna tafla.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.08.2014 07:33

olek111 napisał(a):A mają tam w Chorwacji jakieś aquaparki ? :)

Jest na Istrii.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.08.2014 08:27

gusia-s napisał(a): Owszem byli tacy szczęśliwcy co trafili na. 2 tyg. ładnej pogody

Niesamowite... 8O
Jak to możliwe ? Ale niektórzy to mają ogromne szczęście, co nie ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 160
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone