Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 21.08.2014 08:27

jara napisał(a):
dids76 napisał(a):
jara napisał(a):Wielu wyjadaczy spędziło tegoroczny, deszczowy lipiec w Chorwacji.

Trza było spędzić go w słonecznej Polsce. Już wiesz dlaczego w tym roku, zamiast do Cro na Mazury pojechałem, oczywiście dzięki temu, jakże pomocnemu tematowi :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tylko tak na logikę, to dlaczego ja miałem się przejmować deszczowym lipcem, jadąc do Chorwacji w sierpniu :roll:

Na pewno przesunąłeś wyjazd z deszczowego lipca, na słoneczny sierpień, oczywiście dzięki temu, jakże pomocnemu tematowi :smo: :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ps, przed wyjazdem (gdziekolwiek), nawet na prognozy nie patrzę, bo poco? Przecież nie zrezygnuję z wyjazdu ani nie zmienię terminu tylko dlatego bo pada :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 21.08.2014 09:08

dids76 napisał(a):Na pewno przesunąłeś wyjazd z deszczowego lipca, na słoneczny sierpień, oczywiście dzięki temu, jakże pomocnemu tematowi :smo: :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kiedyś ktoś napisał na Forum, że "do Chorwacji to się jeździ w sierpniu". No to tak jeżdżę. :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.08.2014 11:43

jara napisał(a):
A nie pisałem, że w niektórych tematach się zgadzamy :lol: :smo:

A nie pisałem, że nie zaprzeczam... :wink: :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 21.08.2014 11:50

alechandro napisał(a):
jara napisał(a):
A nie pisałem, że w niektórych tematach się zgadzamy :lol: :smo:

A nie pisałem, że nie zaprzeczam... :wink: :D

Oczywiście :lol:
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 21.08.2014 12:13

Szczerze mówiąc. Nie pamiętam lato z takiej ilości deszczu, jak w tym roku.
Trawa w ogrodzie powinna być obcięta, co dziesięć dni ??

Obrazek
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 21.08.2014 12:21

jara napisał(a):Tylko tak na logikę, to dlaczego ja miałem się przejmować deszczowym lipcem, jadąc do Chorwacji w sierpniu :roll:

Znajdą się i tacy którzy czytając wątek o lipcu , będą pytać jaka pogoda będzie we wrześniu. :oczko_usmiech:

A tak w ogóle:

1.Sprawdzając jak pogoda w Cro , korzystajcie z DHMZ.
2.Na żywo sprawdzać można pogodę na livecamcroatia.
3.Nie sprawdzajcie jaka będzie pogoda w Cro na kilkunastu stronach pogodowych , bo zwariujecie od tego mętliku.
4.Nie ma idealnej pogodynki , która nam pokaże jaka pogoda będzie za tydzień , dwa w danym miejscu.
5.Wszelkie prognozy pogody na 24 godzin w przód to wróżenie z fusów.
6.Pogoda w Cro jest zmienna z godziny na godziny , nawet jak pokazują na stronach pogodowych że w danym dniu pada , to bardzo rzadko kiedy , pada cały dzień.
7.Sprawdzając pogodę w danej miejscowości , warto wziąść pod uwagę , że jak w miejscowości "X" pada , to 10-20 km od niej , czasem już jest pogoda całkiem inna (np.lampa).
8.Pytanie o pogodę w lipcu , jaka będzie we wrześniu itp. jest kompletnie bezsensu i każda odpowiedż będzie się opierać tylko na statystykach lub pobytu Cromaniaków w ubiegłych latach.

Jakoś tak mnie naszło i to by było chyba na tyle.

...i życzę dużo słońca w Cro każdemu o każdej porze roku. :D
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 21.08.2014 13:10

maniust napisał(a):
jara napisał(a):Tylko tak na logikę, to dlaczego ja miałem się przejmować deszczowym lipcem, jadąc do Chorwacji w sierpniu :roll:

Znajdą się i tacy którzy czytając wątek o lipcu , będą pytać jaka pogoda będzie we wrześniu. :oczko_usmiech:

A tak w ogóle:

1.Sprawdzając jak pogoda w Cro , korzystajcie z DHMZ.
2.Na żywo sprawdzać można pogodę na livecamcroatia.
3.Nie sprawdzajcie jaka będzie pogoda w Cro na kilkunastu stronach pogodowych , bo zwariujecie od tego mętliku.
4.Nie ma idealnej pogodynki , która nam pokaże jaka pogoda będzie za tydzień , dwa w danym miejscu.
5.Wszelkie prognozy pogody na 24 godzin w przód to wróżenie z fusów.
6.Pogoda w Cro jest zmienna z godziny na godziny , nawet jak pokazują na stronach pogodowych że w danym dniu pada , to bardzo rzadko kiedy , pada cały dzień.
7.Sprawdzając pogodę w danej miejscowości , warto wziąść pod uwagę , że jak w miejscowości "X" pada , to 10-20 km od niej , czasem już jest pogoda całkiem inna (np.lampa).
8.Pytanie o pogodę w lipcu , jaka będzie we wrześniu itp. jest kompletnie bezsensu i każda odpowiedż będzie się opierać tylko na statystykach lub pobytu Cromaniaków w ubiegłych latach.

Jakoś tak mnie naszło i to by było chyba na tyle.

...i życzę dużo słońca w Cro każdemu o każdej porze roku. :D

Święta prawda Mariuszu.... :D
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 22.08.2014 12:38

Przepraszam bardzo, czy mógłby mi ktoś napisać jaka będzie pogoda w pod koniec czerwca 2016 roku w Cro?
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 22.08.2014 12:41

bykman napisał(a):Przepraszam bardzo, czy mógłby mi ktoś napisać jaka będzie pogoda w pod koniec czerwca 2016 roku w Cro?

albo bedzie słońce albo bedzie dysc :wink:
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 22.08.2014 12:43

bykman napisał(a):Przepraszam bardzo, czy mógłby mi ktoś napisać jaka będzie pogoda w pod koniec czerwca 2016 roku w Cro?

Ale to musisz najpierw sprecyzować konkretnie co to znaczy "pod koniec" bo każdego dnia będzie inna :mrgreen:
miro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miro » 22.08.2014 12:47

Wczoraj popołudniu przeszła burza nad Brelą.
W nocy również,grzmiało mocno i lało konkretnie.
Od rana piękna,słoneczna pogoda,niestety dziś już wyjazd.
W sumie na 14 dni tutaj spędzonych:
-raz się zachmurzyło,ale było dalej ciepło
-raz padało może ze 2 godziny
-raz nocna burza,która w niczym nie przeszkadza(no może niektórzy nie spali ze strachu...)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 22.08.2014 12:48

28.06.2016 - godz.14:52 - tsunami

Andzia* napisał(a):albo bedzie słońce albo bedzie dysc :wink:

jackuc napisał(a):Ale to musisz najpierw sprecyzować konkretnie co to znaczy "pod koniec" bo każdego dnia będzie inna :mrgreen:

Proponuję nie karmić trolla ! :)
alula
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alula » 22.08.2014 13:05

Grebastica, od tygodnia codziennie pogoda, bez szaleńczych upałów, w ciągu dnia błękitne niebo a zaraz chmurki i tak na zmianę. Dla mnie ideał, bo nie lubię się nadto pocić ;) Wczoraj wieczorem deszczyk i w nocy burza, noc wcześniej bardzo silny wiatr.
Mariusz_589
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_589 » 22.08.2014 14:23

11-21.08 Ciovo cały czas Lampa i ani jednej kropelki deszczu:). Jeden jedyny dzień troszeczke się zachmurzył.
Wracając wczoraj w okolicy Zadaru ok godz. 11:00 było oberwanie chmury, takiej ulewy jeszcze nigdy nie widziałem.
akasha84
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) akasha84 » 22.08.2014 18:57

W Orebić wczoraj ok. 22 trochę pokropiło. Dzisiaj niebo ciut za chmurkami, pogoda jednak wciąż gorąca i bardzo przyjemna :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 157
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone