napisał(a) witia » 20.08.2014 12:41
Andzia* napisał(a):gusia-s napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):witia napisał(a):Ten cały wątek jest nieco bez sensu
...bo wystarczy zajrzeć na przykład na stronę .....
DHMZ; tylko kiedy Kowalski i Nowak pojmą, że naprawdę nie jest potrzebne, by codziennie dawali znać z jakiejś tam dziury z nowiną "jak jest"...?
Jak komuś szkodzi niech tu nie wchodzi
Jest tyle innych wątków do czytania.
Zgadzam się z Tobą !!! Informacje o pogodzie bezpośrednio od osób przebywających w Chorwacji BEZCENNE !!!!
I potem był jeszcze jeden post w obronie tego wątku...
Żeby nie było, że to ja pierwszy włożyłem "kij w mrowisko". Poparłem tylko post Kolegi
alechandro z poprzedniej strony
Ale...
ponieważ poczułem się poniekąd "wywołany do tablicy" kolejnymi wypowiedziami, napiszę tak:
Podtrzymuję swoją opinię. Zmienię zdanie jeżeli któraś z miłych Pań (lub ktoś inny) poda
racjonalny i logiczny argument świadczący o sensowności tego wątku. Zwłaszcza w kontekście niektórych pytań typu: "jaka jest teraz pogoda w..., bo jadę za trzy tygodnie i bardzo się martwię". A takich i podobnych "perełek" jest więcej...
W czym informacja o aktualnym (chwilowym) stanie pogody ma pomóc? Zmienicie plany wakacyjne? Wybierzecie inny termin, inną miejscowość, inny kraj? A może wpadniecie w euforię lub będziecie "zdołowani" aktualnymi informacjami? Chociaż wszyscy mamy świadomość, że za tydzień, za dwa dni, a nawet jutro może być już "pogodowo" zupełnie inaczej
.
Jeżeli kogoś uraziłem, to szczerze przepraszam
PS.
Znam parę osób, które w tym roku strasznie sę "nakręcały" wyjazdem do Chorwacji. "Świetna pogoda gwarantowana, ciepłe morze, patelnia, lampa itp...
. Wyszło tak "pół na pół". I wtedy do nich dotarło, że Chorwacja to nie Karaiby. To zwykły kraj leżący na południu Europy. I to nawet nie najdalej na południu. Nie ma sensu się nakręcać i martwić "na zapas". Wystarczy jechać. Będziecie zadowoleni
.
Na 14 moich pobytów miałem troszkę dni wietrznych i deszczowych, ale i tak nie zamieniłbym tego na Międzyzdroje (bez urazy
)