Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 08.08.2014 19:01

A wogle to przestańcie wysyłać ludzi nad Bałtyk bo tam nie ma gdzie szpilki już wsadzić. Wszystko zajęte ... Znajomi szukają od 3 dni dla 10 osób na wekend za tydzień, od Zatoki Gdańskiej do Łeby i nic ... nawet o pogodę nikt nie pyta :D
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 08.08.2014 19:04

Bo Donaldinio zrobił reklamę darmowymi autostradami. To i ludziska walą na wybrzeże :)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 08.08.2014 19:52

hmm, pogoda na Bałkanach w tym roku to po prostu odstępstwo od norm wieloletnich. Mam nadzieję, że to jest jednak jednorazowy wybryk natury, a nie skutek efektu cieplernianego :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 08.08.2014 20:47

majeczka napisał(a):hmm, pogoda na Bałkanach w tym roku to po prostu odstępstwo od norm wieloletnich. Mam nadzieję, że to jest jednak jednorazowy wybryk natury, a nie skutek efektu cieplernianego :D

Jestem w Chorwacji trzeci raz z rzędu i żadnego odstępstwa nie zauważyłem. Jak upalnie było w poprzednich latach tak jest i teraz. :)
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 08.08.2014 21:22

Widać że ulewy pustoszą nie tylko południe Polski http://wiadomosci.onet.pl/swiat/powodzi ... wine/en8rp
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 08.08.2014 21:30

No ja w tym roku chyba już 11 raz w Cro.
Tak fatalnej pogody w mojej karierze chorwackiej jeszcze nie miałam.
Co nie znaczy, że urlop nieudany.
Wręcz przeciwnie :mrgreen:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 08.08.2014 21:31

jara napisał(a):Jestem w Chorwacji trzeci raz z rzędu i żadnego odstępstwa nie zauważyłem. Jak upalnie było w poprzednich latach tak jest i teraz. :)

:D cóż, ja jestem trzynasty rok z rzędu w Cro, a skromnie ujmując również żadnych odstępstw od normy wcześniej nie było :D Jest upalnie, ale to niestety nie Chorwacja z uprzednich lat :D

Nie zmienia to faktu, że wróciliśmy zadowoleni, wypoczęci, wypływani, zrelaksowani i mega fuuuuul opaleni :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.08.2014 21:36

Śmieszne te teksty o zmianie klimatu po jednym chłodniejszym lecie :)
alalat
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) alalat » 08.08.2014 21:40

Ludzie pogoda w Cro jest wręcz perfekcyjna:-) jesteśmy tu juz
6 dni i na nią nie mogę narzekać !!!!!! Słońce święci tak,ze mogła
bym tu zamieszkać, jest cudownie. Jedynie można prosić naszych rodaków o kiecej kultury bo z innymi, człowiek się dogadać nawet
jak nie zna języka :-P przyjezdzajcie bo naprawdę warto... A pisze z okolic Trogiru.
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 08.08.2014 22:21

Bocian napisał(a):Każdy więc wpis który odbiega od podania aktualnej pogody w jakimś miejscu należy uznać za OT i kasować. :)
Mnie śmieszą tylko wpisy niezadowolonych którzy 20 razy pod rząd chodzili nad naszym morzem w polarach latem a tu w przypadku słabszej (nie całkiem złej) pogody, narzekają i zarzekają się, ze już nigdy do Cro nie wrócą :) Trzymam za słowo i mam nadzieję, że to spełnią :)

Brawo , w pełni się zgadzam. Wczoraj słyszałem jak jedni znajomi wrócili z Chorwacji (pierwszy raz) fakt trafili na fatalną pogodę i stwierdzili "nigdy w życiu do Cro itp." to tak jakby ktoś przyjechał do mnie w Beskidy wyszedł np. na Rysianke w dzień deszczowy i powiedział nigdy w Beskidy. Szkoda gadać, dobrze że choć sport i pogoda jest nieprzewidywalna.
Nomen omen sorry za OT :D
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 09.08.2014 06:33

Witam!
Jestem na wyspie Šolta. Pogoda cudowna, chociaż pierwsze dwa dni wiało i straszyło chmurami z lądu. Z balkonu dwa dni pod rząd obserwowaliśmy burzę nad Splitem. Od wczoraj również na lądzie jest ok.
MirekM
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MirekM » 09.08.2014 07:12

Jestem już trzeci dzień na Peljesac. Pogoda piękna, a woda jak na Chorwację bardzo ciepła (26,2) mierzone przedwczoraj ok 18:00.
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 09.08.2014 07:39

Tu w Žaborić od tygodnia upały,choć w niedzielę była okazja burzę fotografować lecz nie za długo :)
Odnoszę jakieś wrażanie,że tu na riwierze Šibenik jest jakaś rozdzielnia chmur na ten rejon ;)
alewe77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) alewe77 » 09.08.2014 07:43

Zaostrog - cudna Chorwacka lampa. 9 rano a ja już wiem, że będzie " piekielko" .
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 09.08.2014 08:01

Brist...kolejny upalny dzień, jak miło...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 146
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone