mars30 napisał(a):Witam
Dla wszystkich pesymistów, mam propozycję wyjazdu nad polskie morze.
Pogoda pewna 30 stopni, morze 17-18 stopni ( było nawet 8 stopni we Władysławowie), a w morzu atrakcje typu "sinica" i zakaz kąpieli.
Ceny apartamentów podobne do Cro a nawet droższe i wydatki dzienne około 150-200zl.
Zaoszczędzicie na paliwie 500zł.
Więc nikt Mnie nie namówi na Polskie wakacje (chociaż jest pięknie), i tak wolę Cro chociażby z taką pogodą jak w tym roku.
Byłem na Korculii od 20.07- 3.08.2014 i nawet jak padało bez problemu można się było kąpać.
I proszę dajcie spokój z tymi narzekaniami bo nie ma na co.
Wolę Cro !!!!!!!!!!!!!!!!!!
maniust napisał(a):waldi-ia napisał(a):Jaka jest dziś pogoda w CRO ?
Jaja se z nas robisz? Livecamcroatia i se zobacz.
baunty napisał(a):mars30 napisał(a):Witam
Dla wszystkich pesymistów, mam propozycję wyjazdu nad polskie morze.
Pogoda pewna 30 stopni, morze 17-18 stopni ( było nawet 8 stopni we Władysławowie), a w morzu atrakcje typu "sinica" i zakaz kąpieli.
Ceny apartamentów podobne do Cro a nawet droższe i wydatki dzienne około 150-200zl.
Zaoszczędzicie na paliwie 500zł.
Więc nikt Mnie nie namówi na Polskie wakacje (chociaż jest pięknie), i tak wolę Cro chociażby z taką pogodą jak w tym roku.
Byłem na Korculii od 20.07- 3.08.2014 i nawet jak padało bez problemu można się było kąpać.
I proszę dajcie spokój z tymi narzekaniami bo nie ma na co.
Wolę Cro !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Adriatyk a Bałtyk - co ma piernik do wiatraka?
baunty napisał(a):Wątek z informacyjnego przemienił się w dywagacyjny ..... niestety.
Ewenementem też jest wysyłanie ludzi ad Bałtyk (jeśli pogoda w Cro w tym roku im nie dopisała) - może naprawdę pójść dalej i wysyłać ich np nad morze Ochockie.
Pominę już opisy pogody, które mijają się z rzeczywistością (kilka postów wyżej w cytacie).
Porady typu "dało się plażować" "dało się pospacerować" ......nie wszyscy plażują i spacerują, część ludzi spędza ten czas pływając po Adriatyku I DLA TYCH ta pogoda jest znacznym utrudnieniem.
Np powrót 50 km ribem po morzu (z burzą w tle) jest dość "słodkim" przeżyciem , a miałem pecha, że dwukrotnie tak płynąłem.
"Aktualna pogoda w Chorwacji" to nie poradnik "jak mam spędzić czas na wakacjach mimo wyjątkowo niestabilnej aury", a raczej opis tego jaką tę aurę mamy (ale jak już wspomniałem i tu są dziwne rozbieżności) .....bo wakacje każdy spędza w inny sposób, a info o pogodzie - i obecnych odchyleniach od normy - może komuś pomóc w zaplanowaniu wakacji....ale zapewne nie unikniemy kolejnych postów "wysyłających nad Bałtyk".
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Generalnie smutne, że ten właśnie najbardziej bezsensowny wątek jest najlepiej kręcącym się tematem na forum...
gusia-s napisał(a):golibroda napisał(a):Dokładnie.
Co prawda w zeszłym roku miałem te 15 dni mitycznej "żarówy". W tym roku oceniam moją pogodę na 4+
Na 18 dni jeden dzień i jedno przedpołudnie zmarnowane.
To przedpołudnie zmarnowałem na zdjęcia "z jajem" na pustej plaży. Były grzmoty i solidna ulewa
Oj Piotrze - byliśmy w tym samym czasie, tych kiepskich dni było jednak więcej, może akurat w "te" dni jeździłeś gdzieś poza Orebic i tam była inna pogoda.