Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bieder1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bieder1 » 08.08.2014 13:05

Podejdźcie optymistycznie. Był rok w Turcji że lampa była ale w pakiecie też trzęsienie ziemi. Znam takich że po tym do końca wakacji spać nie mogli. A wy tu na deszczyk narzekacie hehe
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 08.08.2014 13:31

Jaka jest dziś pogoda w CRO ?
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 08.08.2014 13:35

mars30 napisał(a):Witam
Dla wszystkich pesymistów, mam propozycję wyjazdu nad polskie morze.
Pogoda pewna 30 stopni, morze 17-18 stopni ( było nawet 8 stopni we Władysławowie), a w morzu atrakcje typu "sinica" i zakaz kąpieli.
Ceny apartamentów podobne do Cro a nawet droższe i wydatki dzienne około 150-200zl.
Zaoszczędzicie na paliwie 500zł.
Więc nikt Mnie nie namówi na Polskie wakacje (chociaż jest pięknie), i tak wolę Cro chociażby z taką pogodą jak w tym roku.
Byłem na Korculii od 20.07- 3.08.2014 i nawet jak padało bez problemu można się było kąpać.
I proszę dajcie spokój z tymi narzekaniami bo nie ma na co.
Wolę Cro !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adriatyk a Bałtyk - co ma piernik do wiatraka?
vim
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) vim » 08.08.2014 13:38

Witam wszystkich na forum
7 DDW - Hvar - liczę na "lampę" - co najmniej przez 10 dni, potem może padać

pozdrawiam tych co przemokli "latoś"......... :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 08.08.2014 14:07

waldi-ia napisał(a):Jaka jest dziś pogoda w CRO ?

Jaja se z nas robisz? Livecamcroatia i se zobacz.
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 08.08.2014 14:35

maniust napisał(a):
waldi-ia napisał(a):Jaka jest dziś pogoda w CRO ?

Jaja se z nas robisz? Livecamcroatia i se zobacz.

Nie robię sobie jaj, męczy mnie ta dyskusja o niczym. tytuł wątku brzmi " Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? ", a nie gorzkie żale .
I tyle w temacie. :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.08.2014 14:37

baunty napisał(a):
mars30 napisał(a):Witam
Dla wszystkich pesymistów, mam propozycję wyjazdu nad polskie morze.
Pogoda pewna 30 stopni, morze 17-18 stopni ( było nawet 8 stopni we Władysławowie), a w morzu atrakcje typu "sinica" i zakaz kąpieli.
Ceny apartamentów podobne do Cro a nawet droższe i wydatki dzienne około 150-200zl.
Zaoszczędzicie na paliwie 500zł.
Więc nikt Mnie nie namówi na Polskie wakacje (chociaż jest pięknie), i tak wolę Cro chociażby z taką pogodą jak w tym roku.
Byłem na Korculii od 20.07- 3.08.2014 i nawet jak padało bez problemu można się było kąpać.
I proszę dajcie spokój z tymi narzekaniami bo nie ma na co.
Wolę Cro !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adriatyk a Bałtyk - co ma piernik do wiatraka?

Na prawie każdym wątku ta sama rozkminka :)
Też jestem ciekawa co ma piernik do wiatraka oprócz mąki ? :)
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 08.08.2014 16:23

Wątek z informacyjnego przemienił się w dywagacyjny :mrgreen: ..... niestety.
Ewenementem też jest wysyłanie ludzi ad Bałtyk (jeśli pogoda w Cro w tym roku im nie dopisała) - może naprawdę pójść dalej i wysyłać ich np nad morze Ochockie.
Pominę już opisy pogody, które mijają się z rzeczywistością (kilka postów wyżej w cytacie).
Porady typu "dało się plażować" "dało się pospacerować" ......nie wszyscy plażują i spacerują, część ludzi spędza ten czas pływając po Adriatyku I DLA TYCH ta pogoda jest znacznym utrudnieniem.
Np powrót 50 km ribem po morzu (z burzą w tle) jest dość "słodkim" przeżyciem , a miałem pecha, że dwukrotnie tak płynąłem.

"Aktualna pogoda w Chorwacji" to nie poradnik "jak mam spędzić czas na wakacjach mimo wyjątkowo niestabilnej aury", a raczej opis tego jaką tę aurę mamy (ale jak już wspomniałem i tu są dziwne rozbieżności) .....bo wakacje każdy spędza w inny sposób, a info o pogodzie - i obecnych odchyleniach od normy - może komuś pomóc w zaplanowaniu wakacji....ale zapewne nie unikniemy kolejnych postów "wysyłających nad Bałtyk".
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.08.2014 17:00

Każdy więc wpis który odbiega od podania aktualnej pogody w jakimś miejscu należy uznać za OT i kasować. :)
Mnie śmieszą tylko wpisy niezadowolonych którzy 20 razy pod rząd chodzili nad naszym morzem w polarach latem a tu w przypadku słabszej (nie całkiem złej) pogody, narzekają i zarzekają się, ze już nigdy do Cro nie wrócą :) Trzymam za słowo i mam nadzieję, że to spełnią :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 08.08.2014 17:06

W Nemirze słońce od poniedziałku.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.08.2014 17:08

jara napisał(a):W Nemirze słońce od poniedziałku.

A kogo obchodzi, że od poniedziałku? :) Teraz jaka jest!!!!!!!!!!!!!!!!! :oczko_usmiech:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 08.08.2014 17:12

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):W Nemirze słońce od poniedziałku.

A kogo obchodzi, że od poniedziałku? :) Teraz jaka jest!!!!!!!!!!!!!!!!! :oczko_usmiech:

Taka jak od poniedziałku. Słońce, że aż kuboty parzą :mrgreen:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 08.08.2014 17:19

baunty napisał(a):Wątek z informacyjnego przemienił się w dywagacyjny :mrgreen: ..... niestety.
Ewenementem też jest wysyłanie ludzi ad Bałtyk (jeśli pogoda w Cro w tym roku im nie dopisała) - może naprawdę pójść dalej i wysyłać ich np nad morze Ochockie.
Pominę już opisy pogody, które mijają się z rzeczywistością (kilka postów wyżej w cytacie).
Porady typu "dało się plażować" "dało się pospacerować" ......nie wszyscy plażują i spacerują, część ludzi spędza ten czas pływając po Adriatyku I DLA TYCH ta pogoda jest znacznym utrudnieniem.
Np powrót 50 km ribem po morzu (z burzą w tle) jest dość "słodkim" przeżyciem , a miałem pecha, że dwukrotnie tak płynąłem.

"Aktualna pogoda w Chorwacji" to nie poradnik "jak mam spędzić czas na wakacjach mimo wyjątkowo niestabilnej aury", a raczej opis tego jaką tę aurę mamy (ale jak już wspomniałem i tu są dziwne rozbieżności) .....bo wakacje każdy spędza w inny sposób, a info o pogodzie - i obecnych odchyleniach od normy - może komuś pomóc w zaplanowaniu wakacji....ale zapewne nie unikniemy kolejnych postów "wysyłających nad Bałtyk".

Krótko mówiąc cały ten wątek jest bez sensu, ponieważ wystarczy spojrzeć na stronę DHMZ.....
Żeglarzom chyba najmniej zależy na opinii Kowalskiej wypoczywającej w jakiejś dziurze na Makarskiej riwierze... A jeśli tak, to z takimi żeglarzami ja nawet do kajaka bym nie wsiadła...
Generalnie smutne, że ten właśnie najbardziej bezsensowny wątek jest najlepiej kręcącym się tematem na forum...
Ostatnio edytowano 08.08.2014 17:23 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.08.2014 17:21

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Generalnie smutne, że ten właśnie najbardziej bezsensowny wątek jest najlepiej kręcącym się tematem na forum...

Nareszcie ktoś przebił objazd słoweńskiej autostrady i wątki pod tytułem Dlaczego tak drogo i Jak mało wydałem :)
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 08.08.2014 17:22

gusia-s napisał(a):
golibroda napisał(a):Dokładnie.

Co prawda w zeszłym roku miałem te 15 dni mitycznej "żarówy". W tym roku oceniam moją pogodę na 4+
Na 18 dni jeden dzień i jedno przedpołudnie zmarnowane.

To przedpołudnie zmarnowałem na zdjęcia "z jajem" na pustej plaży. Były grzmoty i solidna ulewa :!:

Oj Piotrze - byliśmy w tym samym czasie, tych kiepskich dni było jednak więcej, może akurat w "te" dni jeździłeś gdzieś poza Orebic i tam była inna pogoda.

To ja musiałem mieć duże szczęście, ponieważ podczas dni deszczowo-pochmurnych (a porównałem Twoje daty z moimi zdjęciami) byłem poza Orebicem. Były to całodniowe wypady do Dubrownika, Czarnogóry i Albanii.

Także trzydniowy powrót przez Wenecję do Polski był upalny, aż za bardzo upalny.

Podczas wycieczek i powrotu przez Włochy także spotkał mnie południowy skwar, czyste niebo i piękne słońce. Moje dni plażowe były również bez zastrzeżeń.

Natomiast nie napisałem nigdzie, że miałem 18 dni (minus półtora) żarówki w Orebicu, oceniłem "moją pogodę podczas całego urlopu" :mrgreen:

Konkludując - musiałem mieć szczęście, jadąc tam gdzie było słońce :oczko_usmiech:

Pozdrawiam serdecznie :papa:

P.S.
A ja tam wydałem bardzo dużo kasy :mrgreen: , jeździłem objazdami :oczko_usmiech: , spaliłem się na maxa :oops: i tak jak w zeszłym roku jestem bardzo zadowolony z wyjazdu :D

Zachowam wspaniałe wspomnienia i tony zdjęć z pięknych miejsc ... oraz nadzieję na równie udany urlop w ciepłych krajach w przyszłym roku :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 145
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone