Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kor_nick
Cromaniak
Re: początek czerwca czy jest szansa na poprawę ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 12.06.2013 22:23

do tych co są niepewni pogody - jeszcze zatęsknicie za deszczem :)
bouli1978
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bouli1978 » 12.06.2013 22:27

kor_nick napisał(a):do tych co są niepewni pogody - jeszcze zatęsknicie za deszczem :)

mam nadzieje :hut:
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 12.06.2013 23:20

lukasz22i napisał(a):
KarolaHr napisał(a):Słuchajcie, ja mam wieeelkie obawy co do pogody od 22 czerwca. Jakoś nie widzi mi się jechanie taki kawał i zastanie deszczu, burz i innych kwiatków...Mamy już z mężem takie plany, że w dniu wyjazdy jak prognozy będą marne to rezygnujemy i szukamy last minute...

Ja bym przełożył...sam przełożyłem. Wg. pierwszego planu byłbym już w Breli a tam klimat wiosenny ;) a nie tego szukamy. Skoro jedziemy 1500km to liczymy na 30st.C i jak najwięcej słońca, póki co próżno tego szukać w Cro w czerwcu.

Z uporem maniaka szukasz wszędzie słuszności swojej decyzji - jak widać wszystko w CRO od kilku dni wróciło do normy, więc miałbyś udany urlop - z tego co wiem rzadko kiedy na początku czerwca jest po 30 stopni a woda 26 - Ale dobrze przyznam Ci rację - super że przełożyłeś wyjazd, a w zasadzie jak sam wspomniałeś gdzieś wcześniej nie Ty tylko Twoja żona... Pozdrawiam
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 12.06.2013 23:21

Daimer napisał(a):Jade za tydzień trzeci raz do Chorwacji ,w tym roku pogoda troszkę słabsza ,ale dlaczego tak szybko rezygnujecie trzeba wierzyc że będzie ok .Jak tak samo podchodzicie do życia to wam współczuje.
Do zobaczenia dla tych co jadą i nie patrzą na 40 c upały bo to nie jest najważniejsze. :papa:

Dobrze powiedziane :hut: Nawet jak nie będzie pogody jest co robić w CRO :wink:
hannah
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hannah » 13.06.2013 08:00

A my mamy pogodę jak na zawołanie.Jutro 21:00 wyruszamy do Kasteli zatem jak ktoś będzie w okolicach to na pewno nas pozna bo będziemy z naszą sunia brązowa z błękitnymi oczkami znak rozpoznawczy heheh.Pozdrowienia dla CRO-maniaków po trasie i może kogoś spotkamy na miejscu.
asik197
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) asik197 » 13.06.2013 13:07

z artykułu dotyczącego pogody na wp "Później upały przeniosą się w głąb kontynentu i sięgną także Polski. Niezwykle gorąco będzie w przyszłym tygodniu na Bałkanach, gdzie w bezlitosnym słońcu lokalni mieszkańcy odnotują temperatury powyżej 35 stopni, a w Bukareszcie może być nawet około 40 kresek. Ogromne ciepło z południa sięgnie naszego kraju, 35 stopni w przyszłym tygodniu nie powinno nikogo zaskoczyć, takie temperatury prognozują obecnie wszystkie modele pogodowe. "
Temcza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Temcza » 13.06.2013 13:30

Dziś, przyjechaliśmy na Istrię kamp Mareda 29 C , zero chmurki i wiatru i tak ma być przez 2 tygodnie:-))
Czyli pamiętajcie po 10.06 Cro jest na tak :-)Jest cudownie!!
Pozdrawiam wszystkich i tych po i przed:-)
Liz_fc
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liz_fc » 13.06.2013 16:02

Od 8 czerwca jestem w Mlini i ... jest super :) Pogoda wymarzona :) Jak jest troszkę (!) zachmurzone niebo jeździmy na wycieczki, jak jest słońce - plaża :D Dziś 30 stopni i dużo słoneczka :D Generalnie ciepluteńko, temperatura w dzień nie schodzi poniżej 24 stopni :) Moja 3 latka jest zachwycona, cały czas w wodzie :)
Przyjeżdżajcie wszyscy, którzy nie chcą pogody jak w Egipcie (po 40 stopni i patelnia), będą zadowoleni :D
MARTYNKA2001
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MARTYNKA2001 » 13.06.2013 18:34

To mnie trochę pocieszyliście z tą pogodą. Oczywiście nie braliśmy pod uwagę odwołania rezerwacji bo za długo czekamy na ten urlop (rezerwowaliśmy w styczniu, a wyjazd druga połowa lipca). Chorwacja jest piękna i jak pogoda nie dopisze to i tak jest co robić tzn. zwiedzać.
katipe
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) katipe » 14.06.2013 06:49

W Makarskiej po wietrznym wtorku i srodzie pogoda jak marzenie! Tylko woda chlodnawa, ale mysle ze z kazdym dniem bedzie lepiej.
Wczoraj bylismy w Dubrowniku - bylo meeega gorąco, na szczescie spacerujac po Starym Miescie bylo duzo cienia.
No i wczorajszy wieczor byl cudowny - naprawde cieply.
Dzisiaj rafting :-)
polko1982
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) polko1982 » 14.06.2013 08:28

Ja byłem tydzień w Umag ,właśnie wróciłem pogoda udana;)))
grek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grek » 14.06.2013 09:13

lukasz22i napisał(a):
KarolaHr napisał(a):Słuchajcie, ja mam wieeelkie obawy co do pogody od 22 czerwca. Jakoś nie widzi mi się jechanie taki kawał i zastanie deszczu, burz i innych kwiatków...Mamy już z mężem takie plany, że w dniu wyjazdy jak prognozy będą marne to rezygnujemy i szukamy last minute...

Ja bym przełożył...sam przełożyłem. Wg. pierwszego planu byłbym już w Breli a tam klimat wiosenny ;) a nie tego szukamy. Skoro jedziemy 1500km to liczymy na 30st.C i jak najwięcej słońca, póki co próżno tego szukać w Cro w czerwcu.

Na szczęście druga połowa czerwca będzie wymarzona. Dziwię się niektórym, że noszą się z zamiarem rezygnacji z wyjazdu jeśli temperatura nie przekroczy 30 stopni. Wczoraj w Katowicach było 26 stopni i nie szło wytrzymać.
Żeby się przypadkiem nie okazało, ze przez te upały w godzinach 12-16 trzeba bedzie siedzieć w pokoju/apartamencie i czekać jak sie nieco ochłodzi.

ps.Jadę w środę do Podgory (drugi wyjazd do Cro po 8 letniej przerwie)
ancia285
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ancia285 » 14.06.2013 10:55

polko1982 napisał(a):Ja byłem tydzień w Umag ,właśnie wróciłem pogoda udana;)))

polko1982 wysłałam ci priv ;) Jak masz chwilkę to odpisz proszę. Z góry dzięki
Liz_fc
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liz_fc » 14.06.2013 11:08

grek napisał(a):
lukasz22i napisał(a):

Na szczęście druga połowa czerwca będzie wymarzona. Dziwię się niektórym, że noszą się z zamiarem rezygnacji z wyjazdu jeśli temperatura nie przekroczy 30 stopni. Wczoraj w Katowicach było 26 stopni i nie szło wytrzymać.
Żeby się przypadkiem nie okazało, ze przez te upały w godzinach 12-16 trzeba bedzie siedzieć w pokoju/apartamencie i czekać jak sie nieco ochłodzi.

ps.Jadę w środę do Podgory (drugi wyjazd do Cro po 8 letniej przerwie)

NO i właśnie dziś tak jest. Trzeba przeczekać upały, a dopiero po 15 na plażę ;)
agus78
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus78 » 14.06.2013 13:29

W Sutivanie dzisiaj 28 w cieniu, na słońcu nie sposób wysiedziec a o wycieczkach czy zwiedzaniu można zapomnieć :) Zdecydowanie bardziej przyjazna była aura w tamtym tygodniu:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone