Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 31.07.2014 18:32

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):
bykman napisał(a):Według prognoz od dzisiaj przez najbliższy tydzień od Zadaru na poludnie CRO ma byc bardzo ładna pogoda.

Szkoda. Nie będzie na co narzekać.

Coś się wymyśli :mrgreen:
Myślę że być taka opcja. :lol:
awram_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) awram_ » 31.07.2014 23:19

Na Pagu (w Pagu) poprawa pogody, dzisiaj ciepło i bezdeszczowo. Taki stan ma się podobno utrzymać minimum przez najbliższy tydzień...szkoda, że my już jutro musimy stąd wyjeżdżać nieco wymarznięci i mokrzy.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA
Re: Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.08.2014 05:17

Stefaa napisał(a):co masz na myśli marna pogoda ? :(

wiesz w to lato również pogoda w ciemno

OT: zwykle codziennie obserwuję prognozę w kilku miejscach Chorwacji na smarcie i nie wygląda to najlepiej,
zachmurzenia i opady od czerwca, oczywiście jest również sporo słońca, ale ja także zaobserwowałem, że tego lata nie będzie pod względem pogody można porównać z innymi
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 01.08.2014 08:07

te kiero napisał(a):OT: zwykle codziennie obserwuję prognozę w kilku miejscach Chorwacji na smarcie i nie wygląda to najlepiej,
zachmurzenia i opady od czerwca, oczywiście jest również sporo słońca, ale ja także zaobserwowałem, że tego lata nie będzie pod względem pogody można porównać z innymi

I dokładnie tak jest.

Byłem jak zawsze na początku lipca i nie powiem, że pogoda była brzydka, ale nieporównywalna z tym, co obserwowałem w latach ubiegłych. Więcej chmur, wiatru, a noce chłodniejsze. A 13 lipca nad Dalmację przyszło takie załamanie pogody, że lało (nie padało) od 5 rano non-stop!

Mam nadzieję, że to tylko w tym roku takie anomalia!

Bo dla odmiany - w Polsce też anomalia - upały przez cały lipiec :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.08.2014 08:43

Anomalia pogodowe były już wcześniej :wink:

pogoda-w-chorwacji-t4234-120.html#p55797
vizila
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) vizila » 01.08.2014 08:56

Ja startuje 15.08 mam nadzieje, ze do tego czasu juz sie wypada :) licze na fajna pogode co wy na to jakie sa prognozy ?
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 01.08.2014 09:00

No proszę Cię...
Prognozy są jak trzy znane wszystkim prawdy...
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 01.08.2014 09:21

Wczoraj wróciłem z krótkiego tripu do Włoch i Budapesztu. Takiego deszczu jaki nas spotkał w Sloweni a wczoraj także w Czechach dawno nie widziałem. Wogole cały wyjazd był deszczowy choć w miarę ciepły...
Stefaa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stefaa » 01.08.2014 10:42

Ja nadal wierzę, że będzie słońce :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.08.2014 10:47

Stefaa napisał(a):Ja nadal wierzę, że będzie słońce :)

Ewangelia wg św. Jana (20, 24-29).
:lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.08.2014 10:49

Mam nadzieję, że tegoroczna pogoda zniechęci trochę osób do bezsensownych rezerwacji apartmanów na rok czy więcej w przód...
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 01.08.2014 10:52

Ja też mam taką nadzieję :twisted: :twisted: :twisted:
Stefaa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stefaa » 01.08.2014 13:49

wiele osób mysli, że informację które tu podajcie są nieprawidłowe.. no bo jak to Chorwacja i deszcz, zachmurzenie ? 8O

bacznie obserwuje prognozy, ale nawet deszcz nie zmieni moich planów, decyzja zapadła w tym roku kierunek najpiękniejsza plaża Europy- Brela :)
WIOLAB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WIOLAB » 01.08.2014 14:08

Stefaa napisał(a):wiele osób mysli, że informację które tu podajcie są nieprawidłowe.. no bo jak to Chorwacja i deszcz, zachmurzenie ? 8O

bacznie obserwuje prognozy, ale nawet deszcz nie zmieni moich planów, decyzja zapadła w tym roku kierunek najpiękniejsza plaża Europy- Brela :)

Nigdy nie wiadomo jak się pogoda ukształtuje, a może jutro będzie już słonecznie?
Trzeba mieć nadzieję, przecież to Chorwacja :D

Ja byłam w VII i na 11 dni pobytu jeden był deszczowy, drugi do połowy i raz pochmurno ale bardzo ciepło, więc nie najgorzej. Patrząc na kamerki od przyjazdu jest mniej ciekawie ;)
http://www.livecamcroatia.com/kamere/sp ... eb-kamera/

Raz miałam gorszą pogodę w Cro w Poreću w 2001r. na 7 dni pobytu jeden słoneczny :lol:

Chorwację uwielbiam, ale nie jestem zwolenniczką fanatycznego gadania, że pomimo, że wieje, pada, burze na całego to i tak jest super. Można przecież i tak się kąpać i zwiedzać ... szczególnie z dziećmi :?: .

Życzę wszystkim pogody i mnóstwa słońca :papa:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 01.08.2014 14:48

Raul73 napisał(a):Byłem jak zawsze na początku lipca i nie powiem, że pogoda była brzydka, ale nieporównywalna z tym, co obserwowałem w latach ubiegłych. Więcej chmur, wiatru, a noce chłodniejsze. A 13 lipca nad Dalmację przyszło takie załamanie pogody, że lało (nie padało) od 5 rano non-stop!
Mam nadzieję, że to tylko w tym roku takie anomalia!

Zależy gdzie w Dalmacji.. to dość duży region i nie wszędzie pogoda jest taka sama...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 134
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone