borsalino4 napisał(a):Baśka na KRK słońce. od dziś nadają upały; pięknie tu ...
jadę 1 września do Baśki zostaw dla mnie pogodę
borsalino4 napisał(a):Baśka na KRK słońce. od dziś nadają upały; pięknie tu ...
Majdan72 napisał(a):Lechoo napisał(a):Czyli jak narazie druga połowa czerwca wygrała pogodowo z lipcem Ciekawe co przyniesie sierpień. Mogłaby pogoda z PL przenieść się do Cro bo już męczy ))
Zapakowałem słońce do bagażnika i w piątek melduję się w Duće
przemek1259 napisał(a):Wróciłem dziś z 10-dniowego pobytu ... Nie polecam wyjazdu na razie. Dokładnie co drugi dzień cały czas leje i ogromne burze... Rozmawiałem z właścicielem to mówił, że od 40 lat nie widział czegoś takiego jak teraz co się dzieje. W dubrovniku złapała nas taka burza że miasto dosłownie stanęło, rzeka drogą płynęła... Jak wracałem z Chorwacji jakieś tornado przeszło, całe lasy połamane drzewa, linki energetyczne, rzeka wylała na drogę... Aż strach było jechać żeby nie dostać jakąś gałęzią w auto... Całym autem aż ruszało. Jakaś masakra totalna... Troje znajomych jest w innych miejscowościach i u nich to samo...
golibroda napisał(a):W Orebic rano chmurki, a potem żarówa z ładnymi chmurami na niebie.
Nie wiem skąd ten lament bo u mnie na 16 dni jeden padający, jeden przed południem, jeden pochmurny, a reszta bardzo dobra pogoda. I dni z upałem i dni chłodniejsze ale temperatury pomiędzy 25-30 stopni w cieniu.
A stolica wczoraj zalana ok 15. Pokazywali w lokalnym dzienniku. U nich to rzadkość, to tragedia
Południe kraju bardzo ładne choć nie idealne ... pakujcie manele i w drogę. Zawsze w gorszą pogodę można zrobić sobie wycieczkę