Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
victoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) victoo » 30.07.2014 18:04

Zawsze mnie śmieszyły opinie, że Chorwacja to pewna pogoda. 5-6 lat temu spędziłem pierwszy tydzień września w ciepłych polarach i z parasolem nad głową. Nawet stopy nie zamoczyłem w Adriatyku. Lało, wiało i 15 stopni. Byłem na najbardziej słonecznej wyspie, na Hvarze :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.07.2014 18:15

Pogoda jest zawsze. Tylko zależy jaka. :smo:
Jozzy22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozzy22 » 30.07.2014 18:27

mieszacz napisał(a):W Zadarze pada,co z tego że morze ciepłe,skoro nie ma słońca.

A w Dubrowniku od samego rana grzało niemiłosiernie.Gdy wieczorem wróciliśmy do Stanići to był wiatr na wzór naszego halnego.Jeszcze dziś do wczesnego popołudnia się utrzymywał,a wraz z nim sztorm dosyć spory bo troche plaży nam woda zabrała
DaJaRa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) DaJaRa » 30.07.2014 18:30

Ludzie 8O
Siedzę i czytam o pogodzie w Chorwacji i jestem "przerażona" :wink: :wink:
Przed wyjazdem czytaliśmy, co dzieje się w Chorwacji, gdyż obawialiśmy się niepogody. Wszyscy narzekali i płakali na deszcze.
Natomiast właśnie wróciłam stamtąd i nie miałam powodu do narzekania. Na 20 dni pobytu tylko jeden dzień burzowy i trzy razy trochę pokropiło. Deszcz nie zaszkodził, bo można było odpocząć od upału. Z rozmów z właścicielami wiemy, że tegoroczna pogoda jest rzeczywiście nietypowa, ale nie mieliśmy powodu do marudzenia. Mówili również, że wkoło pada, a u nich akurat nie pada. (cieszyli się, że goście nie rezygnują z pobytu u nich).
Byliśmy na Korculi i na Peljeszacu.
Zarówno w drodze do Chorwacji padał deszcz, jak i w drodze powrotnej (ale tylko pół godziny koło Sv. Rok), ale tak mamy już od pięciu lat.
Wszystkim przebywającym aktualnie w Chorwacji życzę takiej pogody, jaką my mieliśmy. :hut:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 30.07.2014 18:36

Na Korculi dzisiaj przedziwna aura, do godziny 14.00 niesamowicie wysokie fale, pochmurno, wietrznie, etc. Wróciliśmy z Żitnej i musieliśmy z Jadrana wyciągnąć ponton, zbliżał się sztorm, jak twierdzili nasi gospodarze. Po 14.00 wyszło słońce i typowy smażing, plażing. O pływaniu niestety nie było mowy, fale nadal bardzo wysokie i długie. Teraz spadło nawet kilka kropelek deszczu :D

p.s. damy radę, najważniejsze, że humory dopisują

pozdrawiam :D
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 30.07.2014 18:40

Majeczka - i tak trzymać ;) Wypocznijcie ;)
tami72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tami72 » 30.07.2014 18:58

Tu mozna troche poczytac o dzisiejszej pogodzie:
www.vecernji.hr/hrvatska/ciklona-melisa ... avu-953157
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 30.07.2014 19:32

Czyli jak narazie druga połowa czerwca wygrała pogodowo z lipcem ;) Ciekawe co przyniesie sierpień. Mogłaby pogoda z PL przenieść się do Cro bo już męczy :)))
Mikusiowa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikusiowa » 30.07.2014 19:56

Lechoo napisał(a):Czyli jak narazie druga połowa czerwca wygrała pogodowo z lipcem ;) Ciekawe co przyniesie sierpień. Mogłaby pogoda z PL przenieść się do Cro bo już męczy :)))

wybacz, ale po części się nie zgodzę
nasz pobyt od 30.06 do 10.07 - ani jednego dnia złej pogody, deszcz 2 razy ale tylko w nocy, widziałam tylko takie niebo:
Obrazek

ale ja to w ogóle jestem zachwycona, to był nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji, a już planujemy następny :)
miras_sg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) miras_sg » 30.07.2014 20:25

Jak w lipcu chmury się wykręciły to w sierpniu będzie lampa !!!
Marta123456
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marta123456 » 30.07.2014 20:51

My jesteśmy od poniedziałku w Omisiu. Jak jechaliśmy przez Słowację , Węgry i Chorwację byłam załamana, trzeci raz w Cro i tak lało że wycieraczki ledwie nadążały, ale jak wjechaliśmy do Splitu pokazał się zupełnie inny świat. Wtorek spędziliśmy na plaży mimo że trochę się chmurzyło, wróciłam opalona. Dzisiaj z racji że gorsza pogoda pojechaliśmy do Mostaru. Po drodze lało i wiało, ale jak wjechaliśmy do miasta to zrobiła się pogoda. Zwiedziliśmy Stary Most i Meczet i rozsiedliśmy się w świetnej knajpce kosztując regionalnej kuchni, ceny dużo niższe niż w Chorwacji. Kiedy wyszliśmy padało jak z cebra ale bardzo ciepły deszcz. Kiedy wyjechaliśmy z miasta przestało padać i w Omisiu też już nie padało . Teraz wieczór trochę chłodny jak na Chorwację. Jutro też ma być podobnie, ale od piątku już upały. Jak dla nas pogoda w tym roku jest wystarczająca, bo dwa lata temu kiedy przyjechaliśmy pierwszy raz, mieliśmy 40 C .
loyd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) loyd » 30.07.2014 21:30

Pogoda słaba bo ja w tym roku musiałem nad Bałtykiem siedzieć. Za rok już uderzam do cro, wiec pogoda bedzie :):):)
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 30.07.2014 22:15

miras_sg napisał(a):Jak w lipcu chmury się wykręciły to w sierpniu będzie lampa !!!

oj będzie. zaczną się narzekania w drugą stronę. ZA GORĄCO.
Majdan72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majdan72 » 30.07.2014 22:43

Lechoo napisał(a):Czyli jak narazie druga połowa czerwca wygrała pogodowo z lipcem ;) Ciekawe co przyniesie sierpień. Mogłaby pogoda z PL przenieść się do Cro bo już męczy :)))

Zapakowałem słońce do bagażnika i w piątek melduję się w Duće :wink: :papa:
Andrzej3777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej3777 » 30.07.2014 23:00

Byłem w cro od 20 do 28 lipca i muszę z bólem przyznac pogoda najgorsza jaką miałem od lat dzień bez deszczu i chmur chyba może jeden sie zdarzył.Chłodne nietypowe wieczory,przed wyjazdem do cro u nas w polsce lampa i jak wróciłem do kraju z powrotem lampa i aż parne wieczory i noce.Zupełna odwrotnośc poprzednich lat 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 131
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone