Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maci78
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maci78 » 23.07.2014 14:03

edo napisał(a):i gdzie jest to globalne ocieplenie :wink:

w Polsce :)
Mona_M
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mona_M » 23.07.2014 14:08

W niedzielę w Polsce dziecko mi się przegrzało. No to jedziemy do Cro się schłodzić :lol:
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 23.07.2014 14:32

W Szczawnicy dziś chorwacka pogoda - ochłodziło się i słońca jakoś nie widać.
redaktorm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) redaktorm » 23.07.2014 15:08

awram_ napisał(a):Wszystkich PAGowiczów przestrzegam- nie macie nic zarezerwowanego, to nie jedźcie. Straszne zachmurzenie, co jakiś czas opady, woda zimna... oby to było tylko kilka dni.

Z całym szacunkiem, ale jeśli uważasz, że zachmurzenie na przemian ze słońcem i temperatura w tej chwili na Pagu to ok. 28 stopni jest powodem dla którego nie warto tu przyjeźdżać to ja nie mam pytań. Chyba zapomniałeś jak od minionego wtorku do niedzieli było tu tak gorąco, że nic tylko plażolwać od rano do wieczora. kilka dni mniejszej ilości słońca nikomu źle nie zrobiło. Cieszmy się, że nie ma tu polskich przypadków letniej pogody czyli deszcz i jakies 12 stopni. Tu mamy przelotne opdady (momentami ulewne) i ok. 25-28 stopni. Ja już niestety jutro wyjeżdżam po 11 dniach i złego słowa o pogodzie w tym roku nie powiem, bo jestem mega zadowolony :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2014 15:13

W Srimie też pogoda zmienna, dziś rano prażyło słoneczko, w południe lało, ale na szczęście znowu słoneczko wychodzi. Tak, że nie jest źle, a nawet jest b.dobrze, jesteśmy od 14. 07. i zdążyliśmy się opalić, a burza z grzmotami w nocy wygląda zaje...fajnie!
Puzzle
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle » 23.07.2014 15:49

Ale widzę, że na najbliższe dni prognoza pogody jest całkiem fajna, przynajmniej Zadar i Split. Byliśmy w zeszłym roku w lipcu, a trzy lata temu w sierpniu w Chorwacji i nawet bym nie przypuszczała, ze może być taka kiepska pogoda, wtedy (Istria, Krk, Rab, Zadar) była super pogoda, nie ukrywam, że w tym roku liczyłam na to samo... a tu.. deszcze.. z racji, że prowadzimy życie campingowe stanowi to jednak problem :( Dla mnie jednak wymarzona pogoda to oprócz ciepełka praktycznie non stop lampa i bez deszczu, ew. w nocy, mam nadzieję, że może chociaż w sierpniu pogoda się wyklaruje, strasznie się już nastawiłam w tym roku też na Chorwację i nie chciałabym szukać innego miejsca urlopowego ech
RobSoft
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobSoft » 23.07.2014 15:58

Właśnie siedzę na tarasie w Okrugu Gorym na Ciovo k/Trogiru. Ciepło, około 30 stopni, lekki wiatr, pełne słońce. Pogoda w tym rejonie ma się utrzymać do soboty na podobnym poziomie. Pozdrawiam wszystkich Cromaniakow.
edekstary
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edekstary » 23.07.2014 17:53

W Crikvenicy środa do niedzieli było słonecznie. Poniedziałek i wtorek - masakra - deszcz, deszcz i jeszcze raz deszcz...
Dzisiaj rano pochmurno, kropiło, po 12:30 dopiero się pogoda rozpogodziła i można było się poopalać:)
kubelek1974
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubelek1974 » 23.07.2014 18:25

Bol Brac deszcz:). Rano bylo w sumie ok ale teraz leje. W sumie to juz nie ma co pisac o pogodzie w Chorwacji:). W tym roku deszczu sporo ale w sumie jest OK bo w koncu to urlop a nie narzekanie:). Dzis nie grillujemy tylko grill w bolskiej Konobie:). Gdzie jest teraz slonce?:)
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 23.07.2014 18:39

W Podgorze świeci słoneczko, z rana było słonecznie, po południu zachmurzylo sie i pokropoilo, od ok. 15 słonecznie i goraco ok. 17 znowu zachmurzenie pare kropel deszczu teraz świeci słońce :D
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 23.07.2014 18:47

kubelek1974 napisał(a):Bol Brac deszcz:). Rano bylo w sumie ok ale teraz leje. W sumie to juz nie ma co pisac o pogodzie w Chorwacji:). W tym roku deszczu sporo ale w sumie jest OK bo w koncu to urlop a nie narzekanie:). Dzis nie grillujemy tylko grill w bolskiej Konobie:). Gdzie jest teraz slonce?:)

Po sąsiedzku, na Hvarze.. cały dzień...
pat-trick
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pat-trick » 23.07.2014 19:00

(Okolice Trogiru) Jeżeli chodzi o pogodę, to dla mnie w tym roku porażka. Dziś 12 dzień pobytu z czego może 5 bez opadów. Do tego jeszcze 3 dni kiedy kilka godzin padało i grzmiało ale późnym popołudniem można było, przy promieniach słońca, pójść na plażę. Kiedyś przeżyłem takie wczasy nad Bałtykiem. Myślałem, że w Chorwacji to niemożliwe. A jednak :evil:
wieza
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wieza » 23.07.2014 19:45

Pat-tric - Nie załamuj mnie bo my za 2 tygodnie tam jedziemy...
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 23.07.2014 20:27

Niedobrze, w tym roku poleciłem paru osobom Chorwację jako wakacyjny cel, z hasłem, że to "kraj słońca i ciepłego morza". A teraz czuję, że - po powrocie - mogę stracić tych znajomych :) Czerwiec deszczowy, lipiec burzowy, to w sierpniu (gdy sam się wybieram) w Chorwacji czekać na mnie będzie już tylko śnieg :)
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 23.07.2014 21:32

teraz czuję, że - po powrocie - mogę stracić tych znajomych

Nie przejmuj się.Jeżeli to dobrzy znajomi to za pogodę nie będą Cię winić.
My też namówiliśmy znajomych na przyjazd do Pisaka.
Dziś przyjechali i są zachwyceni mimo,że nie było słońca przez cały dzień(tak w kratkę)
Ale te 28 stopni i morze 24 było.Nawet się troszkę zjarali.

Ps.
A w Jarosławcu woda podobno między 11-14 stopni i zakaz wchodzenia do morza-czerwona flaga.

Także w sumie jest git :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 115
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone