Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
alycja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alycja » 15.07.2014 14:33

My trafiliśmy na fajna pogodę, chodź w drodze do Dubrownika lało a w Dubrowniku grzało :) to samo Krka wyjazd z Tucepi leje tam fajna pogoda. Ale deszcz w Chorwacji jest przyjemny :) opaliłam się i odpoczełam a to najwazniejsze. Wam też życzę sloneczka.
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 15.07.2014 14:46

:papa: Vodice od rana milion stopni. Tyle ile powinno być
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 15.07.2014 14:59

Janusz Bajcer napisał(a):
maci78 napisał(a):http://www.accuweather.com/pl/hr/brela/115647/july-weather/115647?monyr=7/1/2014

na razie znowu burze wskoczyły na przyszły tydzień - tyle że naprawdę ciepło.

oj kaprysi w tym roku pogoda w CR.

W lecie przelotne burze i opady deszczu zawsze były w Chorwacji - nic nowego.
Burza ma to do siebie, że jest w jednym miejscu, a już 20 km dalej piękne słońce i ani kropli deszczu.

Panie Januszu ale musi Pan przyznać że ubiegłe lata były zgoła inne niż to. Byłem dopiero raz w Cro w 2009 roku w Orebicu i byłem zachwycony. W przyszłym tygodniu wracam do Cro po tylu latach rozłąki i troszkę się boję o to słoneczko.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 15.07.2014 15:11

Było tak. A jest tak :

DSC04402.JPG

Przyjeżdżajcie bez obaw :D :D :papa:
raulinio75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raulinio75 » 15.07.2014 18:05

i jak tu jechać jak znowu prognozy pesymistyczne spoglądam na pogodę dla Omis a tu ponownie szału nie ma od 20 lipca nadal kupa http://www.accuweather.com/pl/hr/omis/1 ... her/115778
Andrzej3777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej3777 » 15.07.2014 18:48

Od początki lipca sledzę regularnie pogode w Chorwacji i niestety na razie w Polsce jest dużo cieplej,wyjezdzam 20 lipca i wg prognoz szału ma nie byc.Mam nadzieję że sie to jednak zmieni i będzie upragniona lampa bo po to głownie tam jezdze uwielbiam 30-35st w cieniu.Jednak gdy bym nie miał rezerwacji zastanawiał bym sie czy w tym roku nie spędzic w Polsce na razie lato jest u nas super.Pozdrawiam i życze jednak zdecydowanej poprawy i wreszcie Chorwackiej pogody.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 15.07.2014 18:56

raulinio75 napisał(a):i jak tu jechać jak znowu prognozy pesymistyczne spoglądam na pogodę dla Omis a tu ponownie szału nie ma od 20 lipca nadal kupa http://www.accuweather.com/pl/hr/omis/1 ... her/115778

Lepiej nie jedż , po co masz się stresować.
maci78
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maci78 » 15.07.2014 19:04

Andrzej3777 napisał(a):Od początki lipca sledzę regularnie pogode w Chorwacji i niestety na razie w Polsce jest dużo cieplej,wyjezdzam 20 lipca i wg prognoz szału ma nie byc.Mam nadzieję że sie to jednak zmieni i będzie upragniona lampa bo po to głownie tam jezdze uwielbiam 30-35st w cieniu.Jednak gdy bym nie miał rezerwacji zastanawiał bym sie czy w tym roku nie spędzic w Polsce na razie lato jest u nas super.Pozdrawiam i życze jednak zdecydowanej poprawy i wreszcie Chorwackiej pogody.

gdzieś czytałem że w Hiszpanii też szału nie ma. dopiero teraz wdziera się ciepło z Afryki - może i dla Chorwacji będzie lepiej za tydzień - dwa ;)
Andrzej3777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej3777 » 15.07.2014 19:07

maci78 napisał(a):
Andrzej3777 napisał(a):Od początki lipca sledzę regularnie pogode w Chorwacji i niestety na razie w Polsce jest dużo cieplej,wyjezdzam 20 lipca i wg prognoz szału ma nie byc.Mam nadzieję że sie to jednak zmieni i będzie upragniona lampa bo po to głownie tam jezdze uwielbiam 30-35st w cieniu.Jednak gdy bym nie miał rezerwacji zastanawiał bym sie czy w tym roku nie spędzic w Polsce na razie lato jest u nas super.Pozdrawiam i życze jednak zdecydowanej poprawy i wreszcie Chorwackiej pogody.

gdzieś czytałem że w Hiszpanii też szału nie ma. dopiero teraz wdziera się ciepło z Afryki - może i dla Chorwacji będzie lepiej za tydzień - dwa ;) Za dwa tygodnie to już skończe wakacje mam nadzieje że to ciepło znad afryki sie pospieszy i już od niedzieli zawita :D
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 15.07.2014 21:12

maniust napisał(a):
raulinio75 napisał(a):i jak tu jechać jak znowu prognozy pesymistyczne spoglądam na pogodę dla Omis a tu ponownie szału nie ma od 20 lipca nadal kupa http://www.accuweather.com/pl/hr/omis/1 ... her/115778

Lepiej nie jedż , po co masz się stresować.

A pewnie , że tak, na pewno w takiej sytuacji lepiej tu:

http://www.accuweather.com/pl/es/almeri ... view=table
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 15.07.2014 21:32

accuweather nie wierzę wcale od 2012, kiedy stresowałam się niepogodą prognozowaną przynajmniej na połowę mojego urlopu, a w praktyce była lampa i ponad 30 stopni przez dwa tygodnie - bez kropli deszczu.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 15.07.2014 21:47

Mikromir napisał(a):accuweather nie wierzę wcale od 2012, kiedy stresowałam się niepogodą prognozowaną przynajmniej na połowę mojego urlopu, a w praktyce była lampa i ponad 30 stopni przez dwa tygodnie - bez kropli deszczu.

...i tu bym się z Tobą zgodził :wink:
Dla mnie jak wyjeżdżałem była najbardziej wiarygodna ta prognoza

http://www.meteoprog.pl/pl/review/MakarskaDA/

...i faktycznie inaczej pokazuje niż accuweather :roll:

http://www.accuweather.com/pl/hr/omis/1 ... her/115778
Colora
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Colora » 15.07.2014 22:39

Kiedy byłam w Orebic, śledziłam prognozę każdego dnia i Accuweather zawsze miało rację co do kolejnych 3/4 dni. Ale różnie bywa. Na pewno nie sugerowałabym się prognozami na okres powyżej 3/4 dni.
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 15.07.2014 22:46

Mikromir napisał(a):accuweather nie wierzę wcale od 2012, kiedy stresowałam się niepogodą prognozowaną przynajmniej na połowę mojego urlopu, a w praktyce była lampa i ponad 30 stopni przez dwa tygodnie - bez kropli deszczu.

W tym roku w ciągu mojego dwu tygodniowego pobytu wszystko się sprawdziło w 100%. Obecnie są znajomi i ich relacje pogodowe także są zgodne z accu. Fakt, że na więcej niż 4-5 dni na przód nie ma sensu sprawdzać żadnej prognozy ;)
kibic hr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 15.07.2014 23:02

Jasny gwint pierwszy raz jadę do Chorwacji i po tych wszystkich zachwytach nad tym krajem i pogodą tam panującą wszystkiego się spodziewałem ale nie tego że trzeba będzie śledzić pogodę tak jak nad naszym Bałtykiem. Namówiłem żonę i syna a teraz zaczynam się poważnie stresować- od niedzieli mamy noclegi w Baskiej Vodzie i jak natrafimy na deszcze i pochmurne niebo to - nie chcę nawet o tym myśleć.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 102
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone