Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maci78
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maci78 » 14.07.2014 07:59

Tatoonie napisał(a):ja jestem załamana, sprawdziłam właśnie pogodę dla Makarskiej i kolejne dwa tygodnie ma padać, nie ma ani jednego dnia bez deszczu!!!!!!!!!!!!
autentycznie zastanawiam się czy jechać....

a gdzie sprawdzałaś - nie mówiąc o sensowności takich prognoz - powyżej 3/4 dni to loteria.

tutaj prognoza zupełnie inna od twojej:

http://www.accuweather.com/pl/hr/makarska/115628/july-weather/115628
raulinio75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raulinio75 » 14.07.2014 08:00

Cóż pogoda nie rozpieszcza w tym roku w Chorwacji ja mam ten sam dylemat czy jechać do Chorwacji czy zmienić kierunek :roll:
Pisałem z naszym gospodarzem z Lokvy Rogoznica potwierdził ,że szału nie ma ale tez nie ma tragedii podobno od środy ma być lepiej. Prawdą jest to ,że praktycznie codziennie pada tak dwie godziny , woda w morzu około 24-25 stopni
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 14.07.2014 08:09

maci78 napisał(a):
Tatoonie napisał(a):ja jestem załamana, sprawdziłam właśnie pogodę dla Makarskiej i kolejne dwa tygodnie ma padać, nie ma ani jednego dnia bez deszczu!!!!!!!!!!!!

a gdzie sprawdzałaś - nie mówiąc o sensowności takich prognoz - powyżej 3/4 dni to loteria.

tutaj prognoza zupełnie inna od twojej:

http://www.accuweather.com/pl/hr/makarska/115628/july-weather/115628

albo tu:
http://www.yr.no/place/Croatia/Split-Da ... /long.html
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 14.07.2014 08:30

Odpuść proszę Cię :papa:
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 14.07.2014 08:38

raulinio75 napisał(a):Cóż pogoda nie rozpieszcza w tym roku w Chorwacji ja mam ten sam dylemat czy jechać do Chorwacji czy zmienić kierunek :roll:
Pisałem z naszym gospodarzem z Lokvy Rogoznica potwierdził ,że szału nie ma ale tez nie ma tragedii podobno od środy ma być lepiej. Prawdą jest to ,że praktycznie codziennie pada tak dwie godziny , woda w morzu około 24-25 stopni

Miałem już nie pisać ,ale się przełamie po raz ostatni. Jestem od 1 lipca. Padało do południa we wtorek (8.07), czwartek (cały dzień do bani) i wczoraj (do południa). Więc niem jest prawdą że codziennie pada po dwie godziny... pomijając dni które wymieniłem było bez chmurki (jestem nie daleko Lokvy). Po raz ostatni w tym wątku pozdrawiam wszystkich pesymistów i narzekaczy. Biorę czapkę i rękawiczki i idę na plażę, bo dzisiaj ostatni dzień pobytu.
Bez odbioru
PavveL
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PavveL » 14.07.2014 09:28

Dzisiejsza nauka pozwala prognozować pogodę na 12 godzin wiarygodnie i do 2 dni w miarę wiarygodnie. wszystkie długoterminowe prognozy to bajki.
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 14.07.2014 09:39

W całej niemal Europie taka "chorwacka pogoda", w Polsce także miało być ładnie a tu znów pochmurno i przelotny deszczyk.
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 14.07.2014 09:48

PavveL napisał(a):Dzisiejsza nauka pozwala prognozować pogodę na 12 godzin wiarygodnie i do 2 dni w miarę wiarygodnie. wszystkie długoterminowe prognozy to bajki.

to żadna dzisiejsza nauka tylko raczej wiadoma od dawna :mrgreen:

Choć prognozy yr.no są zwykle dość trafne.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 14.07.2014 09:49

henius34 napisał(a):
raulinio75 napisał(a):Cóż pogoda nie rozpieszcza w tym roku w Chorwacji ja mam ten sam dylemat czy jechać do Chorwacji czy zmienić kierunek :roll:

Miałem już nie pisać ,ale się przełamie po raz ostatni. Jestem od 1 lipca. Padało do południa we wtorek (8.07), czwartek (cały dzień do bani) i wczoraj (do południa). Więc niem jest prawdą że codziennie pada po dwie godziny... pomijając dni które wymieniłem było bez chmurki (jestem nie daleko Lokvy). Po raz ostatni w tym wątku pozdrawiam wszystkich pesymistów i narzekaczy. Biorę czapkę i rękawiczki i idę na plażę, bo dzisiaj ostatni dzień pobytu.
Bez odbioru

Jesteś uparty ...
Chorwacja to nie tylko okolice, w których jesteś ... może akurat masz szczęście że u Ciebie jest lepiej niż gdzie indziej.
Ludzie piszą z różnych miejsc, że niestety leje często i mocno. Łapią promienie słońca pomiędzy burzami i nie dziwię się, że wyrażają swoje niezadowolenie bo nie tego oczekiwali po przejechaniu tylu km.
Poza tym kamery online nie kłamią, nad Biokovem chmury non stop praktycznie od kilku dni i nie widać błękitnego nieba.
Przez wiele miejsc przeszły nawałnice więc przestań wpierać, że jest tak pięknie jak zazwyczaj w Cro.
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 14.07.2014 10:00

henius34 napisał(a):

Bez odbioru

Ja właściwie jestem w Lokvie, przyjechałem w środę 9 lipca, środa ok 26C, trochę chmurek, czwartek po prostu masakra, piątek 27C, piękna pogoda i trochę chmurek i na tym koniec. Od soboty słoneczka praktycznie nie widać, były deszcze, burze, silny wiatr i pełne zachmurzenie. Plażować, a właściwie posiedzieć na plaży się da, woda w morzu ciepła. Teraz też idę na plaże, skrawka błękitnego nieba nie widać, ale jest w miarę ciepło
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 14.07.2014 10:05

Pozostaje tylko wszystkim plażowiczom napisać współczujemy i liczymy że my (sierpniowcy ) będziemy mieli lepiej.
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 14.07.2014 10:19

rafalisko30 napisał(a): Plażować, a właściwie posiedzieć na plaży się da, woda w morzu ciepła. Teraz też idę na plaże, skrawka błękitnego nieba nie widać, ale jest w miarę ciepło

Chyba w tym temacie nawet pisałem jak miałem pochmurny dzień bez słońca na Ciovo. Człowiek się niczym nie smarował bo i po co jak słońca nie było, a wieczorem zdziwienie, że cały czerwony :lol: :lol: Aby tylko nie padało i jest ok ;)
Tatoonie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tatoonie » 14.07.2014 11:48

henius34 napisał(a):

Odpuść proszę Cię :papa:

ta ironia nie była potrzebna.
Ja naprawdę teraz mam dylemat, dzieci nastawione na wyjazd ZAGRANICZNY (Ci co mają dzieci to wiedzą o czym piszę), tym bardziej, że to miał być nasz "pierwszy raz". Człowiek się cieszył a teraz czuję się jakby mnie ktoś kubłem zimnej wody polał.... nie wiem co zrobić, prawdą jest że prognozy zwłaszcza teraz są mało adekwatne do realiów. Wydać sporo kasy, przejechać tyle km po to, aby kisić się jak w szklarni. A z drugiej strony gdzieś tam naiwnie w głowie głosik podpowiada.....a może będzie ładnie?
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 14.07.2014 11:51

e tam ... jeszcze tylko 4 dni ma lać a potem lampa ;D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.07.2014 11:58

Pakuj się i jedź do Chorwacji.
I nie sprawdzaj prognozy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 99
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone