Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 13.07.2014 19:21

ale raczej mało prawdopodobne, że zdarzą się dwa tygodnie bezchmurnego nieba.

No patrz pan,a ja na trzy wyjazdy do Chorwacji widziałem tylko raz deszcz i to tylko przez godzinę.
Niewiarygodne :mrgreen:
maci78
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maci78 » 13.07.2014 19:22

2x na południu:

2012 - Gradac, przełom lipca i sierpnia -> 1 deszcz (i pochmurne popołudnie) (12 noclegów)
2013 - Brela, przełom lipca i sierpnia -> 0 deszczu, 0 pochmurnych dni - lampa przez 14 noclegów
2014 - Brela, od 26.07. - jak będzie zobaczymy :)
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 13.07.2014 19:23

Rafał78 napisał(a):

No patrz pan,a ja na trzy wyjazdy do Chorwacji widziałem tylko raz deszcz i to tylko przez godzinę.

Według niektórych na tym forum ściemniasz:P
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 13.07.2014 19:32

gusia-s napisał(a):Wiadomo że z pogodą bywa różnie i w Cro też.
W 2012 - na 12 dni - pochmurnych 0, deszczowych 0, I poł. Sierpnia Makarska Riwiera
W 2013 - na 15 dni - pochmurnych 3, deszczowych 2 + ze 2x burze nocne, II poł. Sierpnia - wyspa Pag

W 2012 czerwiec- na 15 dni-pochmurnych 3,deszczowych 0 od Makarskiej do Zadaru
W 2013 lipiec- na 14 dni- pochmurnych 0
...1 raz- deszcz z burzą około 1 godziny i potem słońce w Baśce .V
od Dubrovnika do Rijeki
Ostatnio edytowano 13.07.2014 19:36 przez mervik, łącznie edytowano 1 raz
maci78
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maci78 » 13.07.2014 19:36

ale prawdą jest to że Cro to jednak Europa i wcale nie aż taka bardzo południowa. różnie może być. aczkolwiek wefług prognoz chyba powoli zaczyna się od nowego tygodnia lampeczka :)
edekstary
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edekstary » 13.07.2014 19:46

kadetdudi napisał(a):
Rafał78 napisał(a):

Według niektórych na tym forum ściemniasz:P

na pewno ma apartman w Chorwacji i cicho lokuje swój produkt. Poda pewnie zaraz miejscowość i będzie rozsyłał namiary w PW :mrgreen: albo celowo nas wpuszcza maliny, przecież Chorwacja słynie z deszczów i zimna :mrgreen:
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 13.07.2014 20:00

Raz w roku wyjeżdżamy do Cro na narty... hehehe
hyakintos
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hyakintos » 13.07.2014 21:17

Rafał78 napisał(a):

proszę czytać ze zrozumieniem treści, a potem komentować. ja napisałem, że mało prawdopodobne a nie niewiarygodne i pisałem o bezchmurnym niebie a nie deszczu. o deszczu napisałem, że jest prawdopodobne, że się zdarzy. wiele osób pisze tutaj o chorwacji jakby to byłe Egipt a potem ludzie się dziwią, że tam deszcz pada latem. ano pada.
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 13.07.2014 21:22

Ale nikt nie twierdzi, że nie pada. Pada, ale już dawno tak mokrego czerwca Chorwaci nie widzieli.
hyakintos
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hyakintos » 13.07.2014 21:29

Eunike1984 napisał(a):Ale nikt nie twierdzi, że nie pada. Pada, ale już dawno tak mokrego czerwca Chorwaci nie widzieli.

co roku na tym forum toczą się takie same rozmowy. identycznie rok temu, dwa lata temu i trzy. i każdego roku zdziwienie, że jest pochmurno albo deszcz. z tą lampą ludzie też przesadzają. widziałem wczoraj jak niektórzy pisali, że lampa. może i świeciło słońce i wierzę, że mocno grzało, ale nad biokovem chmurzyska. więc te relacje, że trzy, pięć czy jeszcze więcej wyjazdów i ludzie chmurki nie widzieli są bujdą. chorwacja to piękny kraj i jest co robić także nawet w deszczu. choć oczywiście w słońcu prezentuje się nieporównywalnie lepiej. i wszystkim tego słońca życzę.
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 13.07.2014 21:31

Byliśmy od 28 czerwca do 11 lipca w Zubovici (wyjazd 12 lipca rano) i na 14 dni pobytu w pierwszych 10 dniach była lampa upały aż do zamęczenia :) zresztą zdawałam relację on line w tym temacie :mrgreen: potem te cztery ostatnie dni były rano deszczowo - burzowe potem się rozpogodzało koło 12 tej i do końca dnia było super, jedynym wyjątkiem był czwartek gdzie słońce było tylko od 12 do 16 potem zachmurzenie i deszcz po 19 tej. Nie było tak źle reasumując, bo dzięki tym zmianom zwiedziliśmy coś, co przy upałach byłoby utrudnione :D
Dla wyjeżdżających do Cro rada - nie patrzcie na pogodę długoterminową bo i tak rzeczywistość jest inna :)
Jestem bardzo zadowolona z tegorocznego wyjazdu i pogody i KAŻDEMU życzę podobnej. Pozdrawiam wszystkich Cromaników - już z Polski :papa:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 13.07.2014 21:34

No i zgadzam się ;) Dlatego uważam, że nie mają sensu w/w komentarze negujące jakiekolwiek wypowiedzi. Po co się spierać i denerwować. Jak niektórzy chcą, to niech marudzą. Po co sobie psuć nerwy? ;)
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 13.07.2014 22:12

Dzisiaj w Vodice w nocy obudzily nas pioruny,burza taka polskiego rodzaju. Do popołudnia deszcz, niebo zaniesione bez dziur w chmurach. Później przeszło, ociepliło się i teraz jest już ok
miska777
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) miska777 » 13.07.2014 23:20

Trzecia noc z rzedu byly burze i deszcze. W Splicie dzis byla mega ulewa. Nad Hwarem blyskalo sie i grzmialo, w Podgorze lało pol dnia, wymieniac dalej? W Omisiu tez dzis spotkalam sie z deszczem:) W dzien ogolnie bylo cieplo ale wieczor zimny.
Tatoonie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tatoonie » 14.07.2014 07:53

ja jestem załamana, sprawdziłam właśnie pogodę dla Makarskiej i kolejne dwa tygodnie ma padać, nie ma ani jednego dnia bez deszczu!!!!!!!!!!!!
autentycznie zastanawiam się czy jechać....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 98
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone