Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mucha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mucha » 13.07.2014 18:01

Bez paniki z tą pogodą..fakt rano lala,wiało i grzmiało o 13 wyruszyliśmy na spacer z Breli do Baski i pogoda zrobiła się fajna-akurat do spaceru.Ludzie siedzą w knajpach ,plażują,kąpią się..Jesteśmy 11 raz w Cro i zawsze choć na parę dni pogoda się psuła.Trzeba być optymistą i w taką pogodę spacerować ,winkować lub piwkować na tarasie :) i cieszyć się bo są wakacje 8)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 13.07.2014 18:02

Czytam, co ludzie piszą, oglądam prognozy i normalnie oczom nie wierzę. W Chorwacji byliśmy 3 razy w lipcu, łącznie coś koło 7 tygodni - na cały ten czas w sumie było maksymalnie może 3 dni częściowo pochmurne z niewielkim deszczem, z czego 2 przypadły na 2006 rok.
W tym roku moja koleżanka wybrała się po raz pierwszy do Chorwacji na riwierę Makarską od 10 lipca na dziesięć dni. Zastanawiam się, czy między falami deszczu bywa czasem na plaży i czy czuje się jak nad Bałtykiem... Z niepokojem myślę o spotkaniu z nią po urlopie...
Wybieram się do Chorwacji dopiero w sierpniu, więc pogoda może być zupełnie inna. Zresztą w poprzednich latach z utęsknieniem oczekiwaliśmy chłodniejszych dni, żeby pozwiedzać bez zbytniego zmęczenia upałem - i nie doczekaliśmy się. Jednak koleżanki, która chciała odpocząć "w ciepłych krajach", trochę mi żal...
sieka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sieka » 13.07.2014 18:07

Nie dogodzisz z tą pogodą.... Jedni chcą upałów, inni cieszą się jak chmurki zasłaniają słońce.... Najważniejsze, żeby nie padało więcej niż jeden dzień :) My wyjeżdżamy we wrześniu więc mam nadzieję, że się już wypada ;)
1Ania
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) 1Ania » 13.07.2014 18:16

Jestem od tygodnia prawie w Bolu na Braciu, pogoda w kratkę. Brak upałów mi nie doskwiera, bo za upałami nie przepadam, ale jednak mogłoby nie padać tyle (ulewa we wtorek, w piątek do południa i dziś do południa). Morze dosyć wzburzone i wieje. Ale na spacery i zwiedzanie wyspy warunki super. Biorąc pod uwagę że syn nie chce wchodzić do wody, to nawet się cieszę, że nie siedzi w żarze na plaży. Córki nikt nie powstrzyma przed kąpielą :lol: Tylko za mało cieplejszych ubrań spakowałam, bo niestety bluzy się przydają nie tylko wieczorami :(
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 13.07.2014 18:28

mucha napisał(a):Bez paniki z tą pogodą..fakt rano lala,wiało i grzmiało o 13 wyruszyliśmy na spacer z Breli do Baski i pogoda zrobiła się fajna-akurat do spaceru.Ludzie siedzą w knajpach ,plażują,kąpią się..Jesteśmy 11 raz w Cro i zawsze choć na parę dni pogoda się psuła.Trzeba być optymistą i w taką pogodę spacerować ,winkować lub piwkować na tarasie :) i cieszyć się bo są wakacje 8)

Powiedz to tym, którzy wakacje spędzają pływając po morzu , niekoniecznie na jachcie - motorówki, riby , pontony ....
PavveL
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PavveL » 13.07.2014 18:29

Deszcz nad Bałtykiem a deszcz nad Adriatykiem to zupełnie inne sprawy. W Polsce będzie 12°C, kalosze, kurtka, długie spodnie, a w cro 21°C, klapki, kąpielówki i po kilku godzinach pełne słońce i ciepłe morze. Tego właśnie doświadczam dzisiaj.
hyakintos
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hyakintos » 13.07.2014 18:40

większość osób piszących tutaj jaką to "lampę" i "żarówę" mieli zawsze i cały czas trochę fantazjuje. chorwacja to nie jest grecja czy Egipt i deszcze latem oraz pochmurna pogoda nie są takie wyjątkowe. oczywiście, że jest bardziej słonecznie niż w Polsce ale wystarczy zajrzeć na statystyki meteorologiczne, żeby zauważyć, że suma opadów i poziom zachmurzenia są dosyć wysokie. najbardziej śmieszni są ludzie, którzy wypisują jak to cudownie mają lub mieli, a wystarczy zerknąć na kamerki i zobaczyć, że tak do końca nie jest lub nie było. dlatego ci, którzy wybierają chorwację na wakację niech nie zakładają, że będzie piękna pogoda. jeżeli ktoś wybiera się na dwa tygodnie to będzie miał jak w banku pochmurne dni a pewnie i deszcz. ale pewne jest też to, że będzie miał również w tym czasie słońce. ale raczej mało prawdopodobne, że zdarzą się dwa tygodnie bezchmurnego nieba.
kubelek1974
Podróżnik
Re: Oberwanie chmury nad Bolem na Brac

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubelek1974 » 13.07.2014 18:42

krakuscity napisał(a):Mogłeś to TU napisać niż zakładać nowy temat.
Też pozdrawiam , ale ze słonecznego Kraka.

Pełna zgoda. Proszę o przeniesie i skasowanie obecnego wątku.
Teraz jest już OK. Bol za chmurami ale ciepło, grill już sie rozpala:)
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 13.07.2014 18:49

Co za bzdury wypisujesz. Bylem dwa tygodnie i deszczu nie doswiadczylem. I nie fantazjuje. Przeciez ludzie piszacy tu pisza prawde, a jesli uwazasz inaczej to odwiedzanie tego forum przez Ciebie mija sie z celem.
edekstary
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edekstary » 13.07.2014 18:51

kadetdudi napisał(a):Co za bzdury wypisujesz. Bylem dwa tygodnie i deszczu nie doswiadczylem. I nie fantazjuje. Przeciez ludzie piszacy tu pisza prawde, a jesli uwazasz inaczej to odwiedzanie tego forum przez Ciebie mija sie z celem.

no właśnie :lol: nie wiem w jakim celu miałbym pisać, że na 10 dni miałem 0 deszczowych, jeżeli tak by nie było :lol: zresztą, jakbym pojechał 1 raz do Chorwacji i miał 6 dni deszczu to pewnie bym nie chciał do niej wracać :lol:
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 13.07.2014 19:09

kadetdudi napisał(a):Co za bzdury wypisujesz. Bylem dwa tygodnie i deszczu nie doswiadczylem. I nie fantazjuje. Przeciez ludzie piszacy tu pisza prawde, a jesli uwazasz inaczej to odwiedzanie tego forum przez Ciebie mija sie z celem.

"Przeciez ludzie piszacy tu pisza prawde" super tekst....hahahahihihi...dobry jestes i jeszcze mlody na tym forum...
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 13.07.2014 19:15

Haweł napisał(a):

"Przeciez ludzie piszacy tu pisza prawde" super tekst....hahahahihihi...dobry jestes i jeszcze mlody na tym forum...

Ale oczytany. Wiadomo przecież, że są bajkopisarze i łatwo ich wyłapać. Ale nie wypisujmy tekstów typu, iż napewno będzie tak i tak, bo wszystko zweryfikuje sam pobyt.
A Ty widzę, że kolejny "niewierzący" i wszystko wiedzący.
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 13.07.2014 19:18

henius34 napisał(a):
kodens79 napisał(a):Na plaży w Baśkiej Vodzie sporo ludzi się kompie choć pogoda nie ciekawa :mrgreen:

Co to znaczy nie ciekawa? 24'C powietrze woda prawie tyle samo, delikatne fale, słoneczko przebijające się przez chmurki. Można siedzieć na słońcu i czuć się komfortowo... To jest wg Ciebie nie ciekawie? Rozumiem, że ciekawie jest wtedy, gdy w cieniu jest 30'C, na słońcu za bardzo nie da się wysiedzieć, bo smaży jak na patelni, chyba że pod parasolem, Ożujsko i Karlowacko trzeba wypić od razu, bo inaczej robi się ciepła zupa, a w apartamencie cały czas musi hulać klima... Idąc tym tokiem, rzeczywiście przyznaje rację - pogoda jest niezbyt ciekawa :wink:

No właśnie brakuje tych 30C w cieniu, moja rodzinka to uwielbia, ja też. Z ciepłym piwkiem nie ma problemu, są lodówki turystyczne lub torby termiczne, a pod parasolem słonecznym całkiem miło się siedzi. Byłem do tej pory 3 razy w Chorwacji, zawsze była lampa 30-35C, deszczu zero, nie pamiętam jednej chmurki na niebie, to były wakacje.
Oczywiście że narzekanie na pogodę w tym roku to zwykłe demonizowanie, nawet jak kilka dni popada i będzie "tylko" 24C w cieniu, to da się z tym żyć i można miło spędzić wakacje, zwłaszcza że woda w morzu cudownie ciepła :D
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 13.07.2014 19:18

Wiadomo że z pogodą bywa różnie i w Cro też.
W 2012 - na 12 dni - pochmurnych 0, deszczowych 0, I poł. Sierpnia Makarska Riwiera
W 2013 - na 15 dni - pochmurnych 3, deszczowych 2 + ze 2x burze nocne, II poł. Sierpnia - wyspa Pag
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 13.07.2014 19:21

Ehhh moja kochana Chorwacyjka...życzę Wszystkim wypoczywającym powrotu upałów !!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 97
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone