Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
r00x
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r00x » 13.07.2014 14:55

baunty napisał(a):
r00x napisał(a):Pompa rozpoczęła się dzisiaj w drodze do Dalmacji już jakieś 30 km przed tunelem "zimno/ciepło" i nie opuszczała mnie do samej Makarskiej. Dopiero koło 14:30 słońce nieśmiało zaczęło się przebijać przez mega ciężkie chmury. Takiej "szarówki" nigdy nie widziałem jeszcze w Cro.

Ty masz farta, że dopiero przyjechałeś - od srody pogoda będzie super :)

Gospodyni nam dzisiaj powiedziała że w tym roku pogoda jest tak dynamiczna że nikt nie jest w stanie przewidzieć co będzie jutro :/
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 13.07.2014 15:40

rafalisko30 napisał(a):
Dżejan napisał(a):w Tucepi rześko :) w sam raz na spacery...

Czekać z utęsknieniem cały rok na upragnione wakacje i wyjechać na nie, by sobie pospacerować - bezcenne!!! :D

po dwóch tygodniach smażenia się na słońcu to naprawdę bezcenne :)
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 13.07.2014 15:50

Na plaży w Baśkiej Vodzie sporo ludzi się kompie choć pogoda nie ciekawa :mrgreen:
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 13.07.2014 16:08

Patrzę na kamerki w Makarskiej i okolicy i nie widzę żeby się ktoś kąpał. Aż tak źle jest? Już sobie myślałem, że po powodzi jakiś zakaz kąpieli jest czy coś w tym stylu:) Co się dzieje?
Colora
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Colora » 13.07.2014 16:15

My byliśmy od 23.06 do 7.07, i na 14 dni mieliśmy 4 pochmurne. Widzę że to całkiem dobry wynik i udałosię nam wstrzelić. Na pewno warto pojechac i zobaczyć Cro, bo to piękne miejsce. Ale dla nas to będzie chyba pierwszy i ostatni wyjazd do Chorwacji - za duże ryzyko jeśli chodzi o pogodę, a i nie lubimy jeździć parę razy w to same miejsce.
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 13.07.2014 16:20

Hmmmm no my mamy rezerwację, ale nie musieliśmy płacić zaliczki. Rozważam zmianę planów np. na Lefkadę. W Cro już byliśmy.
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 13.07.2014 16:21

kodens79 napisał(a):Na plaży w Baśkiej Vodzie sporo ludzi się kompie choć pogoda nie ciekawa :mrgreen:

Co to znaczy nie ciekawa? 24'C powietrze woda prawie tyle samo, delikatne fale, słoneczko przebijające się przez chmurki. Można siedzieć na słońcu i czuć się komfortowo... To jest wg Ciebie nie ciekawie? Rozumiem, że ciekawie jest wtedy, gdy w cieniu jest 30'C, na słońcu za bardzo nie da się wysiedzieć, bo smaży jak na patelni, chyba że pod parasolem, Ożujsko i Karlowacko trzeba wypić od razu, bo inaczej robi się ciepła zupa, a w apartamencie cały czas musi hulać klima... Idąc tym tokiem, rzeczywiście przyznaje rację - pogoda jest niezbyt ciekawa :wink:
PavveL
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PavveL » 13.07.2014 16:49

Od tygodnia jestem w Omiš, pogoda w kratkę ale nie było jeszcze całego dnia deszczowego. Codziennie jestem na plaży i się kąpię. Jeszcze nie musiałem założyć na siebie niczego cieplejszego niż kąpielówki i t-shirt.
edekstary
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edekstary » 13.07.2014 16:57

Mi zostały 2 DDW, więc mam nadzieję, że co się wypadać miało, to się wypada.... chyba pierwszy taki deszczowy lipiec od dawna :/
raulinio75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raulinio75 » 13.07.2014 17:24

I co robić ? Jechać nie jechać ? Mamy być w Lokva Rogoznica od 21 lipca ale chyba zrezygnujemy ze względu na pogodę :( w końcu 1600 kilometrów gnać wydać około 6000 zł i porządnie tyłka nie wygrzać :cry: Chyba zamienimy w tym roku Chorwacje na Grecję szczególnie ,ze to byłby nasz 3 pobyt w tym samym miejscu Szkoda bo miejsce cudne i gospodarze na 6 !!!! :cry:
ezer
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ezer » 13.07.2014 17:27

Od Zagrzebia do Rogoźnicy lało :evil: , obecnie przeszła burza,
od wtorku upały? :roll: (miejmy nadzieję)
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 13.07.2014 17:35

raulinio75 napisał(a):I co robić ? Jechać nie jechać ? Mamy być w Lokva Rogoznica od 21 lipca ale chyba zrezygnujemy ze względu na pogodę :( w końcu 1600 kilometrów gnać wydać około 6000 zł i porządnie tyłka nie wygrzać :cry: Chyba zamienimy w tym roku Chorwacje na Grecję szczególnie ,ze to byłby nasz 3 pobyt w tym samym miejscu Szkoda bo miejsce cudne i gospodarze na 6 !!!! :cry:

Zobacz prognozy jakie są od daty Twojego przyjazdu, poszperaj jakie pogody były w ubiegłych latach w tym okresie i w tym miejscu i będziesz miał odpowiedź. Wyłączam się z tego wątku bo tu sami pesymiści i maruderzy... Zamieniaj CRO na GRE i będzie git.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 13.07.2014 17:46

Nas błyski, potężne, zastały w Austrii przed Graz, minionej nocy i odrobinę zaczęło popadywać. Lać zaczęło ok. 3 za Zagrzebiem. Jak dojeżdżaliśmy do RM to na szybie była kaskada wody. Postój w Podgorze na kawace to patrzenie na fale i szukanie za chmurami Hvaru, a skończyła się biegiem w deszczu do auta, bo ustać choć na chwilę nie chciało. Jazda Jadranką do Orebicia po godz. 10 była masakrą: konieczność 2 czy 3 postojów na poboczu, bo ciężko było jechać, a na Jadrance woda stała. Za RM już spokój, ale jeszcze pokropiło kilka razy do celu.

Teraz w Orebicu grzmi i coś pokropi, ale pojedyncze krople. Ale najgorsze jet to co na plaż: mega brud....
Ciekawa jestem czy jutro jakieś służby to posprzątają?
edekstary
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edekstary » 13.07.2014 17:48

henius34 napisał(a):
raulinio75 napisał(a):I co robić ? Jechać nie jechać ? Mamy być w Lokva Rogoznica od 21 lipca ale chyba zrezygnujemy ze względu na pogodę :( w końcu 1600 kilometrów gnać wydać około 6000 zł i porządnie tyłka nie wygrzać :cry: Chyba zamienimy w tym roku Chorwacje na Grecję szczególnie ,ze to byłby nasz 3 pobyt w tym samym miejscu Szkoda bo miejsce cudne i gospodarze na 6 !!!! :cry:

Zobacz prognozy jakie są od daty Twojego przyjazdu, poszperaj jakie pogody były w ubiegłych latach w tym okresie i w tym miejscu i będziesz miał odpowiedź. Wyłączam się z tego wątku bo tu sami pesymiści i maruderzy... Zamieniaj CRO na GRE i będzie git.

ja dwa lata temu byłem jakoś 3.07-13.07 i ani jednego dnia deszczu, jeden pochmurny...
rok temu 17.07-28.07 i też ani jednego deszczu, oprócz nocnej ulewy i tej podczas wycieczki do Puli (chociaż na miejscu grzałka ponad 30 stopni :D )

pogoda pokazuje, że powinno być dosyć ładnie, ale jej nie wierzę, wierzę, że musi być słonecznie :D co się miało wypadać w Chorwacji, to się już chyba wypadało :D
olek111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olek111 » 13.07.2014 17:58

Ja korzystam zawsze z tej mapy pogody.(mapa deszczu)Można wybrać także zachmurzenie , błyskawice itp.Mapa jak dla mnie jest bardzo wiarygodna.Dokładnie widać że od Francji aż do Berlina cała europa w deszczu - także Włochy i Chorwacja.Nigdy mnie ta mapa nie zawiodła. Inne prognozy zlewam bo na ich podstawie nie jestem wstanie dowiedzieć się czy to przelotne deszcze czy nie. Z tej mapy widać o której godzinie i gdzie będą większe opady- sprawdza się.Nie spekulujcie sprawdzcie na tej mapie. Jasno widac że WYBRZEZE Chorwacji już od godz 17 w poniedziałek będzie wolne od opadów a potem już coraz lepiej.
Strona w w w . sat24. com / foreloop.aspx?type=1U góry po lewej stronie wybrać flagę Polski - będzie w języku polskim. Potem po prawej stronie u góry wybrać prognozę pogody z opadami deszczu.Link rozstrzelony bo nie mogę wklejać jeszcze - za mało postów. Głupie zasady forum.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 96
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone