Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 10.07.2014 11:06

Fanka napisał(a):Od 15 lipca ma być na Hvarze już słonecznie i to przez cały miesiąc. Jadę na początku sierpnia 3 raz pod rząd do Dalmacji . Zawsze było gorońco i zero opadów, mam nadzieję, odpukać w niemalowane nic się nie zmieni w tym roku :)

Podobno w tym roku ma być tragedia w CRO, zwłaszcza za miesiąc na Hvarze. Zapytajcie Pani Kasi (którą goraco pozdrawiam) :D
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 10.07.2014 11:07

henius34 napisał(a):
Fanka napisał(a):Od 15 lipca ma być na Hvarze już słonecznie i to przez cały miesiąc. Jadę na początku sierpnia 3 raz pod rząd do Dalmacji . Zawsze było gorońco i zero opadów, mam nadzieję, odpukać w niemalowane nic się nie zmieni w tym roku :)

Podobno w tym roku ma być tragedia w CRO, zwłaszcza za miesiąc na Hvarze. Zapytajcie Pani Kasi (którą goraco pozdrawiam) :D

http://www.accuweather.com/en/hr/hvar/1 ... her/115711
Szymuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szymuś » 10.07.2014 11:48

accuweather znane jest z tego, że zmienia swą prognozę w ciągu godziny diametralnie, nawet jeśli dotyczy tego samego dnia, w którym jest zmiana... Sprawdza się na kilka godzin do przodu
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 10.07.2014 12:08

My piąty raz byliśmy w tym roku w CRO 19-29 czerwiec, mielismy tylko jeden dzień burzowy z temp. 25*C, pierwszy raz sprawdzałem prognozę pogody przed wyjazdem i co najadłem się nerwów to moje.
Zawsze mielismy 100% ładnej pogody, a tu znów czytam, że kolejne dni pod rząd z deszczem. Zakochaliśmy się w CRO, a zwłaszcza w Tucepi, ale jeśli miałaby byc taka pogoda to niestety trzeba będzie zrezygnować z ulubionego kierunku wakacji.
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 10.07.2014 12:09

Szymuś napisał(a):accuweather znane jest z tego, że zmienia swą prognozę w ciągu godziny diametralnie, nawet jeśli dotyczy tego samego dnia, w którym jest zmiana... Sprawdza się na kilka godzin do przodu

Zawsze trzeba się liczyć ze zmianą, ale jak się prześledzi ten wątek, to w zeszłym roku też popadywało przełom czerwca i lipca..., a początek sierpenia był gorońcy i słoneczny do przesady. Także nawet by się chciało jakiś dzień z 25 stopniami.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.07.2014 13:30

JoannaMaxel napisał(a):Matko !!! To może ja lepiej zostanę, nad Bałtyk mam 70 km. Nie wiem, nie wiem chyba jednak zmienię plany.
PS. Do wyjazdu 10 godzin :wink:

Na Twoim miejscu to ... poważnie zastanowił bym się. Bałtyk masz "pod nosem" więc do Chorwacji jeździłbym co np. 3 lata. Nie częściej.
Ja zbytnio wyboru nie mam, ..... do Chorwacji tylko "deczko" dalej więc jadę tam gdzie czysta i ciepła woda. :D
Marek40
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek40 » 10.07.2014 19:16

Wczoraj Rano Labac ulewa , a w górach słońce , tęcza mgła a potem ulewa znowu w kierunku Zagrzebia
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 10.07.2014 19:36

W sumie po południu pogoda się w miarę ustabilizowała, szału wprawdzie nie było, ale woda w morzu cieplusieńka, chmurek coraz mniej, słoneczko powoli zachodzi, jutro musi być lepiej :hut:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.07.2014 19:56

bykman napisał(a):
anakin napisał(a):
bykman napisał(a):Pani Kasia G.B. stara być się bardziej chorwacka od chorwatów...

Pani Kasia G.B. próbuje wam jedynie powiedzieć, że porównywanie obu tych krajów jest bez sensu.
Zupełnie inne położenie geograficzne, a co za tym idzie temperatury i wilgotność powietrza.
I zdecydowanie inna oczuwalność tych samych temperetur.
Było w szkole.
No, ale pewnie chory byłeś....

No proszę geograf się znalazł...i to w dodatku jaki śmieszny...

Spoko.
Jak czegoś nie wiesz - pytaj.
Wiecznie żył nie będę.
damianołódź
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianołódź » 10.07.2014 20:08

Dzisiaj w Pisaku od rana dość chłodno, 21 stopni i deszczowo, więc wybraliśmy się do Splitu, odwiedzić stare kąty. Po drodze cały czas przelotne deszcze, na niebie ciemne chmury. W Splicie dość "wietrznie" ale bez deszczu, 23 stopnie. Idealna pogoda na zwiedzanie, łazimy 3 godzinki po Pałacu Dioklecjana, promenadzie, kawka, lody, zimne piwko i około 13:00 zwijamy się do Flamastra. W okolicy Omiśa widać że w tej okolicy musiało być prawdziwe oberwanie chmury. Kałuże na ulicach, a jak dojechaliśmy do Camp Galeb, to straż pożarna wypompowywała wodę z niemalże całkowicie zalanego Campu. Staliśmy w koreczku i dokładnie widzieliśmy zalane namioty. Trzeba przyznać że tegoroczny lipiec jest dość kapryśny, choć nie jest aż tak bardzo uciążliwy. Po upalnym początku, kilka dni ochłodzenia nie jest takie złe. Po południu skoczylismy do Breli i Baśkiej Vody, naszej Majusi zachciało się placu zabaw i trampoliny. Na szczęście nie padało, córcia się wyszalała i pomalutku zasypia, a ja siedzę na tarasie u Jośki Dereka, pisząc na Forum, popijając Dingaća, zajadając Drniśki prśut, ser, spoglądając na Brać i w niebo, zastanawiając się co przyniosą te ciężkie ciemne chmury...
W sumie nieważne, czy będzie gorąco, czy będzie padać, na wakacjach nie mając wpływu na pogodę, nie ma się czym przejmować.
Dobry humor, pozytywne nastawienie i już.
Jeśli nie będzie pogody na plażowanie, to może jutro pojedziemy gdzieś w góry, Imotski może odwiedzimy BiH i Mostar, zobaczymy
Pozdrawiam serdecznie z Pisaka
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 10.07.2014 20:16

damianłódź napisał(a):a ja siedzę na tarasie u Jośki Dereka, pisząc na Forum, popijając Dingaća, zajadając Drniśki prśut, ser, spoglądając na Brać i w niebo

...miodzio zestaw i okoliczności...
damianołódź
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianołódź » 10.07.2014 20:45

Rafał78 napisał(a):
damianłódź napisał(a):a ja siedzę na tarasie u Jośki Dereka, pisząc na Forum, popijając Dingaća, zajadając Drniśki prśut, ser, spoglądając na Brać i w niebo

...miodzio zestaw i okoliczności...

Jadran delikatnie szumi, komary posilają się razem ze mną, mną i jest super.

Planując urlop w marcu, rezerwując wymarzone miejsce na wypoczynek, ciężko mieć jakąkolwiek wiedzę na temat pogody. Dlatego nie zaprzątam sobie głowy rzeczami, na które nie mam wpływu.
Nie narzekam, że "miało być 30 stopni w cieniu i lampa non stop", nie koloryzuję że "popadało tylko chwilę i znów lampa" bo to zupełnie bez sensu, ja dzisiejszą pogodę wykorzystałem w innym, równie ciekawym celu, niż smażenie się na plaży.
Jutro dojeżdżają rodzice, emeryci, 60cio latkowie, którzy tak jak i My nie wyobrażają sobie urlopu nigdzie indziej niż w Chorwacji. Bez względu na pogodę :wink:
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 10.07.2014 20:54

Damian ja jestem w Pisaku drugi tydzień i komara jeszcze nie widziałem... Jak Boga kocham. Zresztą nie tylko w Pisaku nigdzie indziej też nie
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 10.07.2014 21:24

damianłódź napisał(a):Dlatego nie zaprzątam sobie głowy rzeczami, na które nie mam wpływu

Mam dokładnie takie samo podejście.
My będziemy w Pisaku od poniedziałku,będzie pogoda czy nie i tak będziemy się dobrze bawić.

Pozdrav
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 10.07.2014 21:41

henius34 napisał(a):
cooleczka napisał(a):W Mielnie lampa, 26 stopni, woda 20 :mrgreen: :mrgreen:

To co Ty dziewucho robisz na necie :papa: :hut:

eee... ... .. a zresztą :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 90
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone