Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikusiowa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikusiowa » 03.07.2014 08:12

Tribunj - od rana pełne słońce i wiaterek spory
dzisiaj jedziemy na KRK :)
kasiaa2604
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiaa2604 » 03.07.2014 08:16

Agawa. napisał(a):
kasiaa2604 napisał(a):W tym roku wybieram się po raz 6 do Chorwacji i póki co pogoda mi nie straszna, mimo, iż jedziemy we wrześniu i może być różnie. O Grecji też myślałam, byłam raz i bardzo mi się podobała, jednak Cro ma w sobie coś, co jednak niesamowicie przyciąga i nie umiem sobie wyobrazić innych wakacji ;)

To tak jak my, w Grecji byliśmy zanim poznaliśmy Chorwację, a teraz, w tej chwili siedzimy na tarasie w Cro (po raz piąty) i pijemy Travaricę i to takie wakacje mi w zupełności wystarczającą ;)

Ja również najpierw odwiedziłam Grecję, wtedy zauroczyłam się na maksa tym krajem. Ktoś wcześniej pisał, że ludzie przemili, jedzenie pyszne i piękne widoki - to prawda. Ale wtedy trafiłam na typowo turystyczne miasteczko, ludzi masa, brudna plaża, brudne morze w dodatku z ogromnymi parzącymi meduzami. Na drugi rok pojechałam do Chorwacji i wiedziałam, że jest to mój raj na ziemi :) wakacje nie w Chorwacji to nie wakacje, dlatego mimo, iż w tym roku nasz urlop to zarazem podroż poślubna i mięliśmy lecieć na Kanary (bo to połowa września), to jednak zrezygnowaliśmy z tego pomysłu i uderzamy w Dubrownik na całe 10 dni :) Nie mogę się już doczekać :)

ita napisał(a):
maniust napisał(a):Teraz przez kilka dni będziemy czytać , jaka to patelnia w Cro........

od jutra u nas też patelnia :mrgreen:

Ciekawe na jak długo ... :(
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 03.07.2014 08:57

Jeśli w Polsce ma byc patelnia, to ja zapraszam w moje strony forumowiczów, Zalew Czorsztyński, Niedzica Zamek(to tu między innymi kręcili zdjęcia do "Janosika") jest tu piaszczysta plaża, można przepłynąć się gondolą lub statkiem,wypożyczyć kajak, łódkę lub rower wodny.
Widok na Tatry oraz na Trzy Korony.
Mnóstwo restauracji oraz placów zabaw dla dzieci.
Ostatnio edytowano 03.07.2014 09:02 przez bykman, łącznie edytowano 1 raz
kiki79
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiki79 » 03.07.2014 09:02

Mikusiowa napisał(a):Tribunj - od rana pełne słońce i wiaterek spory
dzisiaj jedziemy na KRK :)

Fajnie, że Tribunj się pogodowo nie załamuje!
Pozdrówcie wodospady i udanej wycieczki!
Pozdrawiam,
Kasia
ladymonia81
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ladymonia81 » 03.07.2014 09:06

Myślę że pogoda będzie już stabilna ;)
W końcu to juz lipiec i jakiś chłodów nie powinno być a temperatura 27 stopni jest to idealna temperatura na wypoczynek :) Co prawda widzę tam jakieś burze ale mam nadzieje że przelotne :) My wyjeżdżamy 06.07 i jestem pozytywnie nastawiona na pogodę :)

Pozdrawiam
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 03.07.2014 09:10

bykman napisał(a):Jeśli w Polsce ma byc patelnia, to ja zapraszam w moje strony forumowiczów, Zalew Czorsztyński, Niedzica Zamek(to tu między innymi kręcili zdjęcia do "Janosika") jest tu piaszczysta plaża, można przepłynąć się gondolą lub statkiem,wypożyczyć kajak, łódkę lub rower wodny.

Tam mieliśmy własnie kiedyś zlot cropl, tak że znamy te strony i ich walory.
Powrót ze zlotu do domu - był to weekend majowy i korki na drogach - to w moim przypadku 200 km i jedyne 8 i 1/2 godziny jazdy. :evil: :?
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 03.07.2014 09:43

Wczorajsza noc ciepła i z planami na następny dzień poszliśmy spać - a tu o 4 nad ranem jak nie zagrzmi i słychać deszcz - myślę z planów nici. Przyszedł ranek, a tu śladu po deszczu, bezchmurne niebo więc ruszamy za chwilę na drugą stronę Pagu poznać rejony Bosany.
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 03.07.2014 12:12

bykman napisał(a):Jeśli w Polsce ma byc patelnia, to ja zapraszam w moje strony forumowiczów, Zalew Czorsztyński, Niedzica Zamek(to tu między innymi kręcili zdjęcia do "Janosika") jest tu piaszczysta plaża, można przepłynąć się gondolą lub statkiem,wypożyczyć kajak, łódkę lub rower wodny.

Dla mnie to jeden z najpiękniejszych regionów w Polsce przypominjacy mi troszkę Cro - góry + woda. Przyłączam się do zaproszenia Kolegi, przepraszając jednocześie z OT.
W Pisaku dalej patelnia :papa:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.07.2014 15:23

Uprzejmie informuję , że w Podgorze lampa , ale powoli coś nadciąga z nad Biokova.

Obrazek
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 03.07.2014 16:07

Tucepi palma i patelnia, na plaży w cieniu idzie wytrzymać, ale jak się wejdzie w miasto to masakra, byle do wieczora
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 03.07.2014 16:39

Dżejan napisał(a):Tucepi palma i patelnia, na plaży w cieniu idzie wytrzymać, ale jak się wejdzie w miasto to masakra, byle do wieczora

Proszę nie narzekać... :D
aniulek51
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniulek51 » 03.07.2014 18:49

maniust napisał(a):Uprzejmie informuję , że w Podgorze lampa , ale powoli coś nadciąga z nad Biokova.

Obrazek

Jej a Ty w Podgorze...my w niedziele wyjeżdżamy. Oglądałam dziś kamerki i widziałam że niezłe fale mieliście? Mam nadzieję że jak ja dojadę, to będę miała okazje takie zobaczyć :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.07.2014 18:52

aniulek51 napisał(a):Jej a Ty w Podgorze...

Ja Podgorę co najwyżej to se mogę popaczyć właśnie na tej kamerce. :(
aniulek51
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniulek51 » 03.07.2014 18:55

maniust napisał(a):
aniulek51 napisał(a):Jej a Ty w Podgorze...

Ja Podgorę co najwyżej to se mogę popaczyć właśnie na tej kamerce. :(

Sorki wyłapałam Cie z wątku ...myślałam że tam jesteś...a ja też siedzę na kamerce i myślami jestem na plaży...
livia-19
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) livia-19 » 03.07.2014 19:40

Bykman
Jakbyś miał namiary na fajne kwaterki to prosze o info na : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl co prawda Chorwacja (wyjazd już 10 lipca :lol: ), ale pod koniec wakacji myslałam właśnie o tych okolicach.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 80
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone